- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
zone
őstag
"az IE egyre jobban épült bele az oprendszerbe, holott, nem lenne egy operációs rendszer létfontosságú eleme"
Egyre jobban beleépült? Kész csoda, hogy IE uninstallkor nem halt le az egész Windows.
A másik - egy böngésző nem létfontosságú eleme egy oprendszernek?? Érdekes módon mégis mindegyik tartalmazza. És az emberek többsége netezik meg irodai programokat használ és képeket, filmeket néz.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Psychonaut
veterán
A bírósági döntés 2001-ből származik, amikor a Microsoft sokkal inkább monopolhelyzetben volt az operációs rendszerek piacán, de ennek ellenére mégis engedélyezték (és azóta is engedélyezik) a termékeik összekötését.
floatr: igen, én is tudok róla, de az ügy hátteréről nem rendelkezek annyi információval, hogy "kormányzati nyomásnak" tudjam minősíteni. Lehet igazad van, lehet nem. A tolvajos analógia pedig rossz.
VIC20: Azt nem értem, miért érdekeljen bennünket az USA bíróságainak a gyakorlata?
Csak furcsának tartom, hogy egy erős trösztellenes törvényekkel rendelkező országban ez teljesen törvényes, míg nálunk valamiért nem az.
Apple-Samsung per teljesen más, szerintem te is tisztában vagy vele (meg azzal is, mennyi kérdés merült fel az eljárással, majd később a döntéssel kapcsolatban is), így felesleges és megtévesztő összemosni a kettőt.Egyébként az én kérdésem az, hogy mi ez a "bármit megtehet" dobálózás? Mi az, konkrétan, amit megtett, és ennyire felháborító?
-
BoC1ka
senior tag
-
floatr
veterán
Szerintem már többször is leírtam.
Eljárás volt ellene, amit azzal próbált lezárni, hogy ezt a megoldást ajánlotta fel. Az EU elfogadta, de a MS egyoldalúan "szerződést szegett" -- magyarán a saját maga által megfogalmazott elvárásoknak nem akart megfelelni -- és ezért a kötelezettségszegésért fogják most elmeszelni. Nem az EU találta ki, nem a konkurencia, a MS csúcsfejei. Az erőfölénnyel való visszaéléseit meg nem értem h miért kell sokadjára tárgyalni, amikor amiatt már többször is jogerősen elmeszelték. -
őstag
"A Google például megoldotta: ha nem Chrome-ból nyitod meg a google.com-ot" ez akkor lenne hasonló, ha a google, mikor megnyitod, letölti és telepíti is neked. Reklámozni szabad. De!
Amiről itt szóvan az az ellehetetlenítés és az árukapcsolás. A piaci részesedés az oprendszert piacon elég ahhoz, hogy (egykoron) szintén piacvezető legyen a böngészőpiacon. Én, ha oprendszert veszek, akkor nem oprendszert ÉS böngészőt. Örülhetek, hogy van benne, mert írtak a fiúk. És itt jön képbe az egységsugár. Arról nem az MS tehet, hogy a júzer egységsugarú, ezt kihasználni sok pénz, ami érdeke. A versenyhatóságnak meg az, hogy verseny legyen. Ezért vizsgálnak minden nagyobb felvásárlást centiről centire, hogy mi hogyan változtatná meg a piacot. És ezért árulhat a Toshiba egyáltalán 3.5es HDD-t, mert nem zárhatják ki.
De vegyünk egy másik példát. Tenderen nyer egy vállalat, felhúz nekem egy irodaházat. Ugyanezen vállalat az irodaházakhoz ad biztonsági szolgálatot. Hogyan vélekedsz, ha ezen biztonsági szolgálat az első napon köszöntene? Vagy tartanád magad ahhoz, hogy te irodaházat kértél/vettél, a biztonsági szolgálat a te dolgod (annyiban más, h ezért mondjuk pénzt kér, de az IE után is kap pénzt az MS, ha használod, pl bing).
És akkor módosítsuk a történetet, nincs tender (vagy ha van is, csak 1 vállalatra van kiírva, mint anno a Ford Tranzit botrány ), 1 vállalat, és mindig ott van a biztonsági szolgálat. Vállaszthatsz, hogy elküldöd, de jószerivel lusta vagy, szóval máris nem csak, mint építési cég, de mint biztonsági szolgálat is piacvezető lettél. Pedig ha választhatnál, nem biztos, hogy azt akarnád, lehet van olcsóbb, szebb, jobb.Tegnap még működött...
-
pigster
senior tag
válasz lionhearted #106 üzenetére
Jajj, de nagyon sántít ez a biztonsági szolgálatos példa. Ott a szolgálat, legyen; örülök neki, de nem fizetek érte külön. Az ms-nek van bevétele a bingből... Ha a szolgálatnak van bevétele akárhonnan és nekem nyújtja a szolgáltatást, addig használom, amíg megfelelő szolgáltatást nyújt. Ha nem, akkor lecserélem. Pont úgy, mint az ie-t - mert ugye nem tilos lecserélni. Nekem is sikerült.
Ja, hogy te lusta vagy lecserélni... -
VIC20
őstag
válasz Psychonaut #103 üzenetére
"Csak furcsának tartom, hogy egy erős trösztellenes törvényekkel rendelkező országban ez teljesen törvényes, míg nálunk valamiért nem az."
Furcsának lehet furcsa. De azért tudni kell, hogy ezek a hatóságok se úgy működnek, hogy minden egyes cég minden egyes üzleti lépését azonnal automatikusan felülvizsgálják. Úgy tudom, hogy az Opera fordult az EU hatóságához, és nem az USA hatóságához.
"Apple-Samsung per teljesen más, szerintem te is tisztában vagy vele (meg azzal is, mennyi kérdés merült fel az eljárással, majd később a döntéssel kapcsolatban is), így felesleges és megtévesztő összemosni a kettőt."
Szerintem olvasd el újra az általam írottakat, mert elsőre nem értetted meg.
"Egyébként az én kérdésem az, hogy mi ez a "bármit megtehet" dobálózás? Mi az, konkrétan, amit megtett, és ennyire felháborító?"
Szerintem talán épp floatr fejtette ki még az elején (ha nem, majd kijavít) a konkrétumokat.
-
őstag
A biztonsági szolgálatért fizetni kell, havonta. De idő, pénz, fáradtság kiírni rá pályázatot / utánajárni stb. Csak "megspórolta" ezt a keresés mechanizmust. Tegyük fel, hogy nem dolgoznak annyira rosszul, hogy javarészt gondolkodj a cserén (pl ha bank vagy, akkor nem elég), kielégítik az igényeket. De pl másik cég olcsóbb, korszerűbb, de te nem is keresel utána, mert már van. Ergo az építési cég megölte a versenyt a biztonsági szolgálat piacon. Ezt pedig mondanom sem kell, de nem a szabad verseny alapismérvei.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Psychonaut
veterán
Úgy tudom, hogy az Opera fordult az EU hatóságához, és nem az USA hatóságához.
Nyilván, értem én, nem is azért írtam, mert a döntést jogtalannak tartanám. Minden bizonnyal megfelel az európai jognak, de ennek ellenére azért lehet egyet nem érteni vele, ugye?Szerintem olvasd el újra az általam írottakat, mert elsőre nem értetted meg.
Akkor fejtsd ki kérlek. Én csak arra utaltam, hogy az Apple-Samsung per világszerte nagy visszhangot és erős kritikákat kapott bizonyos finoman szólva is megkérdőjelezhető részleteiért, illetve az ezek felhasználásával hozott döntésért, míg én a Microsoft v. United States esetében nem olvastam ilyenekről (persze lehet csak én vagyok alulinformált), ezért nem lehet összehasonlítani a kettőt.Szerintem talán épp floatr fejtette ki még az elején (ha nem, majd kijavít) a konkrétumokat.
Olvastam amit írt, meg is értettem az érvelést, de nem értek egyet vele. Szerintem erősebbnek kellene hogy legyen egy vállalatnak azon joga, hogy a saját termékébe azt és úgy építsen bele ahogy akar (ameddig ez a felhasználókat nem érinti hátrányosan), mint más vállalatok érdekeinek szem előtt tartása. Nem látom fairnek olyan ügyben korlátozni egy céget, ami nem hat pozitívan a felhasználókra, és nem erősíti bizonyíthatóan a piaci versenyt. Ha az EU-nak nem tetszik, hogy a Microsoft az Internet Explorert beépíti a Windowsba, tegyen ellene - de akkor legyen is hatása, mert ez a browser ballot screen láthatóan csak bohóckodás és nem éri el a célját. -
floatr
veterán
válasz Psychonaut #110 üzenetére
Szerintem (és a versenyjog szerint) az ilyen kiemelt helyzetben lévő vállalatnak nem sok joga maradt a termékei pozicionálásával kapcsolatban.
-
pigster
senior tag
válasz lionhearted #109 üzenetére
de te nem is keresel utána - szóval lusta vagy.
-
őstag
Mint az emberek többsége. Utána keresni idő = pénz, az meg nincs.
És jogosan merül fel egy cégnél, hogy miért fektessenek vmi keresésébe pénzt, ami már van, és működik. Ha nem tudod, hogy a másik olcsóbb (ezt csak keresés után döntheted el), akkor nem tudsz mivel érvelni, ha egyáltalán felmerül.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Psychonaut
veterán
Ugyanazt tudnám neked is írni, mint egy hozzászólással ezelőtt (úgy látszik nem olvastad): felfogtam, elfogadom, de egyetérteni nem muszáj, ugye?
Egyrészt a felhasználók többsége azt eszi, amit kap (kék internet)
Mert teljesen megfelel neki. Ha nem felelne meg, keresne másikat. Ilyen egyszerű.másrészt meg a ballot screen-t a ms találta ki, és nyomta keresztül az EU-n.
Ők találták ki, de nem keresztülnyomták az EU-n, hanem az EU fogadta el. Mivel az EU van erősebb helyzetben, lehetősége lett volna más megoldást kérni, ezt nem tette meg. Ezek után meglehetősen vicces ezt úgy tálalni, mintha szerencsétlen Uniót kényszerítették volna a browser ballot screen elfogadására.Innentől kezdve ki a hunyó, ha eltüntették azt, amit ők akartak?
Megint ferdítés, nem ők akarták, hanem ők ajánlották. Nagyon nem ugyanaz a kettő, ugye érzed te is? Ha ebben az ügyben a Microsoft akarhatna valamit, az minden bizonnyal az lenne, hogy szüntessék meg az egész eljárást.Nyilván a Microsoft hunyó abban, hogy eltüntették (ki mondta, hogy nem?), de - ahogy már említettem - az EU láthatóan erősebb pozícióban van annál, minthogy csak ez a szánalmas bírságolgatás legyen az eszköze. Például kérhetne olyan megoldást, ami ténylegesen erősíti a piaci versenyt.
-
fordfairlane
veterán
válasz Psychonaut #117 üzenetére
Például kérhetne olyan megoldást, ami ténylegesen erősíti a piaci versenyt.
Mint például? Várom az alternatív technikai javaslatokat, konkrét javaslatokat a verseny megerősítéséről.
Van egy rendszer, ami az alapját képezi a föld minden területén a szoftvereknek. Beleintegrálják a böngészőjüket, és elkezdik feldíszíteni, mivel a beépítettség komparatív előny: alternatív böngészőfejlesztők piacának annyi. Az IE 6 azért probléma a mai napig is, mert az informatikába ily módon "beleette" magát, és míg bevezetésekor technológiai előnyt is fel tudott mutatni, egy idő után egyre inkább csak a fejlődés gátjává vállt. Beépítenek egy jó médialejátszót: médialejátszók piacának annyi. Beépítenek egy víruskeresőt: víruskeresők piacának annyi.
