Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz dave0825 #13847 üzenetére

    Na akkor leírom, hogy nálam részelteiben mi működött és mi nem.

    B131-en a 360 frissítés megy. Lehet hőbörögni, de a fórumban a 360-ra frissítés mindenkinek ment. A TWRP-ből felrakás mindig működik, de ahhoz ugye kellenek előkészületek (nyitott BL, root, stb). A gyári frissítő nem dobja fel automatikusan a 360-at. De, ha visszaolvastál volna, akkor láttad volna, hogy akkor feldobja, ha a telefonon a HiCare nevű gyárilag telepített alklmazásban csak be kell jelölni a "Rendszerfrissítés korai próba" opciót és utána azonnal feldobja a 360-at. Utána már a frissítőben is megjelenik és csak el kell fogadni. Akinek nem ment a háromgombos, annak is onnan felrakta simán.

    Nehezményezted, hogy pl. a rootolással kapcsolatban nem oszt meg senki semmit. Az én leírásomra is hivatkoztál. De minden le van írva az összefoglalóban. Amit én csináltam leírást, az feltételezi némi előképzettséget. Aki az alapján nem tudja felrakni a 380-at, vagy azt rootolni, az bele se kezdjen, mert feltételezhető, hogy nem pontosan tudja, mit csinál és ott rútul el lehet barmolni a telefont.

    Szerintem én elég érthetően írtam le a dolgok menetét annak, aki tudja, mit csinál. Aki nem, az ne buzizza a telefonját, hanem várja meg, míg kijön egy végleges frissítés.

    Root megoldás nougatra van több is. Van macerásabb (amit le is írtam), ami teljesen működik. Az egyszerűbb, mint ami 131-en is volt még fejlesztés alatt áll és nem mindenkinél működik.

    Egyébként ROM felrakásánál csak a háromgombos és a gyári frissítő, ami - ha működik - rendesen frissít, de sokaknál nem megy és inkompatibilisként jelöli. De, akinek felmegy, ott nagyrészt nincs billentyűzet gond sem.
    A macerásabb felrakásnál jöhetnek elő hibák főleg az MM-ről N-ra átmenetnél, mert a nougat máshogy és más partíciókat - is - használ és mások a jogosultságok is. Ezért van az, hogy esetenként pl. egy 380-at kétszer is fel kell rakni TWRP-ből egymás után, mert az első csak részben megy fel, mivel pár partíció akkor még nem létezik, vagy nincs jogosultság és csak az első indítás után hozza létre, vagy állítja be a jogosultságokat. És, mivel ilyen, ezért pár alkalmazást fel sem tud rakni addig, míg ezek nincsenek meg.

    [ Szerkesztve ]

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák