Hirdetés

2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atike


atike
(PH! nagyúr)

Gondolom, hogy mennyire nem egyszerű egy ilyen rendszert összehozni de a japánokhoz mérten is nem lassú ez a tempó...? :U Nem ma kezdték el, bár lehet, hogy innentől fogva ha már működik az alap csak fel kell bővíteni majd még x műholddal és kész is...

(#2) Cathfaern


Cathfaern
(PH! nagyúr)

"a rendszer működésbe lépését 2013-ra tervezték, de időközben a kormány úgy döntött, hogy kibővítik az eredeti projektet, így csúszott a megvalósítás"
Erre azért felhívnám a figyelmet. Tehát nem az történik, hogy az eredeti tervnek csak töredéke valósul meg sok éves csúszás után is, hanem csúszás van, de azért, mert többet fog tudni a rendszer, mint az eredeti terv volt...

atike
Műhold fellövés elég macerás mulatság, jelenleg csak kevés rakéta indul egy évben, sok a várakozási idő, stb... tippre emiatt tart annyi ideig ameddig.

[ Szerkesztve ]

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#3) BalanceR


BalanceR
(PH! addikt)

De miért van szükség még egy műholdrendszerre?
Ott van a GPS, a Beidou, a Glonass, a Galileo, a QZSS RF mindegyik műholdrendszer egy rakat műholddal, + ott az AGPS cella alapján, a gyorsaság, pontosság egyáltalán növelhető még?

►PHONE: Xiaomi MI Note 3 ►TAB: HP Pavilion X2 Win10 ►WATCH:SmarWatch2 ►FIT: MiBand 1S

(#4) adlersson válasza atike (#1) üzenetére


adlersson
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hajaj, ez még viszonylag gyorsnak számít. :DD

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#5) kcsa válasza BalanceR (#3) üzenetére


kcsa
(PH! kedvence)

Nem neked akarnak kedvezni... :)

Katonaság. Ázsiában elég forró úgyis a helyzet mostanában.

(#6) Dezsike válasza BalanceR (#3) üzenetére


Dezsike
(tag)

A GPS rendszer ugye amerikai... Ha háború esetén lekapcsolják, az egész Föld navigáció nélkül marad. Azért csinál mindenki egy saját rendszert magának, hogy függetlenedjen a GPS-től. Ez az EU-ban a Galileo és elvileg már szo-szo működik, csak még nem láttam olyan eszközt ami tudná használni. Ezzel csak az a baj, hogy végül annyi műhold lesz az égen, hogy galibát fog okozni.

(#7) Cathfaern válasza Dezsike (#6) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

"Ezzel csak az a baj, hogy végül annyi műhold lesz az égen, hogy galibát fog okozni."
Túl azon, hogy ez annyira azért nem reális veszély, ez nem a navigációs rendszereken fog múlni: [link] (quick links / presets részen le lehet szűrni a navigációs műholdakra)

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#8) doooo válasza Dezsike (#6) üzenetére


doooo
(őstag)

"Ez az EU-ban a Galileo és elvileg már szo-szo működik, csak még nem láttam olyan eszközt ami tudná használni. Ezzel csak az a baj, hogy végül annyi műhold lesz az égen, hogy galibát fog okozni."

Már most is galibát okozhatnak...
Mellesleg az S8/Note 8, iPhone 8/X mobilok már használják a Galileo rendszert is... ha minden igaz.

(#9) kcsa válasza Dezsike (#6) üzenetére


kcsa
(PH! kedvence)

Oneplus 5

(#10) Hieronymus válasza Dezsike (#6) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"...Ha háború esetén lekapcsolják..."

Nem kapcsolják le, csak vissza állítják a titkosítást.
Kettő lépésben tudják elvenni a navigációt. Az első lépésben, a pontosságot képesek jelentősen rontani. A második fázisban a navigációt elérhetetlenné tudják tenni.

Ráadásul a jelenleg elérhető GPS szint nem elég pontos. Nem lehet útdíj megállapításra használni. Sok helyen az autópálya mellett országút vezet és nem mindegy, hogy melyik útra számol a rendszer.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#11) Penge_4 válasza BalanceR (#3) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

"De miért van szükség még egy műholdrendszerre?"

Mert mikor Mari néni/Józsi bácsi/Mancika/Pistike meglátja a GSMArénán vagy valami táblázatos gyűjtő oldalon, hogy GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO és még hozzácsapják a QZSS-t is, akkor helyből extázisba esik és elkezd pörögni a szemében a "Buy now!" felirat, ahogy minden víg polgárhoz illő viselkedés.

Minél több, annál jobb. Főleg, ha az átlagfogyasztó nem ért hozzá.

(#12) Mister_X válasza Hieronymus (#10) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

Továbbá nem csak autók navigációs rendszere meg turisták használják a GPS-t Japánban, hanem hajók és repülők is, nyílt tengeren (nincs A-GPS) vagy épp többezer (apró) sziget között, ahol nem mindegy, hogy pontosan hol vagy. Plusz Tokió emlékeim szerint a top légiforgalmi városok között van és rengeteg belföldi járatok vannak, ott is segíthet egy mindig elérhető és sokkal pontosabb műholdrendszer.

Ha valakit érdekelne a madzsar szemmel idióta nevű műhold neve: michibiki = útmutató (utat mutatni, kísérni ige főnevesített alakja).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#13) TomMusic válasza Penge_4 (#11) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

Általában (illetve hát, mindig) a picaon érvényesül ez az elv, de azért a helymeghatározó rendszerek fejlesztését nem pusztán ez hajtja.
Teljesen más téma, de elég csak annyit írnom, hogy: CERN.
Szerk.: szóval sokkal magasztosabb célja van, mint amit leírtál (az már elnézést, de butaság volt). És ezt nem konkrétan erre a rendszerre értem, hanem úgy általánosságában a helymeghatározó rendszerekre.

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.