Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Melyik az a híres Oclean fogkefe,többször is olvastam itt róla ez lenne az? Nekem sima OralB elektromos fogkefém van a kerek fejű,ezek az Oclean fögkefék jobbak lennének?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
jalos
csendes tag
Azért illett volna az Oral B-ből különvenni a forgó és forgó pulzáló fogkeféket, azon belül a pulzálás sebessége sem mindegy. Nagyon nem mindegy a fej kialakítása sem.
Javasolt olvasnivaló:
https://www.animated-teeth.com/electric_toothbrushes/t4_sonic_toothbrushes.htm
és innen a lapon belül mindenféle egyéb olvasni való.Kinából az Oral B fejek is elég olcsók
Már vannak LiIon-s fogkefék is ahol a töltés mindegy, csak ne merítsük le. -
Pityu.
nagyúr
Nekem ilyen oszcilláló jobbra balra mozgó fejű elektromos fogkefém van,nem mai darab már de tökéletesen működik.Most vettem hozzá egy rakat fejet kínából ,igaz itt valaki írta fos kínai de szerintem az eredeti fejek sem különbek itt inkább lehet a hibás darabok száma lehet nagyobb,mert tesómnak egy fej széthullott a 4 ből amit adtam neki.Mondjuk kicsit eltévelyedtem,hogy most ez a jobbra balra forgó fejű cucc jó e vagy esetleg szónikusra vagy valamire cseréljem e vagy ez is hatékony,már nem tudom.
-
törölt tag
Én manuálisat használok, főként Curaproxot és Oral-B-t, ebből az ultra soft változatokat.
Elektromossal még nem volt dolgom, de még egy jó ideig nem is lesz szerintem.Fogköztisztítóból DM-es van most, de elég gyengusz, a Rossmann-os jobb.
[ Szerkesztve ]
-
hklk
csendes tag
Az elektromos fogkefék átlagosan 9%-kal hatékonyabban távolítják el a lepedéket a fogakról, 6%-kal csökkentik a fogínygyulladást és a lepedék képződést manuális társaikhoz képest.
-
Pityu.
nagyúr
Van valami linked hozzá?
#edward2
Lehet fogyasztói társadalom De egyébként ha jól mosol fogat manuálisan akkor minek ajánlják az elektromosat,nekem mindig azt mondják,rendben van a fogam már úgy értem van tömött nem sok de leginkább sima fogkefét használok meg utóbbi időben rásegítésnek elektromost,de mégis azt mondták szépek a fogaim sőt volt aki azt mondta csak rosszabbakat láttak.Mondjuk a fogkrémnek is biztos van jelentősége,én pl sls és fluorid mentes fogkrémet használok,azóta nincs annyiszor afta sem a számban.De sajna a gének is beleszólnak a fog témába.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom. Nálam kb. 25 évre visszamenőleg 7/7 az arány + az asszisztensek. És nem arról volt szó, hogy szerintük jobb az elektromos, hanem kijelentő módban, hogy JOBB AZ ELEKTROMOS.
A régi családi fogorvosunk apámnak, aki nem volt éppen egy gyakorlati ember, elég plasztikusan elmagyarázta, hogy miért is tök triviális, hogy kézi fogkefével eleve lehetetlen olyan alaposan tisztítani, mint elektromossal.
Amúgy tényleg az, csak végig kell gondolni.
Amúgy mindig vannak "másként gondolkodó" szakemberek (orvosok). Egy ilyen miatt nekem nagyon kevés híján amputálni kellett egy ujjamat...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gabás
addikt
válasz kazsmerlaca #63 üzenetére
Először is ez nem bizonyított. Másodszor a fogpasztát általában nem nyeli le az ember (hacsak nem űrhajós)
[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
Amúgy mindig vannak "másként gondolkodó" szakemberek (orvosok). Egy ilyen miatt nekem nagyon kevés híján amputálni kellett egy ujjamat...
Ha, ha, ha. másként gondolkodó!!!
2018. december 1-én levágtam flexszel az ujjamat.
A doki azt mondta: az édesanyjának sem javasolna mást mit nekem fog! Megnézte, at mondta: amputáció, menthetetlen.
Én beleegyeztem, az ott jelen lévő nejem azt mondta: a páciens zongorázik
Ja, mondta a doki, zongorázik? akkor megmentjük.
Ujjam jól van, gyógyul.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Én értem.
Az elektromos fogkefével korrektebben lehet tisztítani a fogakat. De. Általánosan hibásan használják az összes fogkefét. Az elektromos kefék esetében jobban kopik a fogzománc, mint kellene.
Az összes vízszintes mozdulat felesleges és káros. A sikálás csak koptat. Ezért nem javasolják az elektromosat. Függőleges mozgással a fogíny kezdetétől, a fog végén túlra kell letolni a lepedéket.
A hagyományos puhaszőrű kefe ekkor követi legjobban a fog alakját. Az elektromos kefe, a kisebb mérete okán optimálisan használható. Van egy hátsófogam, ami befele és egy kicsit előre nőtt ki. Hagyományos kefével nem lehetne rendesen letakarítani.mod:
Nyilván a környezettudatosság is számít. Az elem vagy akkumulátor jobban terheli a környezetet, mint a kézi mozgatás.
[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Banano
tag
Én kólával szoktam öblögetni.Igy eleg heti 1x is mosni.
* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *
-
félisten
válasz Hieronymus #68 üzenetére
"Az összes vízszintes mozdulat felesleges és káros. A sikálás csak koptat. Ezért nem javasolják az elektromosat."
Megkockáztatom, hogy a hagyományos kefét használók szinte kizárólag vízszintes komponenst tartalmazó mozdulatokat végeznek, jól rányomva.
Az elektromos meg a túlzott rányomás ellen is remekül védhet: drasztikusan csökkentettem a nyomóerőt, amikor elkezdett pirosan világítani... Sokkal, de sokkal kevésbé nyomom rá, mint akár a kézi kefével bármikor.
A szónikus kefe meg külön mese, annak a helyes technikájáról még nem sokat olvastam.
MaCS
-
nagyúr
Ja, mondta a doki, zongorázik? akkor megmentjük.
Hú ez durva volt... ha nem zongorázol hagyott volna a francba?Ujjam jól van, gyógyul.
Ez meg örömteli.@(#70) MaCS_70
Megkockáztatom, hogy a hagyományos kefét használók szinte kizárólag vízszintes komponenst tartalmazó mozdulatokat végeznek, jól rányomva.
Majdnem. Vélhetően a többség igen, ám akinek egy száj-higiénikus vagy rendes fogorvos elmagyarázta, hogy miért és hogyan kell, az már másképp csinálja, és adja tovább az utódjainak.
Ha valakinek vacak fogai vannak, hát az én vagyok. Amióta megkaptam az instrukciókat, azóta (~10+ éve) követem ezeket, és nem romlottak tovább jelentősen a fogaim.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Ramirex
csendes tag
válasz kazsmerlaca #63 üzenetére
A fluorid (forrásai a fogkrémek, ásványvíz, ivóvíz) képes a hidroxidionok helyére beépülni a fogak felszínén, védve az alatta levő struktúrát. Megóvja a fogak felszínét, segít a fogszuvasodás megelőzésében, megakadályozza a baktériumok (streptococcus) elszaporodását, javítja a csontok mechanikai tulajdonságait - ismerteti dr. Németi Balázs, a PTE Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet docense.
Kiderült, hogy a megfelelő fluoridellátottság csökkenti a szívinfarktus kockázatát, valamint szerepe van bizonyos rosszindulatú daganatok megelőzésében is (Banóczy, J., Ritlop, B., Solymosi, G., Gombik, A., Adatia, A. (1990). Anticarcinogenic effect of fluoridated milk and water in rats. Acta Physiol. Hung., 76. 341-346
Miről beszélsz? Forrás?
[ Szerkesztve ]
-
Az a baj, hogy a tudományosság nagyon későn honosodott meg az orvoslásban. A fogápolásban még később.
Általában a fogorvosok azt tartják jó megoldásnak, amit tanultak. Pont. Tisztelet a kivételnek.A körkörös mozgás "nagy előnye", hogy az foggyökér irányában haladva segíti a baktériumokat, a fog és az így közé jutni. Onnan már nehezebb kitakarítani őket.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
félisten
válasz Hieronymus #76 üzenetére
Nekem az tetszik nagyon, ahogy a fogkefekoncepció változik.
A 80-as években azt tanultam, hogy kemény fogkefét kell használni.
Aztán úgy 20 évi azt, hogy csakis közepeset, különben nem csak a fogaim hullanak ki, de el is kárhozom.
Most meg a jelek szerint a puha a menő...MaCS
-
nagyúr
A körkörös mozgás "nagy előnye", hogy az foggyökér irányában haladva segíti a baktériumokat, a fog és az így közé jutni. Onnan már nehezebb kitakarítani őket.
Amit ugye az elektromos fogkefék is csinálnak.
Illetve toljuk fel az ínyünket a a fogtőről.Amúgy nagyban befolyásolja az egész fogazatot, ennek minőségét a genetika, ugye...
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Pityu.
nagyúr
Nekem eddig nem volt bajom még tőle,de már várom mikor kiáltanak ki valamit az elektromos fogkefék ellen is.
-
Pityu.
nagyúr
Ettől függetlenül nem egészséges,egyébként ivóvízbe adagolva tompítja az agyat vagy volt ahol mérgezést is okozott,pl amerikában keményen tolják a ivóvízbe. Egyébként nagy baromság,hogy megakadályoza a fogromlást,nem egy ember van aki rendesen ápolja a fogát mégis romlik ezerrel.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz Hieronymus #38 üzenetére
A nyelvkaparóhoz annyit tennék hozzá, bár csak amit az első hsz -ben feltettem képet olyat próbáltam és használok, de azt tudni kell, hogy annak szélessége állítható. Tehát a nyelved szélességére optimalizálható használat közben és teljesen tökéletesen le ill. ki lehet a nyelvről a lepedéket tisztítani vele, mert hajlékony mégis merev anyagból van. Igazából aki nem próbálta annak csak ajánlani tudom. Én sem gondoltam volna első glikre menyire jól használható. Csak megvettem kipróbálni, de már el sem tudom képzelni szimplán a fogmosási rituálét csak, ha a nyelvkaparót is használom akkor érzem teljesnek a műveletet.
(#48) Ombre85: Szájzuhanyhoz nem tudom neked milyen van, nekem egy állítható erősségű 1 - 5 skálán lehet a vízsugár erősséget állítani. Az elején 1 kezdtem később már 5 is "gyengének" éreztem. Azt tapasztaltam masszírozta és ezzel erősítette a fogínyt nálam. És még sokkal tisztábbnak - alaposabbnak éreztem a fogmosást a végén.
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Pityu.
nagyúr
Gyerekkorban ok de azt is mértékkel,viszont a fogorvosom mondta jól teszem,hogy nem fluoridos fogkrémet használok,szóval felnőtt korban nem muszáj erőltetni.
#geotigris9
Nekem azt mondta a fogorvosom,hogy a szájzuhannyal vigyázni kell,ritkán érdemes használni.Én is mániákus vagyok a fogamra de te már szinte tényleg úgy írod le mint egy napi szertartás,túlzásba sem szabad vinni semmit sem.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
(Kifutottam 15 min szerkeszthetőségből, de sebaj.)
Ha valakinek van ultrahangos tisztítója az elektromos fogkefe fejet azzal lehet igazán jól megtisztítani pont jól belefér, újjá lehet vele teljesen varázsolni. (Nyilván akkor érdemes ha sörték nincsenek elhajolva épek még.) Idővel a fogkrém bele ragad a fej belső tengelyébe is ahol gyengíthetik a fej mozgását meg a baktériumok is el tudnak jobban szaporodni.
+ Elektromos fogkefénél én mindig leveszem a fejet fogmosás után és külön kívül belül átöblítem a fogmosó fejet és persze a fő egységet is amit utána áttörlök kicsit. Így még kevésbé fog fogkrém - maradékos lenni.
És fertőtleníteni sem árt időnként (főleg a fejet) bár én ultrahangos tisztítás alkalmával szoktam általában ami kb. Havonta szokott megesni.(#85) Pityu. De mint korábban írtam nincs üzemben nálam jelenleg, lévén a csöve megtört bár múlt-kor próbáltam javítani, de lényegében ott lehet eltörni könnyedén a spirál csövét ahol akarom. Teljesen elöregedett. Valami szilikon csőre kellene kicserélnem az egészet az biztos jól bírná. Szétszedni mint egy elektromos fogkefét olyan "egyszerűnek" tűnik. Nem tudom hol kezdjek neki.[?] (OralB a zuhany is nálam)
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz geotigris9 #86 üzenetére
-
toronyhaz
aktív tag
Wow. Köszi az írást. Lehetne majd egy nagyobb cikk a test higiéniáról is. Párszáz embernek kellene a gyárban
-
félisten
válasz geotigris9 #86 üzenetére
Az OralB szájzuhany csöve rendszeresen törik. Szerintem arra van tervezve, ráadásul elég szép áron javítják, mert maga a cső külön természetesen nem cserélhető.
Ráadásul egyre silányabb lesz. Az első szettemben, ami végül 25 évig szolgált egy akkuval, 10 év használat után kellett csövet cserélni. A mostaniakban két évenként.
Szerintem rohadjanak talán meg...
MaCS
-
arelim
tag
nyelvkaparót csak ajánlani tudom, nagyon hasznos a garatból nyelvtőre ülő bacik kigereblyézésében.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
monohisztor
újonc
válasz geotigris9 #22 üzenetére
De te legalább helyesen Írtad minden előfordulásánál az Ír szót, nem úgy, ahogy Persil Irta 3 helyen is :-)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Triumph 5000-es oralb-t cseréltem 8900prora. Előbbinek nimh, utóbbinak lion akkuja van. A töltőjük tökéletesen ugyanaz, serial minden.
5. éve használunk elektromos fogkefét, soha többet nem kell manuális. Fogkrémből is jóval kevesebb fogy."Emellett, szintén legalább heti egy alkalommal selymezzük meg a fogközeinket." pontosabban minden nap.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
geotigris9
tag
Nincs a repertoárban. De nagyon ilyen teleshop érzésem volt amikor néztem a marketing videót róla. Egy olyan videót néznék meg ahol valaki mezei felhasználó próbálgatja. Így első glikre nem hiszem, hogy tudja amit ígér és bőven túl volt árazva az biztos. Max. a fogak elölnézetén lehet vele alakítani, ha működik. Belső fognál nem tudod a fogkövet leszedni.
Ha engem kérdezel fél évenként el kell menni szűrésre a készülék nem fogja neked átnézni a fogaidat, hol kezd esetleg szuvasodni, hol van valami probléma esetleg. Fogorvost nem lehet vele spórolni, ha tényleg működne ami nem állja meg a helyét nekem ez a benyomásom (nem tapasztalat) csak egy fogkő távolítást tudnál spórolni, de ezzel szerintem nem lehet tényleg max. a "kirakati régiót", ha működik.
Én félévente leszedetem az esetleges pakkot ami van, ha van nem sok és nincs probléma. Esetleg ami a képen van típust érdemes kipróbálni nálam elég jól bevált. Elég jól amortizálja a fogkövet és természetes módom fehéríti a fogakat.
(Ha Oralb-d van.)(#95) edward2 Na erről kellene valami videót találni, hogyan lehet cserélni, mert valahogy csak összerakták csak meglehet hackelni. Ezért nem álltam neki mert nem tűnik egyszerűnek a történet. De valami szilikon csőben gondolkodok az időtálló lenne, ha olyannal össze lehetne hozni.
Nálam is kb. 2 - 3 évig húzta meg egyszer már javítottam, de most lényegében szétmállik már a cső.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz geotigris9 #99 üzenetére
blikk. első blikkre, első ránézésre.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest