- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Ehhez szerintem a legtisztább egy vpn lenne. Hálón belülre kerülsz, utána már azt csinálsz amit akarsz, mintha otthon lennél. A routered nem támogat ilyen funkciót? (vpn server) (tomato, dd-wrt, openwrt képes routerek tudnak ilyet) . Ha nem , a nasra is feltornázható ilyen szerver.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Openvpn van, akkor azt kell használni. Biztosan van itt a ph-n openwrt-vel foglalkozó topic, ott kérj segítséget a beüzemelésében, mert én nem használom ezt a fw.-t, de biztosan nem lesz bonyolult. Sajna openvpn-hez win és android alá is külön kliens kell. (mindkettő alapból pptp, l2tp, ipsec-et támogat ). Ha esetleg van openwrt-re l2tp modul, akkor azzal mindenképpen jobban járnál (egyszerűbb a kliensek támogatása)
Egyébként sokat használod nyílt wifiről / ismeretlen helyekről , hogy "ekkora" fába vágtad a fejszéd?
-
-
Tonyk
veterán
Default letöltési mappa:
webes felületen itt:
Transmission remote GUI-ban itt:
Eszközök - Transmission beállítások - Letöltés fül - Letöltési könyvtár a távoli gépen
Adatok új helyre költöztetése utáni seed:
Átrakod a már letöltött adatot oda ahová szeretnéd (A könyvtár nevét ne változtasd meg!), a torrent filet betöltöd újra a TM-be, letöltési helynek az átmozgatott adat új helyét adod meg . Ekkor csinál egy ellenőrzést (1-2 perc), és elkezdi seedelni, nem tölti le újra.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
1. Transgui-ból lépj ki,
2. menj aC:\Users\<usernév>\AppData\Local\Transmission Remote GUI
könyvtárba
3. nyisd meg atransgui.ini
-t, keresd meg, amit törölni akarsz a (fájl legvégén), töröld ki. Ha szükséges sorszámozd újra aFolder
x=..... értékeket
4. mentsd el.
5. Indítsd a GUI-t.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #5648 üzenetére
Nem csak a red winyók nem szeretik, hanem egyik hdd sem ezt kedveli a legjobban az élete során. Túllihegni nem kell ezt a témát, de az 5 másodpercenként alvásokból elég "gyorsan" összejöhet egy már-már kritikus érték.
(#5649) gyulazsolti
"Akkor nekem is jobb, ha tiltást állítom be, mert most 30 percre van állítva."
Igen, inkább menjen folyamatosan, mint állandóan ki-be.
(#5645) TRob1
Mármint az időzítés? Én használom kb. kezdetektől, hajnal fél3-tól alszik, 7kor ébred.
Nem akarok belevau-vau, meg már írták is előttem de totálisan értelmetlen, amit csinálsz szegény hdd-vel. 4.5 óra spórolás kb 80-90Wh megtakarítás (már ha az egész hóbelevanc alszik). Többet árt, mint használ!
-
Tonyk
veterán
1. Mint mondtam, hogy nem csak a RED nem szereti. (ezért is reagáltam Mr. Dini írására, mert ezt megint félreérthető megfogalmazás volt a részéről.)
2. pl.: pont a hdd-k esetében tudnék erre példát mondani, de mint látom felesleges bármit mondanom. Bár nem tudom, de lehet, hogy esetleg elfárad a cpu?[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz _Smooth #5711 üzenetére
A minidlna nem azért van, hogy vpn-en vagy smb-n le tudj játszani fájlokat, hanem hogy dlna képes tv-vel és egyéb eszközzel tudd lejátszani leginkább belső hálózaton. Tehát egyáltalán nem felesleges, max neked nincs rá szükséged vagy mert nincs ilyen készüléked (pl okostv).
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Milyen fasza, velős kis következtetést sikerült levonnod kicsi darabszámból.... De ha már ebből dolgoztál, akkor 4TB : 0db meghibásodás 3 és 6 TB: 3-3db
1514 meghajtóból: ~ 0,4%Hogy a kérdezőnek is válaszoljak, Toshiba-Hitachi DT01ACAx00 sorozat is eléggé bevált széria.
https://www.backblaze.com/ szerint 0.00%-os meghibásodással. Igaz a mint csak 46db-ról szól....
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #5776 üzenetére
Routeren forwardold a 443-at a nasra, már ha kívülről akarod elérni.(Ha belülről, sok jelentősége nincs a https-nek, hacsak nem akarod magad lehallgatni.)
De vigyázz, ha a router admin felülete már fogja a 443-at, akkor vagy a router 443-ason lógó https szolgáltatását teszed el máshová, vagy a nas 443-át másik portra.ram34
Átfutottam a nyűglődésed, de azt kell mondjam, ez mind-mind user error. Nem értesz hozzá, na. Nincs is ezzel gond, csak ne úgy állítsd be, hogy ez mind rajtad kívül álló okok miatt történnek. De megnyugtatlak. Ugyanennyit szívnál synology vagy qnap nassal is.
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #5778 üzenetére
Portforward kell a külső eléréshez. Igen, mint a TM-hez.
A 443 az alap port egy https kapcsolathoz. Ha nem rakod ki a internetre az admin felületet akkor saját, belső hálózatra nem létszükséglet / felesleges a https (443).Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #5918 üzenetére
Ha beírod rögtön kiderül, mert vagy lesz hibaüzenet vagy elindul.
-
Tonyk
veterán
(Egy-két hozzászólás volt már ezzel kapcsolatban, hogy minek az UpnP, meg veszélyes...sokkal jobb ha programozom - na ezt semmilyen formában sem szeretném.)
Programozni nem kell, csak beállítani a portot, hogy kintről (internet felől) a belső hálózat melyik ip-címére és portjára továbbítsa a router kintről érkező kérést.
Majd akkor fog lesni, ha ne adj Isten összeszedsz valami kórságot, és nyitogatja neked a portokat routeren és átjáróház leszel.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"NAS felületén és igen a http-s 80-as port engedélyezve van és forwardolva a routeren."
Az rendben van, hogy 80-as engedélyezve van a nas-on, de ezen is próbálod elérni kintről vagy valami másik porton, mert ha a 80-ason, akkor hibába van forwardolva, az nem fog teljesülni akkor ha a router is a 80-ason néz kifelé.
"Ha nem egyezik, akkor (kicsit) örülünk, mert, akkor a szolgáltatód natolt."
Épp, hogy akkor nem NAT-olt ha egyezik. És az a jó, ha nem NAT-olt hálón van.
ram34, szerintem lassan jó lenne screenshootokat becsatolni, mert ez így csak találgatás, de ha kintről nem elérhető, akkor az vagy natolt hálózat (azaz nincs publikus címed? (nem véletlen telekom adsl? ) ) vagy user error.
Nem tudom milyen hálózati szaki nézte meg, de ha ezeket nem mondta el vagy nem tudta megállapítani, inkább ne hívd ki még egyszer.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz #48613632 #6002 üzenetére
Egyrészről felesleges a RAID0, nem lesz tőle teljesítményjavulás, de legalább ha megdöglik az egyik hdd, dobhatod el minden adatod....
Torrent megy-e alatta?
Mennyire telített a hdd? Nem lehet, hogy nagyon teli van és a fejek ugrálnak ide-oda (főleg ha torrentről került le.)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz #48613632 #6004 üzenetére
Ezekbe a nasokba teljesen felesleges a RAID, mivel szoftveres raid van. Teljesítménynövekedést nem hoz sajna.
JBOD esetében legalább az egyik hdd-t meg lehet menteni egy kis kézimunkával, ha véletlen elszállna a tömb. De még összefűzni is felesleges őket. Két külön driveként kell kezelni és akkor a kézimunkán is lehet spórolni valamelyest gáz esetében.
Sajna, ez már esőre köpönyeg -> igen, a meglévő adatod csak kimásolással tudod megmenteni, ha úgy döntesz, hogy 0-ról kezded újra.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Wendelke #6095 üzenetére
Mindenféleképpen előrelépés: erősebb cpu, több ram. Torrentet jobban bírja, hálózati sebessége is nagyobb lan-on.
(#6096) tomip81
"Van még esély ilyen típusú NAS - ra Plex szervert telepíteni?"
Igen, több módszer is van. Legyegyszerűbb talán a metarpository telepítse után a gyári csomagok között megjelenő PlexMediaServer segítségével. Vagy FFP alól :
slacker -a mz:plexmediaserver
Csodát nem szabad tőle várni, jó lassú lesz.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nálam az elődje (NSA320) megy már 5. éve 7/24-ben. Stabil. (nyilván néha az ffp-s hegesztések miatt újra van indítva, de van hogy 6-7hónapig rá sem nézek, mert megy) Filerendszer ext4; RAID (és a JBOD) szoftveres, tehát egyrészről semmi előnyt nem nyújt sebességben. A raid0 ha az egyik hdd kiesése miatt elhal akkor cumi van, Raid1-nek van értelme (de ez is csak biztonsági megfontolásból.) max. JBOD esetén meg linux alól vissza lehet kalapálni a még működő hdd-n tárolt adatokat nyilván. Írás és olvasási sebesség nagyban függ a nas épp aktuális állapotától (torrent és egyéb terheltség). A NSA320 nem mással nem terhelve kb. 85-90MB/s olvasás, és olyan 45-50 MB/írást tud produkálni. Ennél egy picit combosabb a 325v2.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Zolee_70 #6149 üzenetére
Nagy írásra nincs szükség. A 310-es topicjában kb 2 éve téma volt , ennyi a titok:
https://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_11762-11762.htmlNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Zolee_70 #6153 üzenetére
Akkor a kedvedért:
A kérdés ez volt: "Hogyan menthetők/hozzáférhetők az adatok a NAS-ból kivett HDD-ről úgy hogy azt PC-be, esetleg külső merevlemez házba rakjuk"
Tehát így menthetők az adatok:
Kiveszed a hdd-t berakod egy linuxos gépbe (igen, jó lesz bármely live linux is) és kiadod a két parancsot (ha nem tudja alapból, akkor telepíted a csomagkezelőjével), ami idézve volt:
mdadm --assemble /dev/md1 /dev/sdxy
mount /dev/md1 ~/valamisdxy ::
x -> a vagy b vagy c vagy ....
y: partíció számaEz természetesen az adott géptől függ, így ide nem lehet bármi konkrétumot írni.
Ezek után hozzáférhető a ~/valami (/home/valami) nevű könyvtárban a nas hdd-je.
Mire vagy még kíváncsi? Leírjam mi mit jelent vagy esetleg az is jó ha utánaolvasol Ezt itt teheted meg: [Irónia OFF]
mdadm
mdadm --assemble
Linux partíciók
mountSajnos, ez nem ilyen next-next-finish meló, nem árt ha az ember tudja mi az a terminal vagy a legalább látott már cmd.exe-t futni.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz -Philip- #6192 üzenetére
Bodri kutya legyek ha értem, pedig kétszer is elolvastam.
Kötet mérete? Amekkora HDD-t beletettél a nasba. Ha két hdd, akkor két kötet van. Ezt te tudhatod hogy mekkorát tettél bele, mi nem. A köteteken (volume) meg vannak a megosztások (share), ezeknek viszont nem állítható a méretük addig lehet őket "feltölteni", amíg a kötet meg nem telik (azaz teli nem lesz a hdd).
A Gdrive-on 15GB-ba nyilván 15GB-nyi képet tudsz feltölteni, de ehhez a nasban lévő kötetnek semmi, de semmi köze.
Vagy tényleg én nem értek valamit...
-
Tonyk
veterán
Ok.
Valahol olvastam egyszer, hogy a fájlnevekben a számokra célszerű figyelni, mert a minidlna figyelmen kívül hagyja őket. Betű szerint rendez.De pl itt is foglalkoznak ezzel a problémával: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Fordítottam egyet a legújabb 1.2.1-ből. Próbáld ki ezzel:
1. Leállítod a most futó minidlna-t.
2. A régi binárist átnevezed pl. minidlna_old-ra.
3. Ezt az újat mellémásolod
4. Elindítod.(Ha valami nem ok vele, ezt törlöd, a régit meg visszanevezed. Nálam megy.)
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #6262 üzenetére
Reggel még nem volt benne a slacker-ben ez a verziójú csomag, pedig nyomtam előtte egy update-et
(#6261) arty
"és itt most végem van dini repojában nincs ilyen ...."
És miért csak azt a repo-t használod?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #6273 üzenetére
"Egy dinamikus PHP szkripttel?"
Hajjaj! Ha jogosultságod van, márpedig nyilán van ahová írni tudsz (touch).
De látod ugye a smiley-t?A lényeg, hogy tök mindegy, ki forgatja le, csak legyen benne valamelyik repoban, hogy jó legyen mindenkinek. Kerestem reggel az 1.2.1-et, nem láttam, lefordítottam, kitettem ide, hátha kell valakinek. Aztán lett hirtelen másik is, mint a proftpd-nél De biztosan figyelmetlen voltam. Sorry!
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #6275 üzenetére
Úgy látom ftps-hez mintha csak a mod_tls modul kellene, de az meg benne van abban amit fordítottam kb 1 hónapja
mod_core.c
mod_xfer.c
mod_rlimit.c
mod_auth_unix.c
mod_auth_file.c
mod_auth.c
mod_ls.c
mod_log.c
mod_site.c
mod_delay.c
mod_facts.c
mod_ban.c
mod_sftp.c
mod_tls.c
mod_ident.c
mod_cap.c
mod_ctrls.c[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
& (#6284) Konyika
TM-ben a portforwarding elől vegyétek ki a pipát, ha a router forwardol!!!
#6285) Beni2360
Az új eszköz ugyanabban az ip tartományban van, mint a régi? NAS fix vagy dinamikus ip-n van-e, ha fix, akkor tedd át dinamikusra (dhcp)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest