Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
hát az tényleg szomorú nagyon* ....
az utóbbi években én is feltettem vagy 3-4-5 féle linux-ot ( és mind csak next-next-next-finish) ... meg 97-től kedzve többször is amikor még nem volt NNNF
és minden működött, működik simán ...
knoppix, debian, antix, manjaro
régi gépekre.*szerintem az vitte a linux-ot erre a szintre, hogy N-N-N-F a telepítési metódus.
én is OSX, de én a munka miatt .... két laptopon antix linux megy.
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
copass
veterán
"játékon kívül másra nem jó"
ez nettó baromság...amióta kijött dolgozom rajta napi 10-14 órákat (cad, blender, lightroom,stb.), ha alszom akkor meg renderel. de nagyon sok építész/gépész/látványtervezős cégnél is win10 van ezer éve.
voltak kezdeti marhaságai, de egy tweakerrel szépen be lehet állítgatni. ugyanúgy mint a korábbi wineknél."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
klambi
addikt
-
félisten
> Mondd már meg légyzszives, hogy windowson épp milyen samba userrel vagy belépve egy távoli szerverre? Illetve ebből lépj már ki és lépj be egy másikkal.
net use \\tavoliszerver USER:<domain>\<usernev> <jelszo> /PERSISTENT:YES
Ill. PS alatt get-smbconnection
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
fatal`
titán
Fogod és group policyből beállítod, hogy ne frissítsen magától. Problem solved.
Én is kézzel frissítek, mert előfordult, hogy játék vagy build közben nekiállt updatelni, atomjaira lassítva a gépet. Persze ez azóta valószínűleg javítva lett, ez sok builddel ezelőtt volt.
De pro verzión el is lehet tolni a frissítést.
-
törölt tag
Win10 Pro-d volt ugye. Ott van a gépházban két kapcsoló. Az egyik a build upgrade-eket halasztja el akár 1 egész évvel, a másik ezen felül az összes frissítést 1 hónappal. Ha ezt beállítod, akkor nem frissít semmit.
Van kapcsoló, ami 35 napra kapcsolja ki a frissítéseket.
Van kapcsoló, amivel további üzeneteket dob fel.
Állítsd be forgalmi díjasnak a hálózatod, és a Defender sem tölti le a definíciófrissítést (helyette értesít).Sosem indult újra úgy a gép, hogy nem kérdezte. Pontosabban egyszer igen, mikor volt függőben lévő frissítésem, és telepítettem egy programot, ami szó nélkül újraindította ezért a gépet. Egészen addig a pontig nem volt restart.
A fentiek mellett elhalaszthattad volna a frissítést addig, amíg nem jön újabb verzió a sandboxie-ból. Mondjuk érdekes, hogy ennyi gond van vele, miközben más alkalmazásokkal nem, például a Comodo elszigetelő is tök jól elvan.
Mibe került bele a béta sandbox?dabadab: A frissítés elindult a trükkös ablakok miatt, de a rendszer nem települt, amíg nem egyezett bele a szerződésbe. Nem utólag kellett elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Nekem sincs semmi gondom egyik platformmal sem, szerintem mindegyiknek megvan a maga előnye/hátránya.
Viszont a topik témáját tekintve egyet tudok érteni a felháborodással. Sőt, még azt is mondom hogy a filozófia nagyon jó, nyomja csak az MS az updateket ahogy tudja, nem akarunk még egy XP-s botnet korszakot. Ellenben a minőségellenőrzésre rohadtul oda kéne figyelni mert így sokkal több kárt okoznak mint hasznot a negatív PR-ről nem is beszélve.
-
törölt tag
"Egyedül a windows olyan szerencsétlen, hogy a másik kettőjét sehogy nem tudja futtatni"
Na jó, ez vicces volt A másik kettőét nagyjából senki sem akarja futtatni. Ez alól egy kivételt szoktam olvasni, az a Final Cut Pro.
hunluki: Az MS Store-ban vannak ám appok, amik tudnak reklám nélkül működni, meg letölteni is (pl. MyTube). De a minitube is megy.
Meg szerintem az emberek inkább böngészőből videóznak, mint egy külön appból."Melyik esetbe fogja hamarabb tönkrevágni a rendszerét?"
Szerintem abban, mikor parancsokat kell ismeret nélkül bemásolni terminálba, meg fájlokat kell szerkeszteni. Ez ugyanis Linuxon része a hibakeresésnek a fórumok alapján. -
törölt tag
Trollkodás. Már akkor gyanús lettél, mikor nem reagáltál arra, mikor többen (köztük én is) mondták, hogy a frissítéseket hogyan lehet kezelni, és akkor nem kellett volna kidobnod a 4 (!) megvásárolt Pro licencet. Mert ugye mindent megnéztél, csak éppen a beállításokat nem. Tudom, hogy a hang is pattogott, a 2 naponta frissítésről beszélek, ami az egyik ok volt. Meg állandóan utólag foltozzák a Sandboxie-t, ezért szemét MS.
Egyébként tök jó, hogy bármit elindítasz, de hogy fog menni? A Wine méretes listáján miért nincs minden platinával jelölve? Miért van annyi gond vele? Miért akarsz Windowsos programokat futtatni, ha te nem bohóckodni akarsz a gépen? Megannyi kérdés, ráadásul egyik sem érdekel
-
törölt tag
Miért kell ehhez telepítve lennie? Ott a gépház, a frissítéseken belül pedig a 3 kapcsoló. Buheráltál, házirendből tiltottál, fórumokat néztél, miközben az orrod előtt volt. Ha a fórumokon sem írta senki, akkor itt a baj: mindig a tiltogatás van javasolva.
Nem indítom, mert nem Windowsra készült. A Google szerint Linuxon sem megy. A bohóckodós megjegyzésed miatt trollkodsz. De ennek semmi értelme, és nem is érdekel, hogy mit használsz, eredetileg csak a frissítéses gondodra reagáltam.
-
törölt tag
...hogy jön ide a Dell? Leírtad, hogy Mac-re meg Linuxra váltottál, amivel amúgy teljesen totál meg vagy elégedve, azóta semmi gondod nincs, és a Win10 olyan szar volt, hogy állandóan és kérdés nélkül frissített.
Erre leírtam neked a frissítések szabályozásának módját. Most linkeltem képet is, de elég lett volna rágugliznod. Fel sem merült bennem, hogy újra felrakod azt a rendszert ennek megértéséhez, ami elé helyezel minden mást, és aminél még a hang is szar. Tényleg hagyjuk.orion1025: Szerintem megszokás kérdése. Elsőre nagyon fura volt az egész, régebben egy csomó dolog hiányzott belőle (meg most is). Viszont a kereső minden beállítást megtalál a start menüből is, úgy azért elég gyors. Ami pedig nem a gépházban van, azt a vezérlőpultra írja.
-
törölt tag
Segítek: "ezt nem tudtam, pont a beállításokat nem néztem eddig, de majd egyszer kipróbálom". Ha neked ehhez a válaszhoz telepítened kell a rendszert, az a te bajod.
Van róla milliónyi cikk, még itt a Win10 topikjában is nemrég írta valaki, hogy így halasztotta el a frissítést. Én is használtam már, Home-on meg a forgalmi díjas megoldás volt jó.
A nethuszáros megjegyzésed meg ne erőltesd, "nekem még a Final Cut is megy" úr.King Unique: Pontosan ezt akartam megértetni vele, de nem ment.
-
King Unique
titán
És? Ez csak azt mutatja, hogy nálad egyrészt települt 2 db összesítő frissítés abban a hónapban, mert lehet rányomtál a manuális keresésre, vagy ki volt kapcsolva a rendszer és esetleg az újbóli indítás után ajánlotta fel a WU. Viszont ezek telepítése között is nem 2 nap, hanem 17 nap telt el... Másrészt a másik 2 eleve kicsi frissítés, hamar megvan, kb. észre sem venni a telepítésüket és pl. az Adobe Flash restartot sem igényel. Szóval a korábbi állítás továbbra sem állja meg a helyét, pláne nem általánosítva... Abban pedig maximálisan igaza van a fúrumtársnak, hogy a Pro kiadásnál eleve ott van a gépházban az egyes frissítések késleltetésének / szüneteltetésének lehetősége. Az újraindításra vonatkozóan pedig a 18 órás, akár menet közben is változtatható aktív időszak, plusz az egyéni újraindítási időpont.
Lehet tovább trollkodni...
-
A nálunk elterjedt faipari CNC-ket gyártó cégek (SCM, Felder, Biesse, Homag, Casati, Casadei Busellato) mind-mind a Windows-os Wave-et, a szintén Windows-os Genesis-t, és más, ugyancsak Windows-os programokat használják. Ezekből a Wave az, ami közvetlen kapcsolatban áll a vezérléssel, gyakorlatilag ez a vezérlő.
Fémipari CNC-k között több a Linuxos, de már terjednek ott is a Windows-os megoldások, nem ritkán asztali CAM programokkal egybeépítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 5 A517 FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 1TB SSD Nvidia MX450 2GB Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 3 A317 FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DELL XPS 9370 / DELL XPS 9365 2-1. Aluminium, Prémium. Magyar Bill
- Dell Latitude E7470/7480/7490 PATIKÁK! ÚJ Akkuk, Vil Magyar Bill, FHD IPS. Corei5. 8-16GB
- 15,6" Dell Latitude E5570 / 5591 / 13.3" -- Latitude 7390 2-1 Magyar Vil Bill. Patikák!
- Hodyka S/PDIF digitális kábel és Sony Ericsson mobil eladó
- Jbl tl260 (60. évfordulós) limitált kiadás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest