Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
Látom valakinek bökte a csőrét a konkurencia.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Pikari
addikt
lopni bűn.
olyan törvényeket alkotni pedig, amely segítségével bárkit tönkre lehet tenni, hazaárulás.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
félisten
Sokan így járhatnak
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #4 üzenetére
Bezony. Kirúgott rendszergazdák előnyben.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Alexios
veterán
válasz Plazmacucci #4 üzenetére
Mondjuk egy cég aki ezzel keresi a bevételt tényleg megvehetné ezeket a szoftvereket, még akkor is ha nem épp olcsó az autocad, mivel valószínűleg úgy is visszatermeli az árát..
-
Kelvin
őstag
Aki hülye haljon meg, erre nem lehet mást mondani.
Ha a termeléshez / szolgáltatáshoz kapcsolódó szoftverekről van szó, akkor a könyvelésben is elég nagy bibi lehet."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
senior tag
Nem is az a szánalmas aki használja, hanem aki lebuktatja? Egy cég aki megteheti hogy 4 számítógépe legyen és az mindegyik AutoCad-et bírja, az nem kevés pénz, megértem ha az első héten nem vagy az első hónapban nem, de meg tudják venni, csak itt ugye Magyarországon ez derogál néhány embernek...
essexboy
-
bambano
titán
tartok tőle, hogy itt nem egy esemény zajlik.
1. van egy cég, aki illegálisan használ szoftvert. normális országban kimegy a megfelelő hatóság, feljelentik, bíróság megbünteti, oszt jónapot. nincs pr kampány, stb.
2. itt meg egy olyan társulat csinál magának propagandát az esetből, akinek egyszer már a nav is betörte az orrát, csak akkor még apehnek hívták.a törvényeknek megfelelő igazságszolgáltatást nem kellene reklám és pr célokra felhasználni, pláne nem egy olyan cégnek, akinek lehetne indoka magábaszállni kicsit.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
abban a piacban, ahol mindenki minimálbéren van bejelentve s feketén vannak tartva a munkatársak, illetve mindenki számlanélkül szeretne fizetni, hol jön be pár autocad ára? amúgy kb 1 millió forintos tételről van szó, amelyben kb 2db windows, 2 fotosop, meg 2 autocad van.
lehet a többiről volt számla csak pont ezekről nem.
sajnos mivel semmit nem tudunk, kár előítélkezni
meg mellesleg recesszió van. pont hevesben pörögne a gazdaság? ahol meg lehet élni most IT munkából az Budapest.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
hibavissza
veterán
bazz, itt tart a magyar adóhatóság. erre fussa? ennyi lopott szoftvert bármelyik magyar cégnél találni. azokat kéne megfogni, akik százmilliós tételben lopják a szoftvereket. sok ész nem is kéne hozzá, de nincs ezeknek vagy felvették már a baksist
-
bambano
titán
válasz hibavissza #14 üzenetére
egyrészt nem hiszem, hogy ilyen kérdésekben találgatni kellene, másrészt meg semmi gond nincs azzal, ha egy hatóság (mindegy, melyik) megvédi a szerzői jogokat.
a gond ott kezdődik, amikor egy ilyen hír alapján a bsa hatóságnak szeretné láttatni magát.
-
hemaka
nagyúr
hehe, ez aztán a nagy fogás... 10 magyar háztartásból kb. 5-ben ugyanezt megtalálják...
-
-
-
Kriza
őstag
Nekem ebből az jött le, hogy megfingatnak egy heves megyei céget. Könnyen meglehet, hogy ezek után be is zárhat, és akkor mennek az utcára az emberek. De a BSA szerzett egy jópontot a Microsoftnál meg az Adobenál.
Az meg tényleg gusztustalan, hogy ebből BSA reklám lett.
Akik itt azt hangoztatják, hogy ez mennyire jó, meg meg kell venni a szoftvereket, stb. azok gondolom soha nem használtak/használnak illegálisan szoftvert...
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kelvin
őstag
"Akik itt azt hangoztatják, hogy ez mennyire jó, meg meg kell venni a szoftvereket, stb. azok gondolom soha nem használtak/használnak illegálisan szoftvert..."
Erre nem tudok mit mondani de arra igen, hogy ha egy cég nem veszi meg a munkájához szükséges programot az így jár. Nem is tudom, hogy gondolták. A könyvelésből, sima ellenőrzésből előbb utóbb kibukik. Amúgy ez nem egyedi eset, elég sok törvénysértés van amit a nav jelenleg is vizsgál/vizsgált. Hogy ez miért lett hírértékű nem tudom...
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
nagyúr
Különbséget kellene tenni a magánszemélyek és a cégek között. Nem akarom az előbbieket felmenteni, de tök felesleges erre terelni a témát. Egy cég ki tudja termelni a szoftverekhez szükséges költséget illetve jogosult bizonyos kedvezményekre szoftvervásárlásnál. Amelyik nem tudja kitermelni az előbb vagy utóbb amúgy is csődbe megy.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
anulu
félisten
egyet kell értsek. amelyik cég pl AutoCAD-del dolgozik, ott nem kis pénzek forognak. igenis tessék megvenni. PhotoShopra ugyanez vonatkozik. amelyik cég úgy indul, hogy a programokat nem számolják bele az induló költségvetésbe, az meg is érdemli. ha meg nem fér bele már a kezdet kezdetén, akkor inkább ne is vágjanak bele, mert fix bukta és csőd.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bambano
titán
tegyenek különbséget, ha:
- céges autó gázol el vagy ha privát?
- magánorvos csinál műhibát vagy ha kórházi?
és még sorolhatnám.láthatóan helytelen ötlet.
másrészt meg a cégnek nincs döntési jogköre. a cégvezetőnek van, aki ugyanolyan ember, mint az otthoni felhasználó.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Kormi76
aktív tag
válasz neverDell #29 üzenetére
Senki sem mondja, hogy a magánszemély szabadon használhassa a nem jogtiszta szoftvert, csupán arról van szó, hogy egy cég esetében ez a cselekmény súlyosabb, mivel ő haszonszerzésre használja fel, neki ebből konkrétan jövedelme származik. Egy sima user maximum élvezi a szoftver előnyeit, fogyasztja a tartalmakat, de jövedelme nehezen származik belőle, ezért a két bűncselekményt nem lehet egy lapon említeni. Szerintem is inkább a vállalti jogsértőket kell üldözni, rajtuk talán be is lehet hajtani a bírságot, mert van miből, a magánszemélyek csak másodlagosak kell legyenek. Egy játékprogram meg egy AutoCAD szintén nem egy kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Ha nekem cégem van akkor az a minimum ha jogtiszta szoftvereket használok.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
h-yle
addikt
Mondjuk az is vicces, hogy én még egy rohad Notepad++-t sem tehetek a gépemre a cégnél, anélkül, hogy az atyaúristen(ek) ne ellenőrizte volna le fél éven át, hogy mi az, és hogy működik, valamint az ügyvédek ne rágódtak volna a licence szerződésén szintén fél évet, szóval ide aztán jöhet a BSA.
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
sirály12
őstag
Ha már lopás és lenyúlás, akkor azt magyarázza meg nekem valaki, hogy miért folyik még a csapból is, hogy zenét, filmet netről letölteni bűn! Amikor már a cd, dvd, memóriakártya, telefon, fényképezőgép, stb. árában is benne van a jogdíj! Akkor ez nem lopás tőlünk? Kétszer fizettetni ugyanazért? Miközben lehet az saját fotóim kerülnek mondjuk a fényképezőgépemre? Vagy a dvd-re amit megveszek linux vagy más ingyenes progit írok? Vagy teljesen véletlenül a telefonomra játékok, amiket a marketen megveszek?
Ezt miért nem látja senki?
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sirály12
őstag
Bár egy cég aki ezzel keresi a kenyerét igazán figyelhetne ezekre a dolgokra, de a szükség nagy úr néha. Viszont a részletek ismerete nélkül nem ítélkeznék. A cég dolgozóit azért sajnálom, lehet így az ünnepek után kereshetnek új állást, ami valljuk be nem egyszerű mostanában.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
havasa
aktív tag
Ilyenekre figyelni kell, illegális szoftvereket használni egy cégnél az nagyon nagy butaság.
Viszont a BSA sem atyaúristen, előző munkahelyemre megpróbáltak rátörni,arcoskodtak a portán csak eléjük állt két jól szituált secus gólem és közölték velük, hogy illetéktelen személyeknek belépni tilos. Lementem a portára és megmondtam nekik, hogy ide bizony hatósági személyek nélkül nem fognak belépni, mert nem kevés ipari titok van az üzemben és a szervereken, Pc-ken is, de ha nagyon kíváncsiak megadom a szoftverdisztribútoraink elérhetőséget és velük és az APEH-el könnyen össze tudják egyeztetni, hogy mink is van. Elég nagy arccal jöttek de hamar lehervadt a mosolyuk, ha olvassák a fórumot, üdvözlöm Őket!
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Kormi76
aktív tag
Teljesen jogos, amit írsz! Nekem is ugyanez jutott eszembe. Ennek talán kicsit több figyelmet kellene kapnia, hiszen ha már eleve a merevlemez/CD/DVD/pendrive stb. árában benne van a jogdíj, akkor milyen alapon vádol bárki szerzői jog sértéssel? Fizettem az átalánydíjat, úgyhogy vagy álljon le a BSA, Artisjus és társai, vagy vegyék ki a termékek árából ezt a díjat. A kettő együtt nem igazságos!
[ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
válasz neverDell #43 üzenetére
Ezt most hagyjuk, ez a jogdíj elég régóta létezik, nem másfél éve. És szerintem nem legyinthetünk, hogy "ugyan, ebben az országban?", mert így minden kérdést félre lehet söpörni gondolkodás nélkül. Azért van ami igazságosan van szabályozva jelenleg is, ez például szerintem nem. Szóval nekem nem tetszik ez a közhelyes leegyszerűsítés, ne haragudj. De örülök, hogy egyetértesz velem, hogy ez nincs jól így. Igenis, ha valami nem igazságos az verje ki a biztosítékot, menni kell tüntetni ellen, stb., nem pedig legyinteni, mert akkor úgy marad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha lelehet vonni messzemenő következtetéseket abból, hogy hír lett belőle, meg sajtótájékoztató, nem egy tanyasi kis garázs pc bolt volt
-
neverDell
tag
Közhelyes? Lehet. Ettől még tény: itt soha, senki nem fog a valóban védendő állampolgárok érdekében fellépni, különösen nem akkor, ha a másik oldalon vagyonos csoportok állnak.
Ez egy ilyen ország. Egyszerűbb azért köpködni a másikat, mert x párttal szimpatizál, mint... na jó, hagyjuk! -
bambano
titán
abban semmi vicces nincs, hogy demonstráltál egy helyet, ahol normálisan működnek a dolgok. akkor sem, ha ez neked fáj.
(#27) Narxis: miért ne lenne köze? ha te fejlesztettél egy programot, a te számlaegyenleged mennyiben másabb, ha vállalat lopta el és használta, mintha magánfelhasználó? hint: semennyivel.
(#28) Kormi76: hát ja, engem is zavar, mennyi demagógiát olvasok ebben a kérdésben.
(#36) sirály12: miért is nem látod a kettő között az összefüggést? netről letölteni bűn, a büntetés az artisjus matricázott nyers cd. jogilag persze nem ennyire egyszerű, de köznapi felfogásnak teljesen megfelel. nem minden cd-re veszel fel jogvédett anyagot (egyébként meg de, a saját anyagaid is jogvédettek), de nem is annyit fizetsz, mintha tételesen kifizetnéd a jogdíjakat. Ez egy rossz szabályozás, de a sok rossz közül egy mérsékelten rossz.
(#42) Kormi76: majd fogják neked mondani a jogászok, hogy jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás.
(#44) Kormi76: szerintem sem igazságos a szabályozás, egy dvd árában van vagy 100-120 forintnyi artisjus matrica, arra ráfér négy órányi film tömörítve. Ez kb. 1000-2000 forintnyi jogdíj. Magyarul a nyolcadát fizeted kb. annak, ha letöltesz és kivésed dvd-re, mintha bemennél a bót'ba és megvennéd a gyári dvd-t. Hol itt az igazság?
-
neverDell
tag
Azért az utolsó mondatod kiverte a biztosítékot nálam is: szerinted a megvásárolt adathordozók hány százalékán van "illegálisan" letöltött tartalom? (különösen, hogy ha jól tudom, már nem csak az írható CD-k/DVD-k árába van beépítve, hanem a pendrive-ok, winchesterek árába is)
-
Kormi76
aktív tag
Az a gond, amit neverDell is említ, hogy egy DVD-re nem írok 4 órányi filmet, hanem a családi fotókat, mégis fizetem a jogdíjat. Viszont ha esetleg letöltetnék egy filmet, akkor rögtön tolvaj lennék, pedig már megvettem több száz DVD-t, merevlemezem is több van, abban azért már akad bőven jogdíj. Senki sem nézi, hogy arányban van-e a jogsértésed a jogdíjjal amit már kifizettél, egyszerűen tolvaj vagy, a jogdíjat meg fizeted.
Az meg a jogászok azzal jönnek, hogy jogszolgáltatás van, azért süket duma, mert a jogban megjelenik az igazság, nem pedig egy igazságtalan, inkorrekt szöveghalmaz, hiába vannak olyan részek amik tényleg igazságtalanok. Összességében a jog az igazságot juttatja érvényre, alapvetően erre van kitalálva, pontosan ezért felháborító ha olyan szabállyal találkozok, ami kilóg a sorból. Nagyon sok ember nap mint nap tudja érvényesíteni igazságos igényét a jog segítségével, csak arról nem szólnak a hírek, mert nem szenzáció. De egyébként egy másik cikkben a spanyol bírósági ítélet is pont ezt mutatja a torrent ügyben. Az, hogy mégis vannak visszaélések egyáltalán nem normális dolog.
ui.: amúgy áruld már el, hogy hol van 4 órányi filmen 2000 forint jogdíj, amikor már 200 forintért kapok dvd-n filmet? 10 filmet veszek 2000Ft-ért adathordozóval együtt, leszámítva a slágerfilmeket persze...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kutya topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest