Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz mr_ricsi #3965 üzenetére

    "Egyáltalán nem. Az izzólámpa túláram hatására megszakad. Az ellenállás is. A félvezető vagy szakad, vagy zárlatba megy. Stb. Fordítva pedig ha áramgenerátorral hajtod a fogyasztót, akkor zárlat esetén nem változik az áram. Stb."

    Először is akkumulátorról volt szó, nem izzólámpáról, nem ellenállásról, sem félvezetőről! Tehát akku, semmi köze a passzív vezetőkhöz, a félvezetőhöz meg pláne. Ha pedig áramgenerátorként modellezed és azt zárod rövidre, akkor abban -ideális áramgenerátort feltételezve- végtelen nagy áram folyik. Az már tényleg nem változik...

    "Motoros cuccban a (bimetálos vagy elektronikus) túláramvédelem kötelező, a hőtermelő berendezésekben pedig a hőkapcsolós védelem.
    Olyan kínai csempészett izékkel pedig ne példálózz, amelyek forgalmazását azonnal betiltaná bármelyik minőségvizsgáló intézet."

    Ehhez képest te konkrétan olvadóbiztosítékot írtál korábban. Sebaj... Az összes cucc, ami most nálam van CE jelzéses, tehát elvileg mind EU szabványnak megfelelő.

    "Az elsőnek a címkéjén fel van tüntetve egy 115°C-os hővédelem.
    A második pedig jól láthatóan nem az EU területére készült.
    És egyik sem dróttal csatlakozik a villanyhálózathoz, ezért korábban nem is állítottam róluk semmit."

    Az első képen nem látszik a címke, de sebaj... a másodikon látszik, 230V-os európai hálózatra szánt modell. Természetesen a "CE" rajta van. Védelem bezzeg sehol. Továbbá irreleváns mivel csatlakozol hálózatra, ha egyáltalán fennáll a hálózatra csatlakozás ténye.

Új hozzászólás Aktív témák