-
IT café
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareius
tag
válasz ANDROID??? #7201 üzenetére
NP. Van ez így az írott dolgok gyakran félreérthetőek. Hát csak kicserélik.
-
Eldenisa
csendes tag
visszatalálos
-
gianone
őstag
6.0-ás Dual SIM-es ROM-nál nekem random nem enged gyorshívásra parancsikont kitenni. Egyes névjegyeknél igen, másoknál nem, illetve amelyiknél nem teszi ki, üzenetküldőset vagy maga a névjegy parancsikonját igen. Se névjegyek menüből, se widgeteknél nem csinálja meg. Utóbbinál kiírja, hogy már van, pedig nincs.
A másik, amit szeretnék kérdezni, nem lehet valahol beállítani stock androidos app switchert? Vagy tud valaki marshmallow-s, esetleg lollipopos gyárihoz hasonló appot?
A harmadik kérdésem, hogy nálam eltűnt a netsebesség értesítési sávon való mutatásának menüpontja. Ha Beállítások keresőjébe beírom, dobja a hálózati sebességet, de már nem jelenik meg, odalépek. Vagy megint én bénázok szokás szerint.[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Tervezek ilyen telefont venni Van ami miatt nem ajánlanátok mégsem, vagy van valami hibája a telefonnak?Samsung Galaxy A55 5G
-
Gigi01
őstag
Ha fényképezni akarok,beállítom iso100-ra,meg mondjuk fehéregyensúlyt felhősre,egy idő után visszaáll autora.Másnál is így van?,a gyári szoftverről van szó.
Így állandóan nézegetnem kell,nem állítódott-e el.
Esetleg aki használja,vagy használta a Camera FV-5 appot,ott megmaradnak ezek a dolgok?
Ha minden igaz itt több állítási lehetőség is van,meg talán gyorsabb,és látható,hogy éppen mi van beállítva.Másik kérdésem,egy hónapja van meg a teló,semmi probléma nem jelentkezett,teljesen meg vagyok vele elégedve.Frissíteni mennyire érdemes?,mert azt még nem tettem meg,egyelőre nem is szándékozom.
[ Szerkesztve ]
-
ObiWan13
tag
Sziasztok.
Én is egy P8 Lite tulajdonosa lettem
A Tmobilnal vettem részletre, adtak mellé egy okos órát is.A kérdésem a következő:
-az órát csak TMobilos telefonnal lehet használni, vagy független telefonnal is jó?
Ugyanis el szeretném adni, ezért érdekel.
Köszönöm a válaszokat
-
gianone
őstag
-
Melack
veterán
válasz korcsillio #7215 üzenetére
Az az 5k nagyon de nagyon baráti.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
gianone
őstag
válasz korcsillio #7215 üzenetére
Én még az akció legelején vettem, és rögtön kiszórtam. Meg kell találni a célcsoportot. Fehér volt, futófelszereléses Fb-csoportban azonnal elvitték. Csajok mindent megvesznek.
Azért az 5-nél többet ér, de elhiszem, hogy valakinek egyáltalán nem kell, csak vigyék.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
nala1002
újonc
válasz Morzsibácsi #7098 üzenetére
Igen! Bár így telefonokhoz nem értek, de ha nem, akkor nagyon átvágtak a boltba mivel eladó segített választani.
-
nala1002
újonc
válasz bubus66 #7105 üzenetére
Elméletileg annak kell lennie!
Build-szám: ALE-L21C432B170Bemásolom, ennyit tudtak segíteni, írtam a Huawei-nek facebookon.
Sajnáljuk, hogy probléma adódott a SIM kártyával! A készülék valóban Dual-SIM képes ( Micro Sim + Nano SIM), viszont egyszerre csak egy kártya tud aktívan futni, a másik ilyenkor "stand-by" ("készenléti") módban van. Kérjük ellenőrizd, hogy a SIM kártyát felismeri-e egy másik készülék, továbbá győződj meg arról, hogy a kártya teljesen be van-e tolva a helyére, és hogy nincs-e rajta kártyazár. Ezen kívül érdemes lenne egyeztetni a telefonszolgáltatóval is. Amennyiben nem oldódik meg a hibajelenség, javasoljuk, hogy adataid biztonsági mentése után próbálkozz meg a gyári beállítások visszaállításával. Reméljük, ez megoldja a problémát!
-------------------
Mindkét kártya folyamatosan kapcsolódik a mobil hálózatra, de csak az egyik kártyán aktív a kapcsolat ( ebben az esetben jelentkezhet az a jelenség, hogy miközben az egyik kártyáról telefonálsz, akkor a másik kártyára érkező hívásnál a hívó fél nem elérhetőnek találja a hívott számot, így a másik hívás nem tud kicsörögni a telefonon) !
----------------Ezeket már kipróbáltam! És az oké, hogy egyszerre nem tud a két sim működni, viszont ha a telefon csak az asztalon van sem tudnak a 2. sim kártyáról hívni. Így meg értelmét veszti a dual sim..
-
bubus66
nagyúr
válasz nala1002 #7222 üzenetére
Azt, hogy elméletileg milyen az egy dolog a tények magukért beszélnek. Esetleg nem lehet kártya hiba talán (ha vágott a NANO SIM). Ha meg nem vágott akkor meg szervizbe kell vinni.
A röhögö görcs elér erre a sablon szövegre..
Amennyiben nem oldódik meg a hibajelenség, javasoljuk, hogy adataid biztonsági mentése után próbálkozz meg a gyári beállítások visszaállításával. Reméljük, ez megoldja a problémát!
Mit old meg a Gyári beállítások visszaállítás max törli a systemet
A Factory Reset az igen.
(#7219) DrDobos
Nyugi.
A LG F70-től mérföldekkel jobb a P8 Lite a Téma Összefoglalóba le vannak írna az hibák, ami nem törvény szerű mindegyik készüléknél.
Én csak ajánlani tudom..
Volt LG De egy életre megutáltam a KDZ sz@rsága miatt 3 telefonom volt a frissítés mit szervizbe..
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
Melack
veterán
Beállítottam egy aac filet jelzőhangnak. GMail szerint az, rendszer szerint is az. SD kártyán van. De az üzenetek résznél a jelzés néma, és nem is módosítható. Ha sms jön, a gyári telekom hang szólal meg. Ötlet?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Moleman
addikt
válasz DrDobos #7219 üzenetére
A szubjektív hátrányai adottak, nincsenek fizikai gombok a képernyő alatt, elég drága, és kicsit zörögnek a gombok az oldalán (legalábbis azon a 4-5 darabon, ami az elmúlt napokban a kezemben járt). Ha már a látómeződbe került, ergo tetszik és megfelel az igényeidnek, nem hinném, hogy elégedetlen lennél vele. A kamerája-vakuja még engem is meglepett.
-
Rush77
aktív tag
válasz DrDobos #7219 üzenetére
Én LG G2-ről váltottam erre és nem érzem visszalépésnek a mindennapok során.
A kamerát tény, hogy még nem próbálgattam és szerintem az OIS hiányozni fog (kicsit remegős a kezem) és a vaku is egy picit gyengécske az LG-hez képest.
Napi használatban nekem ugyanúgy elvan 1,5 - 2 napot (kis netezgetés, e-mail, kb 1óra telefon, 9gag, whatsapp, viber meg navi néha) úgy hogy a BT, GPS mindig be van kapcsolva.
Játszani nem nagyon szoktam és igazából számomra nem eszeveszett a különbség a FHD és ennek a HD kijelzője között. (lehet savazni de nem vagyok pixelvadász )
Sz@r a fülese de ugye ez szubjektív másrészt meg meg lehet oldani egy másikkal.
Mondjuk a dupla koppintásos felébresztés nem mindig működik elsőre, ebből a szempontból az LG sokkal jobb volt de ez sem érvágós dolog mert ugye itt oldalt van a bekapcs gomb.
-
BrianD
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy nem jelennek meg az értesítések a zárképernyőn. Megérkeznek csak nem jelennek meg. A védett alkalmazásoknál bekapcsoltam, hogy védett legyen és az értesítések menüben is mindent bekapcsoltam, az alap témát használom, de így se. Telekomos B181 rom nincs rootolva de a bootloader az nyitva. Van erre valamilyen megoldás?
-
bubus66
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
ObiWan13
tag
Sziasztok.
Melyik programmal lehet kihozni a maximumot a fényképezőből?
-
viralmind
aktív tag
válasz Morzsibácsi #7237 üzenetére
Koszi , igen en is ezt hasznalom, amig a huawei meltoztatik kijavitani a dolgot.A viber led jelzesre is probalkoztam , de sajnos kudarc lett belole, a light manager jonak tunt, meg pink-et is be lehetett allitani , azonban par alkalom utan mar nem jelzett, szoval az nem jott be.
-
bubus66
nagyúr
Szeretném ha esetleg valakinek meg a Telekomos 181-es OTA Frissítés (update.zip)-je az küldje át nekem. Köszönöm
Igy lehet ki bányászni
Az OTA frissítéskor az "update.zip"-et a telefon a belső memória "HwOUC" mappájába (esetleg lehetséges hogy az SD kártyára a HwOUC mappába) tölti le. Frissítés elindítása előtt onnan ki lehet menteni.
Fontos!
Addig nem szabad a frissítést elindítani mert a Frissítés végeztével törli a "HwOUC" mappába lévő update.zip-et.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
A frissítéseket illetően felmerült egy kis probléma a munkatársaim körében. Néhányan már lefuttatták a vodás 181-es updatet, de szeretnének később rootot. Biztonságos 5.1-ről visszatérni mondjuk 171-re fastboottal? Vagy ebben az esetben is a downgrade-es 170-re van szükség? Vagy inkább legyenek türelmesek, és majdcsak érkezik root 5.1-hez is? Köszi!
Én magamnak a 171-et tervezem felrakni a mostani voda brandelt 140 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
-
Moleman
addikt
válasz bubus66 #7243 üzenetére
Az összefoglalóban volt, hogy 6.0 után 170-re áll vissza. De azóta láttam, hogy nem, hanem arra, amit te raksz fel az átmeneti rom után. De gondolom ehhez is a 046b kell először, hogy utána felmenjen a dual simes 170. Bár ebből logikusan következik, hogy az 524 és a 300 is dualos, tehát az se menne fel.
A BL nyitás továbbra sem akadály, a sajátomhoz már van is unlock kódom. A 140-171 update tiszta sor, de a 181-171 akkor mehet minden hókuszpók nélkül?
-
bubus66
nagyúr
válasz Moleman #7244 üzenetére
Az összefoglalóban volt, hogy 6.0 után 170-re áll vissza. De azóta láttam, hogy nem, hanem arra, amit te raksz fel az átmeneti rom után. De gondolom ehhez is a 046b kell először, hogy utána felmenjen a dual simes 170. Bár ebből logikusan következik, hogy az 524 és a 300 is dualos, tehát az se menne fel.
Ennek semmiköze a ROOT-hoz és a vodás romhoz
A B300 visszaállásra szolgál mint ahogy a Címében is benne van 6.0-ról -5.0.1-re.
Én a 6.0 (a B524) vagyok és semmi féle átmenti ROM nincsen nekem...
Amit meg te akarsz oda a 170-es ROM-nak semmi köze nincs a 171-est felehet tenni de aki a ROOT-ra ráereszti az OTA-t az kap egy BOOTLOOP-ot tehát erre érdemes oda figyelni...
A 181-ről simán vissza lehet menni a 171-re Sőt a 140-re is
[ Szerkesztve ]
-
Payphone
tag
válasz bubus66 #7245 üzenetére
Felraktam a telefonra azt a témát amit nemrég linkeltél mivel nekem se teszi ki értesítést a zárolási képernyőre. Telekomos vagyok én is. Annyi a gond hogy a témát nem tudom testreszabni, hiába van az beállítva hogy ilyen napsütős effekttel hozzam el a képernyőt ugyan ugy lehet mint ami az alap. És állandóan beakad tőle a telefon, mindig egy pillanatra megjelenik a telefonom háttere mintha egyből feloldanám zárolási képernyő nélkül és aztán felhozza a zárolási hátteret. Minden más téma jól működik amit a gyari téma appbol töltök le de egyikben sincs értesítés a zárolási képernyőn tök mindegy milyet szedek le
-
bubus66
nagyúr
válasz Payphone #7246 üzenetére
Újra, kellene indítani a telefon.. Vagy a toll pihésnek ugyan az a neve esetleg egy pontot vagy egy 1 tennél mögéje akkor jó lenne. Különben az gyári Téma a Függetlenek mind azzal jöttek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz bubus66 #7245 üzenetére
Á, értem, köszi! Nem tudom már, honnan szedtem, hogy a 181-ről nem biztonságos a downgrade, de akkor rosszul tudtam.
A bootloop mennyire súlyos? Gondolok itt arra, hogy ha informatikailag beszámíthatatlan nőszemélyeknek rootolom a telefonját, és minden figyelmeztetés ellenére OTA-znak, akkor egy fastbootos újratelepítéssel menthető a helyzet? Bár most leírva ez sem hangzik túl jól, nem szívesen szívatnám magam, inkább csak a sajátomat rootolom.
Még egy kérdés, a recovery. A gyárival nem lehet backupolni (pedig segíthetne egy bootloopból is visszaállni), a TWRP pedig egabi71 szerint ellenjavallott, mert felülírhat valamit a kernelben. Mi a megoldás?
-
bubus66
nagyúr
válasz Moleman #7249 üzenetére
A Megoldás mindenre van, minek kell backup, főleg úgy, hogy ha kapsz egy új rendszer mondjuk a 6.0-ra nem nagyon ajánlott az 5.0.1 backup-ot visszatenni. Én soha nem használok backupot kivétel persze névjegyzék, stb.
A BOOTLOOP-ból ki lehet venni de akkor dolgozni kell vele elég rendesen. Nekem múltkor kb 3,5 órámba tellett még sikerült elindítható állapotba hozni (szerviz box-al) csak.. Ha meg ráereszted a TWRP-re vagy ROOT-ra a OTA-t akkor édes mindegy van-e backup mer a TWRP nem fog jelentkezni és talán egy kis szerencsével, vissza lehet tenni a custom recoveryt..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest