Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Kérem vissza a 3D-t. 70" környékén már lenne értelme, és elég szép adag 3D tartalmam van + ha lenne értelmes megjelenítő, csinálnék is saját anyagot.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
sb
veterán
válasz idegen lény #4 üzenetére
Csatlakozom én is.
Mondjuk konvertálás helyett maradnék a natív tartalomnál. Most, hogy X év után kiizzadták a HDMI 2.0-t is, főleg... PC game is meghajtható lenne végre amihez évekig a rohadt csati hiányzott.Meg persze visszasírom úgy alapból, 3D nélkül is a velük járó, mára kiveszett, gyors paneleket.
-
idegen lény
őstag
Jó lenne már OLED fronton egy kis árháború! Ha a Samsung kijönne egy 3D-s OLED-del reális áron, akkor legközelebb azt vennék, pedig az LG-ket kedvelem.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Purple_46
tag
Köszönöm a cikket!
Érdekesen hangzik.
Mindig az LG-t szerettem, de kíváncsi leszek. -
Kár a Full HD kivezetése. A HD readyt még értem, de úgy nyomják a 4K-t mintha minden abban jönne, pedig nem így van.
-
Mirman
őstag
válasz idegen lény #4 üzenetére
Persze , en is sajnálom hogy meghalt ez a dolog. Pár éve még Crysis 3at játszottam elég közelről 32"os 3D tv-n es lef*stam a bokámat.
-
logitech1
tag
8k ba itthon majd 10-15év mulva max,ha lesz adás.Itthon még mindig le vagyunk maradva a hdreadynál.
Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe
-
bteebi
veterán
válasz idegen lény #6 üzenetére
Erre várhatsz... Aligha lesz 3D-s, olcsó meg végképp nem. Meg sajnos leghamarabb is 2019-ben lesz, ha lesz egyáltalán.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
törölt tag
válasz idegen lény #13 üzenetére
A B és C sorozatú LG OLED-ek már most is reális áron vannak.
Cikkhez:
"Meg kell még említeni a Samsung Q9F tévékben idén bemutatkozó [...]"
"Egy Q9F típusú idei csúcstévét..."A Q9F egy tavalyi modell, a Q9FN az idei.
Amit én leginkább várok a következő években, az a HDMI 2.1, a 4K@120 támogatás, a VRR, de még inkább az eARC. Ezek szerintem lesznek is, aztán gondolom, jön majd a 8K, hogy a Rec. 2020 színtér mekkora részét fedik le a tévék, ilyenek.
(A Samsungtól első körben az is elég lenne nekem, ha elfelejtenék azt a hülye global dimminget, illetve PC módban is engedélyeznék a Movie presetet, hogy normálisabb színeket kapjon az ember. Illetve tavaly még elég lett volna. Mostanra elérték, hogy én is OLED-ben gondolkodjam. Ez se kis teljesítmény, ha úgy vesszük.)
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz #72042496 #15 üzenetére
Még nem reális az áruk, mert ennyiért öt éve 3D-s LG-t kaptam. Jó, igaz, hogy az csak 106 cm-es volt, és nem volt O a LED előtt, de az igényeink nőttek, a pénztárcánk meg zsugorodott. Ez van.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
atike
nagyúr
Az Ambient mód tetszik... Az AI-ban van lehetőség (főleg ha a filmes-ruhás példa valamennyire igaz tud lenni) - de attól inkább tartok egy picit...
-
törölt tag
válasz idegen lény #16 üzenetére
Hogy mi a reális ár, azt nem a ti pénztárcátok dönti el, hanem úgy az egész közönség pénztárcája, illetve hogy mi van még nagyjából annyiért a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #19 üzenetére
Pedig az látszik, hogy beindult az árháború. Az LG árszabása jó agresszív, az látszik, hogy piacot akarnak szerezni. A QLED a mostani fő konkurencia, és árban ezek alá is simán benéznek a B, illetve C sorozatú OLED-ekkel. 3-4 éve úgy általában véve is sokkal drágábbak voltak az adott méretű prémium tévék.
(Egyfajta kivételként plazmából volt akkoriban komoly, de még normálisabb árú készülék talán.)
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz idegen lény #21 üzenetére
Jó lenne ha ez az árakon is látszana már Samsung szinten, mert még mindig eléggé túlárazottak a QLED TV-k az OLED-hez képest.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
vlevi
nagyúr
válasz t72killer #10 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani.
40" méretű, 2010-es évjáratú FullHD TV-t cseréltem le 55" 4K-sra.
Teljesen jól működik a felskálázás. Még az SD TV adásokkal is egész jól megbirkózik.
A 4K erőltetése mellett az szól, hogy mostmár olcsó a 4K panelek előállítása.
egy 50"-s 4K TV kevesebbe kerül, jóval nagyobb tudással, mint az említett 2010-es TV volt annakidején. -
joey04
titán
A vállalat továbbra sem enged a nyomásnak, nem emeli be kínálatába az OLED-et, hanem kitart a QLED, azaz a kvantumpontos LED LCD eljárás mellett.
ok köszi, nem kell samsung.
-
DarkByte
addikt
válasz logitech1 #24 üzenetére
Pedig egyetértek vele. Én agyhúgykövet kapok a TV műsoroktól, főleg a magyar szennyadóktól. Még ha a bulvár nem is idegesít, a 15 percenként 10 perces reklámblokk (és a folyamatos propaganda) garantáltan kihoz a sodromból.
YouTube-on sokkal több minőségi kontentet kapok, ráadásul abban a témában ami engem érdekel. Csak keresni kell és kiszűrni a gagyit. És nem mellesleg a 4K felbontás már viszonylag átlagosnak mondható a nagyobb YouTuber-ek esetén. 8K HDR tartalmat sem lehetetlen találni.
Ugyanígy Netflix-en / Amazon-on / HBO Go-n több jó sorozat is van, amit lehet nézni, 4K HDR sem ritka ezekből.Oké, angolul nem árt tudni. Alapvetően nem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy nem fontos hogy beszéljenek legalább egy világnyelvet a magyaron túl. Főleg egy szakmai portálon nagyon fura ez. Persze az átlag magyar sokszor fordítva ül a lovon, és azt hiszi mi vagyunk a világ közepe.
-
Monngoose
aktív tag
Mondjuk az sem igaz, hogy a Samsung nem érdeklődik az OLED iránt.
Jelenleg egy 8. generációs kísérleti QD-OLED gyártósor felállításán dolgoznak, a berendezést együtt fejlesztve a Canon Tokki és a Kateeva cégekkel. A gyártósort 2019 második felére tervezik befejezni.
További részletek itt.[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
-
so_ha
senior tag
"jelenleg kizárólag a professzionális felhasználókra koncentrálnak a Micro LED megjelenítővel."
Lefordítom ... nem tudják valóban mikro méretre csökkenteni a LED-et, ezért akkora a Wall is. Amíg ez nem sikerül, lassan nem csak a prémium kategóriát bukják az OLED-el szemben, hanem az alatta levő szegmenst is, ha az LG továbbra is ilyen agresszívan árazza a "B", és a "C" modelleket, pláne ha elindul a kisebb OLED panelek gyártása 2019-től. -
törölt tag
Amiről én írok, az egy teljesen más dolog. Tavalyi sima és QLED LCD-k még csinálták, olvastam legalábbis panaszt rájuk. Nem tudom, más gyártóknál is van-e ilyen. Ha igen, akkor nekik is gratulálok.
Lényeg, hogy fekete képnél hajlamos teljesen kikapcsolni a háttérvilágítást a tévé, majd ha újra van tartalom, egyszerre vissza. Stáblistánál ezért van hogy villog, mint egy stroboszkóp, de játékok átvezető videóinál is feltűnő, vagy filmeknél, amikor van egy kis szünet a jelenetek közt. (Van olyan beállítás, amelyik mellett nem csinálja, jellemzően ha fel van tolva a háttérvilágítás.)
[ Szerkesztve ]
-
hhenry
őstag
A full hd kivezetése abban az esetben lehet érdekes ha ezzel a 4k tévéik megfizethetők lesznek hasonló áron.
A 8K-nak nincs túl sok értelem mivel nem nagyon van 8-ks tartalom -
törölt tag
Erre számíthatunk a Samsungtól tévéfronton: Nagyobb meglepetések nélkül, vagyis nesze semmi, fogd meg jól! Se OLED, se 3D, se mikroLed, tehát ez egy jó nagy semmi idén. De a Marketing az megy ezerrel .
-
Samott
addikt
Technikai kerdes, van a csaladban ket oregebb tv (5+ ev) azok kozul az LG ha ra van dugva egy vinyo bekapcsolas utan rogton timeshiftel (tehat barmikor visszatekerheto) a samsung viszont csak akkor rogzit ha felvetelt indit az ember. A mai samsung tv-k is tudjak mar azt, amit a fent emlitett LG?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Hunpriest
senior tag
válasz ->Raizen<- #37 üzenetére
De az eladótéri összehasonlítás elég fals, mivel ott nagy fényerőn járatják a tvket. Otthon senki nem fogja olyan beállításon használni.
-
Warpig
aktív tag
Hozzáértőktől kérdezném, hogy ha a Samu tud normálisan telefonprogramokat és úgy egészében működő mobilplatformot összehozni, akkor a tv-iken miért nem megy? Annyival más a két dolog?
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
törölt tag
válasz Busterftw #42 üzenetére
Nekem a Liza, a rókatündér és a Kincsem például tetszett. A Viszkist is dicsérik, de azt nem láttam. (Nyilván én sem ezek miatt veszek komolyabb tévét, vagy fizetek elő stream szolgáltatásokra.)
Szinkronnál a hangkeverés is gond. A beszéd egy irodában és akció közben is ugyanolyan, plusz dinamika nélkül, majdhogynem egyenhangerőn szól az egész.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz ->Raizen<- #37 üzenetére
Ugye ezt csak poénnak szántad?
-
Busterftw
veterán
válasz #72042496 #43 üzenetére
Meg maga a forditas. Emlekszem anno angolul neztem a House MD-t, majd kesobb szinkronnal adtak tv-ben is.
Egyes jelenetekben konkretan kihagytak mondatokat, oda nem illo szavakat vagtak be ugy, hogy a beszelgetes temajahoz koze nem volt.Gagyi viccek, gagyi poenok, gyenge szarkazmus, eroltetett forditas. Ez kb minden szinkronos filmnel igy van.
100x elobb megtanulsz angolul, mint nyafogni, hogy "ha majd lesz 4K magyar szinkronos tartalom".
A szinkronnal meg a magyar feliratokat is jobb minoseggel keszitik egyesek a neten.
-
Ste
addikt
Jól emlékszem, hogy ez a mikro led megoldás volt már az LG-nél jópár évvel ezelőtt Full Led néven? (Ott is volt egy led háló a panel mögött, talán szintén pixelenként világítva)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest