Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Adi

  senior tag

  Áááh, gratulálhatunk ismét az APEH-nek, hogy a beszedett adóforintokat újabb hülyeségre fecsérlik el! :(

  Úgy látszik, hogy az túlságosan egyszerű lett volna, hogy a hitelesítést végző cégek között a piaci versenyt meghagyják, az államilag jóváhagyott hitelesítést elfogadják, és - horribile dictu! - esetleg ennek a költségét még az adózó le is írhatja az adóalapból. :F Persze itt a későbbiekben magánszemélyre gondolok, egy társaság vagy vállalkozó automatikusan költségeli az ilyesmit.

  Azért meg külön gratulációt érdemelnek, hogy az adóbevalláshoz használható programok csak Windows alatt futnak, sem Linux, sem Mac OS X verzió nem érhető el. Hogy is van ez, állami pénzekből egy, az EU által bíróságon elkent monopólium platformját támogatjuk?!

  Ha ezek után kap a cégünk egy adóellenőrzést, akkor azt megírom ide cikknek. :D

  [Szerkesztve]

  ldm start-reconf primary

 • Mik^

  tag

  A HUP ad hoc közösségének levele APEH ügyben

  Bővebben: link

  Kérlek benneteket olvassátok el, érdekes/érdemes.

  Mik

 • joghurt

  őstag

  Vedd tudomásul, hogy a közigazgatás és a közigazgatásban dolgozók számára csak a Microsoft létezik. Az államilag támogatott ECDL vizsga is erről szól, de még Mancika sem táblázatkezelni tud, hanem Excel-ezni, abból is csak az általa megtanult verzióban.

  Az Apehet nem kellene azért annyira elmeszelni. Szerintem a jó szándékból (ingyenes tanusítványkezelés) ez sikerült; nem gondolták végig eléggé. De legalább igyekszenek. Vesd csak össze az Apeh-es ügymenetet mondjuk a TB-vel! Az előbbinél van/lesz elektronikus bevallás, számítógépes bevalló-program, de legalábbis letöltheted az űrlapokat elektronikus (ráadásul Platform-független) formátumban. Az utóbbinál mindebből semmi, ráadásul ha egyetlen eseményről is van szó (mondjuk egy gyerek megszületése), akkor is vagy három különböző helyre kell elmászkálni a papírmunkával attól függően, hogy milyen szempontból jár érte a pénz.

  A tej élet, erő, egészség.

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Ha figyelmesen elolvasod a topiknyitást generáló szösszenetet, nem hiszem, hogy arra a következtetésre fogsz jutni, mint amire jutottál. Arról van ugyanis szó, hogy nem az APEH ingyenes elektronikus aláírásával, meg egyéb azonosítási módszereivel van a probléma, hanem az a gond, hogy más szabványos/törvényes megoldásokat kirekeszt (nem fogad be). Miért nem lehet a cégemnek például azt az e-szignót használnia az adóbevallásnál, mint amelyiket a magánnyugdíj bevallásánál használ.
  Ettől még adjon ingyenes kártyát/kódot, amit akar, de ha a törvény azt mondja, hogy a közigazgatásban az elektronikus aláírást kötelező elfogadni, akkor azt az APEH-nak is legyen kötelező elfogadni. Ennyi.

  Ugyanez a probléma a platformokkal is, legyen természetesen használható a Microsoft, de ne legyen kizárva más nemzetközileg is használt megoldás.

  Ezek a kis apróságok tudják a versenyt, a fejlődést generálni, a kirekesztő gyakorlat meg monopóliumokhoz (korrupcióhoz, lemaradáshoz) vezet.

  E.

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • dabadab

  titán

  Az ECDL onmagaban teljes ''vendor neutral'', vagyis ha vki akarna, akkor Debianon is nyomhatna Openoffice-szal, csak nincs igeny ilyen tanfolyamokra.

  DRM is theft

Hozzászólok Aktív témák