Az EU meghúzott egy vonalat, innentől kezdve a Microsoft nem nagyon építhet be olyan új komponenseket, amelyek más, fontos piacokat megzabálnak, további nyereségkoncentrációt előidézve. Ez nem műszaki, technikai kérdés, ez piaci kérdés.
Másrészt pedig az EU bírságolhat, vagy kitilthat termékeket, nem nagyon van más eszköze az intézkedés kikényszerítésére. Újra nem értem, miféle alternatív megoldások léteznek, amire az EU-nak oda kellett volna figyelnie. Nincsenek alternatív megoldások. Egy milliárdos multit nem nagyon lehet kényszeríteni másképp.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
floatr
veterán
válasz Psychonaut #117 üzenetére
Hát azért írok én is mert nem értek veled egyet
Mivel a felhasználó nem tudott választási lehetőségekről, elterjedtté vált. Miután elterjedtté vált, jött a jscript/activex/ms féle aberrációk, amiket a webes fejlesztők használni kezdtek, mivel hirtelen megugrott a piaca. Innentől kezdve érdekes a mostani történet, hiszen ezzel a ms "elrontotta a zinternetet"... nem nehéz összerakni a láncot.
Az EU-nak a böngésző eltávolítása mellett nem volt érdemi ötlete a megoldásra. Most hogy a saját ötletük elfogadtatását ki hogyan interpretálja, az szerintem részletkérdés, de nem úgy viselkedtek akkor sem, mint egy meghunyászkodó kistacskó. Elképesztő volt az az arrogancia, amivel az egészhez hozzáálltak. Mindegy, ezen a részén teljesen feleslegesen pörgünk. Ha te ezt is tudod rózsaszínben nézni, hát legyen
A dolog jelenleg túljutott azon a ponton, amikor megoldásokat kellene keresni. A teljesen saját megoldásukat nem hajtották végre, ez van.
Nem mellesleg látom azt is, amit a szabványosítási folyamatokkal művelnek webes témában, és siralmas az egész. Amikor sokadjára meghívták őket a munkacsoportokban való részvételre, megbíztak egy nyomorultat, hogy köpködje meg alaposan a tervezeteket, és "kiderült" h "egy értelmetlen rakás az egész", most meg "ők a HTML5". Áhh, hányinger...
-
Psychonaut
veterán
válasz fordfairlane #118 üzenetére
Mint például? Várom az alternatív technikai javaslatokat, konkrét javaslatokat a verseny megerősítéséről.
Ha tudnék, akkor valószínűleg nem itt ülnék veled fórumozva, hanem olyan döntéseket hoznék, amiken a viták folynak. Vannak nálam jóval kompetensebb emberek az ügyben, és nem akarom elhinni, hogy ez az egyetlen megoldásuk van.A többi részére a hozzászólásodnak nem reagálnék, én úgy látom, annak ellenére, hogy a Microsoft sok mindent beleépített a Windowsba, van piaca ezeknek a termékeknek továbbra is (legyen szó médialejátszóról, vírusirtóról, tűzfalról, CD-író programról, vagy gyakorlatilag bármi másról).
floatr: Ha te ezt is tudod rózsaszínben nézni, hát legyen
Nem rózsaszínben nézem, hanem - ellentétben veled - reálisan fogalmazok. Nyilván a saját érdeküket akarják védeni, ez teljesen egyértelmű. Ha az Uniót zavarja a kialakult helyzet, tegyen ellene effektívebben. Azt mondjátok, nincs más eszközük, ezt én nem akarom elhinni (persze lehet naiv vagyok).A piac úgyis változik, browser ballot screen ide vagy oda, az IE részesedése sok év óta folyamatosan csökken, míg az alternatív böngészők részesedése nő, éppen ezért nem értem, minek ez az egész cirkusz. Abszolút nem látom hatékonynak. Vagy legyen valami effektív szankció, vagy ne legyen semmi, mert ez szerintem felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Psychonaut #120 üzenetére
"Vagy legyen valami effektív szankció, vagy ne legyen semmi, mert ez szerintem felesleges."
Win8ig, amikor már van app store, ez lehetetlen volt. Mivel töltöd le a böngészőt, ha nincs böngésző, amivel eltöltheted?Tegnap még működött...
-
Psychonaut
veterán
válasz lionhearted #121 üzenetére
"Vagy legyen valami effektív szankció, vagy ne legyen semmi, mert ez szerintem felesleges."
-
herendi
tag
Ennek az egész MS vs. EU cirkusznak tulképpen ki lett/lesz a nyertese? Mondjuk a userek? Vagy kik?
-
fordfairlane
veterán
válasz Psychonaut #120 üzenetére
A többi részére a hozzászólásodnak nem reagálnék, én úgy látom, annak ellenére, hogy a Microsoft sok mindent beleépített a Windowsba, van piaca ezeknek a termékeknek továbbra is...
Így van, és ez azért történt meg, mert ezek lebutított alkalmazások. És azért lebutított alkalmazások, mert a Microsoft óvatossá vállt. És többek közt azért vállt óvatossá, nehogy még komolyabb büntiket kapjon, netán feldarabolják, és leválasszák a desktop oprendszer részlegét egy külön cégbe (bár ezt az EU nem teheti meg, csak az USA versenyügyi hatóságai). Az EU büntetése, elsőre talán hülyeségnek tűnő szabálya megtette a hatását.
x gon' give it to ya
-
Psychonaut
veterán
válasz fordfairlane #124 üzenetére
Ugyanolyanok maradtak a Microsoft beépített alkalmazásai ezután a böngésző-mizéria után is, mint előtte, semmiféle butítás nem történt...
-
fordfairlane
veterán
válasz Psychonaut #125 üzenetére
Szerintem a böngésző és a médialejátszó beépítése után (és az ezzel kapcsolatos sok veszekedés, büntetés után) egyértelműen lefékeződött a Windowsba történő alkalmazásintegráció, szerinted nem, úgysem értjük meg egymást.
x gon' give it to ya
-
Psychonaut
veterán
válasz fordfairlane #126 üzenetére
Az előbb teljesen mást mondtál.
Így van, és ez azért történt meg, mert ezek lebutított alkalmazások.
vs.
Szerintem a böngésző és a médialejátszó beépítése után (...) egyértelműen lefékeződött a Windowsba történő alkalmazásintegráció -
VIC20
őstag
válasz Psychonaut #110 üzenetére
"Akkor fejtsd ki kérlek. Én csak arra utaltam, hogy az Apple-Samsung per világszerte nagy visszhangot és erős kritikákat kapott bizonyos finoman szólva is megkérdőjelezhető részleteiért, illetve az ezek felhasználásával hozott döntésért, míg én a Microsoft v. United States esetében nem olvastam ilyenekről (persze lehet csak én vagyok alulinformált), ezért nem lehet összehasonlítani a kettőt."
No, csak arról volt szó, hogy először még összemosásról beszéltél, holott magam szögeztem le, hogy más jogterület a kettő.
Az összehasonlít már jobban hangzik. Ezt viszont továbbra is fenntartom: ugyanaz az elfuserált common law jogrendszer áll mindkettő mögött, egy tőről fakadnak.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz lionhearted #121 üzenetére
Nem kell böngésző ahhoz, hogy le tudj tölteni valamit, tudok mondani legalább 3-4 féle elvetemült és kevésbé elvetemült módszert, amivel le tudsz tölteni bármit, ami az interneten elérhető.
#110 Psychonaut: "...Szerintem erősebbnek kellene hogy legyen egy vállalatnak azon joga, hogy a saját termékébe azt és úgy építsen bele ahogy akar (ameddig ez a felhasználókat nem érinti hátrányosan), mint más vállalatok érdekeinek szem előtt tartása..."
Ebből csak az látszik, hogy nem érted a dolgot. Az EU nem más vállalatok, pl. az Opera Inc. kedvéért kezdte el csesztetni a Microsoftot, hanem a végfelhasználók kedvéért. Ha ugyanis egy piac mesterségesen monopolizálódik, akkor a végfelhasználó rosszul jár, mert a termék árát a gyártója fogja meghatározni, nem pedig a piaci viszonyok, a fejlesztések pedig leállnak - tipikus példa az IE6.
Ezért cseszegeti a Microsoftot a böngészők kapcsán az EU és ezért nem cseszegeti a desktop OS-ek miatt. Előbbi piacon mesterséges volt a monopólium, utóbbin természetes.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
fordfairlane
veterán
válasz Psychonaut #127 üzenetére
A folyamat nem a választóképernyő elhelyezése után indult meg, mint ahogy az EU fenyegetőzése sem pár éve kezdődött. Ami a beépített funkciókat illeti, a cd írás például kifejezetten butítottnak tűnik. De befejeztem a magyarázkodást, aki érteni akarja, az megérti, aki meg az EU-t akarja bűnbaknak megtenni, az meg nem fogja. Pont.
x gon' give it to ya
-
Psychonaut
veterán
Az EU nem más vállalatok, pl. az Opera Inc. kedvéért kezdte el csesztetni a Microsoftot
A hivatalos indoklás ez volt.a termék árát a gyártója fogja meghatározni, nem pedig a piaci viszonyok, a fejlesztések pedig leállnak - tipikus példa az IE6
Az IE6 valóban jó példa, de ez már jóval az EU-s ügy előtti probléma, sőt, addigra már rég meg is oldódott. Nyilván nem olyan értelemben értem azt, hogy megoldódott, hogy eltűnt az IE6, hanem hogy a Microsoft már az IE7-et rég kiadta, mikor az Opera benyújtotta a keresetét, és az IE8 is kiadásra került, mielőtt még az ügy érdemi szakaszába lépett volna - vagyis mégiscsak fejlesztettek, pontosan a konkurencia miatt, és azért, mert az Explorer gyakorlatilag 8 éve folyamatosan veszít a piaci részesedéséből. -
NZKK
tag
válasz fordfairlane #131 üzenetére
Van akinek meg ellensegkepp kell, s hogy ha ezt - valami veletlen folytan - nem talalja meg a politikaban, gazdasagban, nepcsoportban, akkor megtalalja egy vallalatban, vagy ha megse, akkor majd segitenek neki. Iz....eee... v..agy pont ezek helyet....
Oh yeah !
-
fordfairlane
veterán
Ha valakik nem értenek valamit, akkor általában automatikusan elkezdik hülyézni a számukra érthetetlen döntést hozó felet. A hüje epöl, miért szabadalomtrollkodik, ahelyett, hogy a szabadság kék madarát reptetné a gugli meg a szamszung fészkére. Az EU miért bünteti meg a Microsoftot, ahelyett, hogy hagyná, hogy csináljon, amit akar, a laissez - faire szellemének fényében.
A másik, hogy nálunk nincs meg az a fajta gazdasági műveltség, ami nyugaton, nálunk az állam mindig is túlhatalomban tobzódott, így részben érthető ez a reakció. Attól még jó lenne, ha nem vetítenénk ki mindenkire, minden hatalmi szereplőre.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
NZKK
tag
válasz Psychonaut #135 üzenetére
Nem feltetlenul ra celoztam, ha ra celoztam volna szerinted ilyen szepen megfogalmazon, mitkepzelsz te rolam.
jaj basszus tenyleg, megyek is veszek gyorsan 20deka hszt..
Oh yeah !
-
herendi
tag
"Ebből csak az látszik, hogy nem érted a dolgot. Az EU nem más vállalatok, pl. az Opera Inc. kedvéért kezdte el csesztetni a Microsoftot, hanem a végfelhasználók kedvéért."
Biztos vagy abban, hogy a felhasználók érdékéről van szó??
Tényleg a user érdeke lenne, hogy telepítenie kell X-féle böngészőt ahhoz, hogy weboldalakat normálisan megnézhessen?
Most ugye ott tartunk, hogy egyik böngésző sem jó (nagyjából a szar és a fos közül választhatsz), és egy böngésző támogatottsága az adott webfejlesztő kénye-kedvétől függ. És a webfejlesztők is szívnak a kompatibilitási gondok miatt. Kinek (volt) jó ez igazán??
"Ha ugyanis egy piac mesterségesen monopolizálódik, akkor a végfelhasználó rosszul jár, mert a termék árát a gyártója fogja meghatározni, nem pedig a piaci viszonyok, a fejlesztések pedig leállnak - tipikus példa az IE6."
És ellenpélda erre a Windows.
-
fordfairlane
veterán
válasz Psychonaut #139 üzenetére
fordfairlane: az a fajta gazdasági műveltség, aminek szellemében a nagy pocsolya túloldalán ugyanezt megteheti a Microsoft?
Az EU nem a keleti blokk nyomására büntette meg a Microsoftot, az Usa meg láthatóan nem akarja korlátozni a szoftveres fejőstehenét, amelyik milliárdokat fizet be az ottani költségvetésbe.
Mi meg azért nem értjük, miért avatkoznak be vállalatok életébe a kormányzatok, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy nálunk mindent a politika szabott meg, nyugatról meg azt hisszük, hogy a politika ott nem csinál semmi ilyet. Erre értettem a gazdasági műveltség hiányát. Még mindig idealista képünk van a nyugat kapitalizmusáról.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Psychonaut
veterán
válasz fordfairlane #140 üzenetére
Értettem én, mire gondolsz, csak ebben a kontextusban viccesen hangzott ez a "nyugatozás".
-
veterán
válasz fordfairlane #140 üzenetére
Az MS feldarabolása USA versenyjogi döntés volt. Mi ez, ha nem erős reguláció?
-
Youri
veterán
-
veterán
válasz fordfairlane #145 üzenetére
Jogos, bár a kérdés azóta is napirenden van. A lényeg, hogy Ámerikában is csesztetik őket rendesen.
-
Youri
veterán
válasz fordfairlane #145 üzenetére
A róla beszélés végül is csak annyi volt, hogy a fellebbviteli bíróság mondta ki végül, hogy nem kell feldarabolni. Ez nem ugyanaz a kategória, mint az, hogy mi itt beszélgetünk valamiről. A téma ugyanez volt akkor is, böngésző, és média...
RTX ON
-
fordfairlane
veterán
Csesztetik őket, többek közt a 2001-es antitrust döntés óta is jóval óvatosabbak, nem zsarolják gyakorlatilag nyíltan a pc vendorokat licenszkapcsolási konstrukciókkal, de a feldarabolást elkerülték. A lényeg pedig ez lett volna, a desktop rendszer leválasztása minden másról, ami erre a rendszerre épül.
x gon' give it to ya
-
eternam
tag
válasz fordfairlane #148 üzenetére
Ezt nagyon jól megmondtad, egyetértek:
A lényeg pedig ez lett volna, a desktop rendszer leválasztása minden másról, ami erre a rendszerre épül.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
sh4d0w
félisten
válasz Psychonaut #132 üzenetére
Rajtad kívül senki nem állította, hogy az IE6-ügynek köze volt az EU döntéséhez - én csak egy példát mutattam, mivel jár a monopólium.
A fejlesztésekkel egyébként meg kutyául állnak, mert a szabványkövetés még mindig nem erőssége az IE-nek.#138 herendi: igazad van, sokkal rosszabb most, hogy választhatok az igényeimnek megfelelő böngészőt. Szabványgondok azokkal az oldalakkal vannak, ahol a webfejlesztő csak IE-re készíti az oldalt.
A Windows meg rossz példa, mert ott pontosan a Microsoft határozza meg az árat, nem pedig a piaci viszonyok.[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest