- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Jó estét!
A szörnyű hírek hallatán ma bevásároltam egy P30 PRO-t....
P20 PRO-ról jövök, és az átkötözés során szomorúan konstatáltam, hogy néhány beállítás(/app) nincs vagy nincs ott, ahol lennie kellene:
- Főképernyő végtelen görgetése
- Navigációs lehetőségeknél az "egygombos navigáció"
- Gyári zseblámpa alkalmazásEmellett betettem a SIM-et, de szolgáltatás FW-t nem telepített a telefon. P30 PRO-nál ez utóbbi már nem szokás, vagy valami nem oké?
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Egy kis érdekesség: megmértem a kijelzőt műszerrel és az alábbi eredmények születtek.
Felszerelés
- X-Rite ColorMunki Display
- Color HCFR 3.4.0 (PC oldalon)
- Voodoo Screen Test Patterns alkalmazás a telefonon (amivel előállnak a különböző színminták)
- Led Lenser M7 zseblámpa új elemekkelMérési módszer
- HCFR minta: primary + secondary colors (gyors)
- Telefonon a minták kézi módszerrel végigléptetve
- EMUI színprofilok: Normál alapértelmezetten, normál kalibrálva, élénk alapértelmezetten, élénk meleg beállításon, (élénk+hideg beállítást nem tartottam érdemesnek megmérni a kapott eredmények alapján)
- Kalibrálás: A beállításoknál kézi adjusztálás, majd visszamérés, iteratívan, amíg elfogadható eredmény nem születik (iterációk száma < 10)
- Max. fényerő teszt: A mérés közben zseblámpával (fókuszálva, max fényerőn) a fényérzékelőbe világítottamEredmények
Normál beállítás:
Fehér fényerő: 468 cd/m2
Fekete fényerő: 0,012 cd/m2 (valószínű a műszer nem tudja ezt rendesen megmérni)
Számított kontraszt: 39000:1 (kvázi végtelen, tájékoztató jellegű)
Fehérpont: 6733K
Avg deltaE: 2,1Élénk beállítás (alap):
Fehér fényerő: 480 cd/m2
Fekete fényerő: 0,012 cd/m2 (valószínű a műszer nem tudja ezt rendesen megmérni)
Számított kontraszt: 40000:1 (kvázi végtelen, tájékoztató jellegű)
Fehérpont: 7958K
Avg deltaE: 6,2Élénk beállítás (meleg):
Fehér fényerő: 484 cd/m2
Számított kontraszt: 40333:1 (kvázi végtelen, tájékoztató jellegű)
Fehérpont: 6634K
Avg deltaE: 5,7Normál kalibrált:
Fehér fényerő: 463 cd/m2
Számított kontraszt: 38583:1 (kvázi végtelen, tájékoztató jellegű)
Fehérpont: 6503K
Avg deltaE: 1,5További érdekességek:
Max fényerő mérések, napsütést szimulálva:
- Normál profil (alap) fehér fényerő: 622 cd/m2
- Élénk profil (alap) fehér fényerő: 639 cd/m2Színtér lefedettség normál (kalibrált):
Színtér lefedettség élénk (alapértelmezett):
Összegzés:
OLED-hez méltóan a statikus kontraszt kvázi végtelen. Intenzívebb környezeti fény hatására a kijelző képes további ~150-160 cd/m2-t produkálni.
Normál mód, alapértelmezett beállítás elég valósághű képet ad, egy kis módosítással tovább lehet tökéletesíteni. Itt a színterünk ~sRGB.
Élénk beállítás esetén a színtér megnő, viszont nagyon elmegyünk a kékes árnyalatok felé (lásd fehérpont), melyen szintén lehet valamelyest javítani, ha a melegebb színek felé mozdulunk el.Szubjektív vélemény: normál mód eléggé fakítja a színeket, az én szememnek talán az élénk alap, vagy az élénk + csúszka a melegebb árnyalatok felé tolva a legideálisabb.
-
ffodi
veterán
válasz Aryon87 #3346 üzenetére
Nálam meglepően jól és gyorsan operál az ujjlenyomatolvasó, illetve mintha a. 161-es update tovább javított volna rajt.
Bár lehet azért vagyok vele elégedett, mert fólia nélkül használom.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Dreimus #3355 üzenetére
Érdekes amiket írsz, nálam egyik leírt probléma sem jelentkezett eddig....Gmailt ugyan nem használok, de:
- Kijelző fényereje: Automatán is jól működik és manuálisan is. Ha kézzel beállítok valamit az úgy is marad.
- Telefon csak akkor melegszik fel jobban ha AR mérést csinálok a kamerával, más esetben nem tapasztaltam
- Ébresztő sosem maradt még ki
- Feloldáshoz használod az ujjlenyomatot? Ha igen, ott elég nehezen tudom elképzelni, hogy rálógjon a gombokra az ujjlenyomat szimbólum, mert a virtuális gombok eleve felette vannak és nem helyette.
- A beszéd hangszóró az kiváló, pont, hogy zajos környezetben jobb, mint egy konvencionális hangszóró. Teszteket elolvasva szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de pozitívan csalódtam.
- Csengőhang/értesítés hangerő: ez nálam is ilyen, de ezt nem mondanám hibának, ez egyszerűen ilyenLátszólag szoftveres "hiányosságok"/fícsörök/esetleg bugok miatt szervizbe küldeni egy készüléket nálam a lehetetlen esemény kategória. Ilyenkor vagy várni kell, vagy eladni a készüléket ha nem tetszik, szervizben úgysem csinálnak vele semmit, max. csak mérgelődnek.
Nem lehet, hogy valami régi FW-etek van egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Dreimus #3357 üzenetére
Értem.
Kipróbáltam, amit írtál, viszont én nem vettem észre semmi szignifikánsat alap esetben (sötét főoldal-chrome PH oldala), talán akkor egy kicsit visszaveszi/rátolja a fényerőt, hogyha a sötét főoldal és a chrome kezdőoldala között lépegetek, ami ugye full fehér. Számomra meglepő, hogy egy ilyen -tulajdonképp észrevehetetlen- változás valakit zavar és hibának tudja be, de nem vagyunk egyformák (vagy csak az én szemeim öregek már ehhez és lassan reagálnak).
Ujjlenyomat: áhh, így már értem. Ez viszont nekem egy app. inkompatibilitásnak tűnik, mintsem a telefon hibájának, azzal meg sok mindent nem tudsz kezdeni.
Kamera: Nekem ilyet még sosem írt ki, pedig sokszor csesztetem a kamerát.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz Sumptuous #3380 üzenetére
Ez erősen pre-alpha változatnak tűnik, amiben sok minden nem is működik rendesen, így messzemenő következtetéseket szerintem nem érdemes levonni belőle.
Nálam a gyári 15 W-os QI töltő (CP60), valamivel több, mint 2 óra alatt tölti fel.
-
ffodi
veterán
válasz tibcsi0407 #3408 üzenetére
Igen és nincs.
Quqesz:
Ez érdekes, még FF-ben sem látom a Firmware-t. P30-nál viszont már látható...
-
ffodi
veterán
válasz FuRiONight #3444 üzenetére
Igen, csak kérdés hogyan teszed fel (a beépített funkcióval nem fog menni)?
Aryon87: Nálam stabilan működik fólia nélkül, egyszer hozzáadtam, azóta jó.
-
ffodi
veterán
válasz FuRiONight #3478 üzenetére
Vagy felrakod pénzért a FunkyHuawei segítségével, vagy vársz még legalább 2 hetet.
-
ffodi
veterán
válasz Ladybird66 #3490 üzenetére
Tedd fel a marketből az AIDA64 nevű programot. Indítsd el, majd válaszd az érzékelők menüpontot. Felülről kb. az 5. lesz a közelségérzékelő adata (proximity-tcs3701). Ez egy egyszerű switch, vagy 0 cm-t kell írjon ha letakarod, vagy 5 cm-et ha nem, próbáld ki. Ha mindig fix értéket mutat (letakarva és szabadon hagyva is), akkor lehet meghalt az érzékelőd, ha működik, akkor pedig valamit elállítottál, vagy előjött egy bug. Utóbbi esetben egy factory reset segíthet, ha még nem volt.
Kalibrálni egyébként jó eséllyel nem fogod tudni, és nincs is rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
-
ffodi
veterán
válasz tibcsi0407 #3695 üzenetére
Úgy tapasztaltam, hogy a frissítések megérkezése erősen összefügg azzal, mikor lett vásárolva a készülék. P20 PRO-t anno fél évvel a megjelenés után vettem, és ott a frissítések mindig sokkal később érkeztek meg (hetekkel, hónapokkal), mint másoknál, akik korábban vették a telefont (szerencsére ebben az esetben volt lehetőség a frissítéseket "kézzel" feltenni).
A P30 PRO-t is kicsit később vettem, mint az ittlévők egy része, azon is tapasztaltam, hogy többeknek már megjön a frissítés, nekem még csak nem is approved, majd 1-2 hét késedelemmel megjön. Így volt ez a .161-es frissítéssel, és így van most a .178-cal is. Van akinek már megjött, nekem még nincs "approved" státuszban....[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Aryon87 #3703 üzenetére
Elhiszem nektek, amit írtok....én csak a tapasztalataimat írtam le, hogy látszólag találtam egy összefüggést, ami a jelek szerint valószínűleg téves. Mindenesetre ha kellene mondanom negatívumot a telefonra, akkor a frissítések kezelését mondanám biztosan, mert marha idegesítő ez a "káosz".
-
ffodi
veterán
válasz bandigyerek #3737 üzenetére
Várom, mert vannak benne olyan javítások/újítások, amikre kíváncsi vagyok (pl. DC dimming).
(B)yodee_/B)
Miért ne lehetnék rá kíváncsi?
A PWM-es dimmelés elvileg sokakat zavar, mert olyan frekvenciatartományban működik (ebben az esetben különösen), amit sokak vibrálásként észlelnek. Az én szemeimet egyébként pont nem zavarják, viszont ha kamerázom a kijelzőt, ott látványosan vibrál. Kíváncsi vagyok az alternatív megoldásnak milyen előnyei és hátrányai vannak.
Aztán ha már frissítés, elvileg az ujjlenyomat olvasón is javít, illetve a kamera képminőségén (bár utóbbi lehet ugyan az a fix, mint, ami a .161-ben volt)....
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3825 üzenetére
Van olyan GCAM port ami elindul, de rosszabb (kevésbé részletese, homályos) képeket lehet vele készíteni, mint a gyári alkalmazással. Emellett van néhány funkció, ami nem működik, ilyen pl. a NightSight és emlékeim szerint a HDR+ is. A Kirin SoC miatt a(z) (újabb) Huawei készülékekre általában nincs 100%-osan működő port, vagy ha van, akkor rosszabb képminőséget produkál.
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3836 üzenetére
A valóságot szoktam mellé tenni, vagyis ha a kijelzőn látottak nagyjából megegyeznek azzal, amit a valóságban látok, akkor az eredmény jó. Az AI van, hogy eltúlozza a színeket, különösén ha észlel valamilyen "jelenetet".
A kedvedért rögtönöztem egy tesztet. Előkaptam a fiókból egy SONY DSC-RX100-as kompaktot és egy HTC10-et. Mindegyik eszközön automata módban (Huawei-nél AI on) fotóztam mesterséges fény mellett, olyan felületet, amiben van barnás/pirosas árnyalat (mindegyikkel csak egy fotó készült, úgyhogy "point and shoot"....).
KÉP (A képeket egymáshoz méreteztem)
A SONY és a P30 PRO találta el a legjobban a valóságot, míg a HTC elég fakó és kicsit mosódott képet csinált (benti fényviszonyok...). A P30 nagyon jól visszaadta a parketta színét, míg a SONY a szekrényét találta el kicsit jobban, még akkor is ha a kép amúgy sötét. Jól látszik továbbá az is, hogy a legjobb minőségű fotót a Huawei csinálta, ahol a szekrény a valóságnál tényleg picit pirosabb, a SONY pedig inkább a sárgás árnyalatokat kedveli.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3879 üzenetére
Amíg nem raktad be ezt az összehasonlító képet, akkor is lehetett látni, hogy te az árnyékra gondolsz. Az összehasonlításon az látszik, hogy a bal oldali kép fakóbb, kevésbé élénkek a színek rajt, míg a másikon a kutya szőre (fehérebb részek) és a hasa alatti árnyéka a melegebb árnylatok felé tendál. Mivel a valóságot csak te láttad, így kívülállóként nehéz eldönteni melyik a valóságosabb, érzésre az valahol a kettő között van.
Egy kép színvisszaadásának ("emberi") megítélése általában szubjektív, függhet az alany szemétől, attól, hogy milyen kijelzőn nézi (én jelen esetben egy kalibrált monitoron nézem), függhet a nemétől is (mindenféle diszkriminációtól mentesen, a nők több színt látnak ), stb.
Mondok egy jó példát: Vegyünk egy jó, de kalibrálatlan kijelzőt. Kalibráld be először "szemre", majd kalibráld be műszerrel. Az emberek többségénél a "szemre" történő kalibráció erősen hideg árnyalatokat fog produkálni, mert többek között "azt látod jobban fehérnek"....míg a műszeres kalibrálás eredménye esetén húzni fogják a szájukat, hogy milyen melegek az árnyalatok és pirosas a fehér, pedig az a fehér, ha hihetünk a műszernek.
Ugyan ezt ki tudod próbálni a telefon színbeállításaival. A gyári élénk/alapértelmezett beállítás túl hideg árnyalatokat produkál, mégis azt látod a jobbnak az élénk/meleg beállítással összevetve, holott utóbbi sokkal közelebb van a valósághoz.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Ma megmértem a két lehetséges fényerő-szabályozás (PWM, DC) közötti különbséget műszerrel, az eredmények az alábbiak:
Tesztelt készülék
- P30 PRO 6/128 GB, FW 9.1.0.178
- Egyéb tulajdonságok: Akku 35-38%-on, letörölt kijelző fólia nélkülFelszerelés
- X-Rite ColorMunki Display
- Color HCFR 3.4.0 (PC oldalon)
- Voodoo Screen Test Patterns alkalmazás a telefonon (amivel előállnak a különböző színminták)Mérési módszer
- HCFR minta: primary + secondary colors (gyors)
- Telefonon a minták kézi módszerrel végigléptetve (visz bele valamennyi hibát/bizonytalanságot)
- EMUI színprofilok: Élénk alapértelmezetten, élénk meleg beállításon, (+ normál kalibrálva, kalibrálásról bővebben)
- (Mérés benti fényviszonyok mellett történt)Eredmények
Fényerő, fehérpont, színpontosság:
Vibrálás:
Szemre én semmi különbséget nem veszek észre a két beállítás között, ha egy kamerán keresztül nézem a kijelzőt, akkor viszont szembetűnő az eltérés. PWM esetén a kijelző kvázi a teljes fényerő-tartományban láthatóan vibrál, míg a másik beállítás esetén ez csak az alacsonyabb beállítások (<25%) esetén tapasztalható, akkor is lényegesen kisebb mértékben.Összegzés:
A DC (-like) dimming típusú fényerő-szabályozás tényleg csökkenti a vibrálást, a megjelenített színek pedig elhanyagolható mértékben (szemmel nem látható) változnak a PWM-es szabályozáshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Ixion77 #4018 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, én nem látom ezt a fenomént, tehát ha sötét szobában, akár minimum fényerőn is váltogatom a módokat, a csíkok akkor sem tűnnek el, nem látok érdemi eltérést a fekete/szürkeárnyalatok között.
Alább pedig egy kiegészítő mérés a kedvedért.
Tesztkörnyezet/metódus: megegyezik az előzővel, egyetlen eltérés, hogy most a szürkeárnyalat (grayscale) palettát vettem elő és végeztem néhány mérést.
Összegzés:
Az élénk/meleg beállításnak sokkal jobb a színpontossága (ahogy ez a korábbi eredményekből is kiderült), ugyanakkor DC-dimming mellett a fényerősség csökkentésével ez a pontosság jobban elmászik, mint PWM esetén, jóllehet a szóban forgó eltérés egyáltalán nem egetrengető. Az átlagos gamma esetén is van némi mozgás fényerőtől és beállítástól függően, de semmi szignifikáns, kiugró dolog nem látszik.
-
ffodi
veterán
válasz Ixion77 #4020 üzenetére
Most megnéztem még egyszer, 0% körüli fényerő mellett látok egy kis különbséget, DC esetén halványodik az említett vonal, de teljesen nem tűnik el. Érdekességképp mérek majd egy greyscale-t 0% fényerő mellett (vagy körül) is.
-
ffodi
veterán
Ha valaki hiányolja az értesítési LED-et, akkor próbálja ki ezt, egyszerű de nagyszerű. Nekem eddig egyedül ez vált be, pedig talán az összes lehetséges app-ot kipróbáltam...
-
ffodi
veterán
Mivel egy overlay-t tesz a záróképernyőre. Vagy duplaklikk, vagy gesztusvezérlés esetén oldalra húzásra bejön a záróképernyő.
tibcsi0407:
Nekem pl. eleve nincs T-s FW-em, más tippem nincs, minthogy azért, mert ott csak 8/256-ost lehetett kapni, nekem pedig 6/128-as van...[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Bigboy30 #4160 üzenetére
Amikor áll a logonál nyomd hosszan a bekapcs + hangerő fel + hangerő le gombokat (tehát mind a hármat). Ettől elvileg újra fog indulni a telefon. Amikor épp kikapcsolt a kijelző engedd el a gombokat, majd tartsd nyomva a bekapcs + hangerő fel gombokat és várj amíg be nem jön valami. Ha szerencséd van, akkor a boot menü jön be...ha így történt, akkor meg lehet próbálni egy wipe cache-t pl.
Anno HTC-vel jártam hasonlóan, ott ez a trükk bejött.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Aryon87 #4387 üzenetére
Én úgy látom, mintha az EIS lenne az egyik oka, hogy akadozik. Ezt a gyári app-ban nem lehet kikapcsolni, mint ahogy a bitrate-et sem lehet állítani (elég alacsony bitrate-tel vesz fel a gyári alkalmazás).
Akik elégedetlenek a felvett videókkal (akadoznak), azok nézzék meg esetleg a Manual Camera-t (itt nem lesz EIS), vagy az Open Camera-t (itt van EIS) manual bitrate (60-80) beállítással. Persze van kompromisszum, mert a zoom nem fog olyan jól/egyszerűen működni...
-
ffodi
veterán
válasz hodostamas #4478 üzenetére
Van benne néhány óra telefonálás, illetve chrome, messenger, youtube és egy kis fotózás.
-
ffodi
veterán
válasz #04441088 #4755 üzenetére
Otthon gond nélkül megy LG TV-vel, másnál viszont már tapasztaltam olyat, hogy nem működik. Látja a telefon a TV-t, el is kezd csatlakozni (a TV ki is írja, hogy csatlakozik), de a vége az lesz, hogy "csatlakozási probléma", akár hányszor is próbálkozok. Én a router-re gyanakszom, mert régebben mintha működött volna, de egy ideje a szolgáltatótól kapott "router" szórja ott az igét, és azóta mintha...
-
ffodi
veterán
válasz Jumbozorz #4815 üzenetére
Ilyen tok, no fólia, no fear.
aureel:
Valószínű maga beiktatott mérő korlátozza le, azért sem tud úgy tölteni, ahogy kellene. Amiket linkeltél jobbnak tűnnek, bár én egyedül ennél a típusnál látom, hogy támogatja a Huawei 40W QC-t.
-
ffodi
veterán
válasz Silenzio #4836 üzenetére
Nekem valamivel több ideje van meg, de most gyorsan ránézve egy hajszálkarc sincs rajt, pedig ha koszos a kijelző, a ruhámban törlöm meg.
Egyébként eddig egyik telefonomon sem volt fólia (max gyárilag, amit általában egy hét után kukáztam. pl. P20 PRO), mert feleslegesnek tartom, mindamellett rontja a megjelenítést, általában szar (legalábbis nekem) tapintásérzetet biztosít, és ha bárhol kicsit is feljön (...márpedig feljön és megy alá a retek) vagy van egy mikrométer átmérőjű buborék vagy porszem a fólia és a kijelző között, az rögtön felidegel.
Taktikám a következő: minőségi belecsúsztatós tokot használok (még véletlenül sem "kihúzófülest"), ha valahova be -vagy lerakom, akkor ebbe/erre teszem. Manapság (tapasztalataim szerint) a kijelzők elég karcállóak, így nem izgat túlzottan, ha mégis megkarcolódik, akkor mérgelődök egyet, de mivel egy használati tárgyról van szó, így tulajdonképp lesz@rom ("ő" van értem és nem fordítva).
...most lehetne azzal jönni, hogy "de majd eladáskor"...mivel az eladás pillanatában általában hatalmas bukó van a telefonon és rendkívül bohóc összegért lehetne túladni rajt, így a többség a polcomon végzi (ha nem kell valamelyik közvetlen rokonnak). Másrészről azért rakjak fóliát a kijelzőre, a kamerára, az ujjlenyomatolvasóra és a hátlapra, és azért rakjam bele mindenféle katonai szabványnak megfelelő tokba, hogy szép legyen amikor eladom? Kösz, de kösz nem...inkább magam élvezem a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Ixion77 #4857 üzenetére
Én meg olyan kedvemben vagyok, hogy felveszem a kesztyűt.
Érintésre lehet, hogy olyan, ezt aláírom, viszont a többi hátránya annak is megvan.
Mivel ilyen típusú tokot használok, ebből ki tudom venni egy kézzel is...ha pedig mindenképp két kéz kéne hozzá, akkor nem veszem elő, vagy szabaddá teszem a kezeim. Jóllehet, nem sűrűn fordul elő, hogy ki-be rakosgatom a telefont és nézegetem. Vezetés közben nem nyomkodom, munka közben dolgozni szoktam és nem telefonozni, minden más esetben a kezemben van vagy az asztalon rárakva a tokra (vagy természetesen a zsebemben).
A másik amitől a hideg ráz, az a szilikontok. Abszolút bazári érzetet kölcsönöz a telefonnak, az alá is bemegy a mocsok, ráadásul az fixen (értsd kézben tartva is) "nagyobbítja" a telefont (ami alap esetben sem kicsi), míg a belecsúsztatós verzió nem.
A betört kijelzőkről meg annyit, hogy az évtizedek során sok telefonom megtanult már repülni (félreértés ne essék, mindegyikre vigyázni szoktam, de történnek balesetek), de talán egy eset volt, amikor betört a kijelző (pontosabban a digitizer), pofával esett egy éles kőre. Utóbbi esetben a fólia sem segített volna...
Örülök, hogy megosztóak a vélemények, így legalább tudom, hogy nem vagyunk egyformák. És most tegye fel a kezét, aki az aktuális körülményektől és időjárástól függetlenül hosszú percekig járatja a turbós autóját minden indulás előtt és megállás után, mert félti a turbót.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Imre9211 #4883 üzenetére
Ez azért egy elég vidám hozzászólás, főleg ilyen véletlenek mellett:
Egyébként már ez első tiltásoknál/szankcióknál is lehetett sejteni, hogy nem úgy lesz, mint amivel ijesztgetnek... kicsit húzogatják egymás bajszát, igaz van is miért. Meglátásom szerint az USA azért is szívatja Kínát (bár ez más országra is igaz/igaz lehetne), mert már egyes cégek/gyártók a másolás helyett/mellett keményen innovatívak, van amiben előrébb járnak, és alapanyagban, technológiában próbálnak függetlenedni...ez kinek ne fájna, főleg ilyen egóval.
Fun fact (műszaki területen diplomázók száma):
-
ffodi
veterán
válasz Silenzio #4900 üzenetére
Amikor nem is olyan rég linkelte valaki, hogy a gyári kamera felvétele mennyire akadozik én is kipróbáltam pár alkalmazást (gyári, open camera, filmic, manual camera, portolt félig működő gcam). Talán a manual camera volt a legjobb. 80-as bitrate a max, amivel még rögzít is videót, ami a valóságban egyébként 60 valamennyi Mbps. Ami nekem ebből hiányzik az az EIS, gimballal nyilván nincs vele gond.
-
ffodi
veterán
válasz Silenzio #4910 üzenetére
P30-nál a gyári app éjszakai módját használva lettek rosszabb minőségűek a képek, vagy éjszaka fotózva automatán? Esetleg másik kamera app-pal? Utóbbi esetekben a P30 PRO nagyon feltekeri az ISO-t, ami odavág a képminőségnek. Éjszakai módban (gyári app) én mindig nagy különbséget láttam a P30 javára (S10 és Note10-zel hasonlítva, Note 9-ről nem tudok nyilatkozni), sokkal világosabbak és részletesebbek a képek.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz tibcsi0407 #4972 üzenetére
Ez gyakorlatilag is működik.
-
ffodi
veterán
válasz tobias88888 #4977 üzenetére
Nem, mindig "odébb megy" egy adott sávon belül.
Fogyasztás nem vészes, főleg mert ha le van takarva a közelségérzékelő (tehát pl. zsebben van) akkor nem aktiválja magát.
Egyetlen negatívum számomra: ha értesítés van nem lehet egyből feloldani ujjlenyomattal, mert rátesz egy réteget a záróképernyőre.
Aryon87:
Egy overlay-t tesz a záróképernyőre, vagyis az AOD helyett lesz, bár a kettőt egyszerre nem próbáltam, mert nem szeretem az AOD-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Hobby elektronika
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Opel topik
- Milyen processzort vegyek?