Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
Érdekes...ezt még meg kell rágnom
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
dekoninck
aktív tag
Hát, ha ez bejön, akkor már nem lesz messze az az idő, mikor az ember egy nulla, alig vegetáló, felesleges lénnyé válik, akit robotok szolgálnak ki, robotok gyógyítanak, robotok tanítanak, robotok szopnak le és dugnak seggbe. Kár, hogy nem a saját agykapacitásunkat és szociális tulajdonságainkat fejlesztjük jobban. Ehelyett inkább a tömeges elbutítás, családok szétverése folyik.
Remélem, a robotok okosabbak lesznek végül nálunk![ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Már látom is a diplomamunkámat: B@szórobothoz fejlesztett, Michelle Wildot szimuláló MI
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
finest
őstag
Tamagocsi felnőtteknek.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
mazda626
addikt
Miért van olyan érzésem, hogy a videkben szereplő egyének arckifejezése olyan, mintha még élő puncit nem láttak volna? Saját igényeiket elégítik ki. Ráadásul az egyik prof egyik szeme sír, másik haj.
-
Cathfaern
nagyúr
Nagyon jó írás, remélem még sok ehhez hasonló átfogóbb / elgondolkodtatóbb cikk születik majd
-
moma
őstag
nekem a cikk nem volt túl izgi. a film a végén viszont bejött. jó dumák vannak benne. pl ez: "most people that say that, they wouldn't ever have sex with a doll... actually would." ami szerintem érdekes, hogy az ürgék annyira azért nem tűnnek sötét suttyónak mint amit vártam(na jó egy kivétellel ). a babák meg így ránézésre nekem olyan hullaszerűek. elég bizar. ja és az is ahogy szépítgetik a babákat.
we all deserve a bit of luck.
-
Jégkokó
veterán
Majd ne csodálkozzanak az emberek, ha leigáznak mintket a robotok, mint a terminátorba vagy a mátrixba
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
stanci
tag
Én a cikk irójának szeretnék gratulálni. Nagyon jól összeszedett, elgondolkodtató írás. Jó volt olvasni.
''Az élet egy hatalmas film... ...csak nem te választod a műfajt''
-
Viszlát
addikt
Tisztelt Dajkó Pál!
Meghajtom fejem ezen cikke előtt, s egyben köszönettel is tartozom érte. Minden szempontból nézve tökéleteset alkotott, megőrizte objektivitását és rengeteg információt osztott meg velünk, az olvasókkal.
S. Sz.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Bibby
addikt
A cikk jó, a téma meg szánalmas. Sok beteg ember kapna az alkalmon...
Ελευθερια η θανατος
-
FTeR
addikt
a témában említett "lényeket" a köv fogalom fedi le: android
btw, kétlem, h 2050-re teljes értékű pár lenne. persze szex gépek már most is vannak, de egyelőre azok is a "hagyom, h te csináld" kategóriába tartoznak, ami még nagyon messze van a vizionált jövőképtől
-
dekoninck
aktív tag
A cikk valóban nagyon jó. Hátborzongató. Szerinem újra lesz luddita mozgalom.
Olyan robotra is tuti lesz kereslet, amit miután megerőszakol a gazdi, meg is lehet fojtani és megrugdosni, naponta kétszer. Aztán ez a "robotnak úgyis mindegy" attitűd majd szépen átszivárog az ember-ember kapcsolatokba is, akárki meglássa.
Ja, a Matrix világa eljő. Ha nem az, akkor a Dűne vagy Asimov univerzumai, ahol végül eltűntek a robotok, de azelőtt igencsak sokat szopott velük az emberiség. Szó szerint is -
addikt
sztem a cikk egy jó kezdeményezés, de összeránt több dolgot, amik valóban akár egymás felé mutathatnak is, de ideáig nem jut már el az írás, hoyg ezeket érdemben összekösse
először is az MI kutatás, és homanoid robotika fejlesztés két külön terület, bár kétségtelenül az egyik legfontosabb közös céljuk az intelligens androidok* előállítása.
* ezt a szót én is nagyon hiányoltam a cikkbőla minél élethűbb szexuális segéd- és pótszerek pedig megint egy teljesen más terület, ha innen közelítem meg a leírtakat, akkor ennek van némi köze a robotikához (azonban a robotika szempontjából ezek a speicális, de egyszerű** mozgások, életfunkciók utánzása nem egy nagy feladat), de az MI-hez semmi kapcsolódása
**itt arra gondolok, hogy pl. a szexuális aktus élethűbb létesítésére megtervezett csípőmozgás és az ehhez tervezett alkatrészeknek, sosem kell egy járás, súlyemelés, egyensúlyozás műveletek végrehajtására alkalmasnak lennie
a másik nagy téma, amit a cikk bemutatni kíván, de aztán félbehagyja ezt (szerintem) az pedig az intelligens androidok jövőbeni élettárskénti szerepe, aminek nagyon apró, megkockáztatom a legirrelevánsabb része, hogy szexpartnernek alkalmasak-e
igaz, hoyg külső szemlélőknek talán nem feltűnő, de aktívb résztvevőként már egy ember-ember kapcsolatban is jelentős különbséget tesznek a (z intelligens) résztvevők egy pusztán szexuális kapcsolat és valódi érzelmi kötődés között
a 3. nagy témakör, ami viszont az utóbbihoz kapcsolódik (egyébként is szerintem az első valóban inkább a bulvár, és nem tudományos, és végképp nem IT news-os hírek világába tartozik); tehát az írásból szerintem teljesen kimaradt az a felvetés, hogy mikortól számít egy android embernek, vagy talán így emészthetőbb a konzervatívabb felfogásuaknak is, ha úgy kérdezem meg, hogy vajon mit kell elvenni az ember külső (ide értve belsőszervit is), vagy belső (mentális, emócionális) tulajdonságaiból, hogy csupán egy organikus alapon, évmilliók alatt kikésérletezett, autonóm rendszer legyen, azaz csak egy gép (amit az agyban lévő elektromos kisülések vezérelnek)
huhh, bocsánat a hosszú posztért, de ez a területe a jövőnek talán minden másnál jobban érdekel
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
bajuszati
tag
Fasza közepes...
Elég szomorú hogy már a robotizálás a legmenőbb dolog, közben meg az emberi értékek homályba merülnek! -
dajkopali
addikt
a felvetéseiddel vagy egyetértek, vagy vitára kiválóan alkalmasnak találom őket
android: igaz, eredetileg erre külön ki akartam térni (na, meg a kiborgok ügye, ezt az amerikai katona képe jelzi csak sajnos a cikkben...), de éreztem, hogy egyre jobban kicsúszik a kezem közül a téma, igyekeztem (vagy sikerült, vagy nem ) egy nyomon maradni
hát igen, ez nem egyetlen cikk témája...[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
pabadam
aktív tag
Robotokat gyártó robotokat gyártó robotokat gyártó robotokat gyártó...
"...I'll never stop looking..."
-
asadasad22
őstag
Ez tényleg hátborzongató. Bele sem merek gondolni, hogy mik lesznek itt jövőben. Ha már munkaerőt is tudnak majd helyettesíteni, hatékonyabban, mint mi, akkor nem lesz szükség ránk, csak rájuk, mi munka nélkül maradunk Akkor meg mi értelme volt az egésznek? Szükség van robotokra bizonyos mértékben, de az azért nem lenne jó, ha a helyünket ők vennék át.
-
villamos
őstag
Hm... nekem valamiért Kína jutott hirtelen eszembe... ott ugyanis nincs elég lány az ottani fiúknak... ez azért elég gáz. Ezért jelenleg szomszédos országokból visznek be csajokat az igények kielégítésére...
Asimovnál is az volt a gond, hogy egy idő múlva az emberek nagyon elkényelmesedtek, és robotok nélkül már nem tudtak tulajdonképpen életben maradni.
De teszem fel a kérdést. Most nem vagyunk ilyen helyzetben? Már most is gépeknek vagyunk kiszolgáltatva. Gépek nélkül képtelenek vagyunk közlekedni (hagyjuk a biciklit, nagyobb távokra csak korlátozottan alkalmas), enni és inni (az élelmiszert gépekkel álítják elő gyárakban -most nem ecsetelném hogy miből és hogy), kommunikálni, szórakozni, aludni stb... Legalábbis a "civilizált" társadalom mindenképp.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
Még egy gondolat.. Ez az egész folyamat már több tízezer éve tart, akkor kezdődött, amikor az első ember megfogott egy követ, és hozzávágta egy másikhoz. Szépen lassan aztán a kövekből különféle eszközöket állított elő, amelyek segítségével megkönyítette a vadászatot, aprítani tudta a húst, vagy valamilyen gyümölcsöt, esetleg fát vágott a tűzre baltájával, hogy ne fázzon, stb.. Ezek a primitív eszközök folyamatosan fejlődtek, mivel az ember mindig a tökéletesre törekszik, mindig jobbat, és jobbat akar. Ez fejlődésünk mozgatórugója...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
dekoninck
aktív tag
Nálad a pont, kedves... VILLAMOS????? Hát te is egy elektromos gépezet vagy???????
Rengeteg dolgot csinálhatnának az emberek gépek helyett, ezáltal értelmes életet élve. Hja, hogy az nem szolgálja a részvényesek hasznát.... az a baaj.Update: igen, a tökéletességre töreqés okozza majd azt, hogy nálunk sokkal tökéletesebb dolgok jönnek létre. Az eszközök fejlődnek, aztán meg le is hagynak. De megismétlem: miért nem magunkat tökéletesítjük? Hogy sci-fi párhuzammal éljek, gondolom ezen a fórumon ez nem idegen: a Dűne mentátjai, Bene Gesseritjei; Asimov második alapítványosai, most több nem jut az eszembe, de elég is ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz dekoninck #30 üzenetére
nagyon régóta ez a nickem nem tetszik viccelődni vele... kösz...
Magunk tökéletesítése is folyamatban van, vajon miért kutatják éjjel nappal az emberi génállományt? Talán hogy ki tudjanak küszöbölni különféle betegségeket?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
lehet nem mi (emberek) leszünk az a faj, amely végülis bejárja a világűrt, vagy legnagyobb mélységében megérti a létezést, vagy a fizikát, kémiát, stb...
de ha mi teremtjük meg azokat, akik végülis igen, akkor a "csillagok magasából" ez még elég jó, sztem
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
dekoninck
aktív tag
válasz asadasad22 #34 üzenetére
Mennyire igazad van: az emberek Isten fölé nőttek, legalábbis manapság ez a nézet. Aztán most Istent játszunk, megteremtük a saját Ádámjainkat és Éváinkat, akik meg majd mi fölénk nőnek.
Nimrod: sorry, azt hittem, te is agresszívkodsz velem. De akkor sem értem, hogy mi az a "dupla". A legutolsót még nem olvastam, várom, hogy kijöjjön paperback-ben. De nekem az egyik legjobban tetsző motívum a BG keresztezgetése.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dekoninck #36 üzenetére
a dupla azt jelenti, hoyg véletlenül kétszer ment el a hozzászólása, ezért a második tartalmát kitörölte, és beleírta, hogy miért van ott mégegyszer egy hozzászólás tőle (mielőtt valaki leharapja a fejét, hogy miért nem a szerkesztés gombot használja)
-
dekoninck
aktív tag
Ja, akkor bocs, nem tudtam. Mondjuk ma hajnalban nem volt elérhető a PH, reggel meg a fórum is zötykölődött.
-
Thulcandra
senior tag
Lyuk lyuk, csak a keret más!
Dugni lehet mindenkivel és mindennel, de szeretkezni csak élő emberrel lehet, érzésekkel. Persze ha valaki csöppet másképp generálódott le genetikailag mint az átlag akkor lehet hogy épp egy rozsdás csapággyal szárnyal az élvezetek csúcsán. Ha neki az jó, csinálja, engem nem bánt, több csaj marad nekem!" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Komplikato
veterán
válasz dajkopali #21 üzenetére
Hello. Érdekes volt a cikk és megértem, hogy sok mindennel csak érintőlegesen tudtál benne foglalkozni, ha nem akartál lexikon méretű cikket alkotni, de szeretnék kérni valamit ...
Eredetileg privátban akartam kérdezni, de hátha másokat is érdekel itt a fórumon.
Szóval kell csinálnom egy vizsgamunkát, egy Multimédia anyagot és mivel érdekel a téma a robotok fejlődése lenne a téma. Persze van egy csomó anyag amit fellelek magamtól is, de erről a Koreai Robot Kartáról van valami linked néked?
Valamint úgy tudom, hogy 2006-ban az angolok elkezdtek kidolgozni törvényjavaslatot olyasmiről, hogy milyen lehet egy robot "EÜ" ellátása és "TB"-je, ami elég izgalmasan hangzik, még ha messze is van. Erről nem tudsz valami érdemi linket, mert nekem valami pársoros hír rémlik csak róla.Koreában mi van a nagy projekttel, hogy ellásák első sorban a katonaságot, rendörséget és kórházakat, második sorban az otthonokat robotokkal? (Rémlik, hogy kihelyeztek városokba valami 3000db "eligazító" robotot, akik afféle "biztos úr nem e tudja?" funkció kiváltására lettek megalkotva.)
Láttam pár (szerintem elég kezdetleges) modellről video és képanyagot, de nem értem hogyan tudnak hasonló képességű robotokat csinálni, mint a japánok, de közel 20x kisebb áron?A gyilkos határőr robot az a Samsung robot gépágyúja, amit a cikkben megemlítesz?
Előre is köszi a válaszokat.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz Thulcandra #40 üzenetére
Dugni lehet mindenkivel és mindennel, de szeretkezni csak élő emberrel lehet, érzésekkel.
Na igen, de ott is van még egy halom feltétel, hogy ne "dugás" legyen szeretkezés helyett. Persze kivéve ha nem is az a cél."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
dajkopali
addikt
válasz Komplikato #41 üzenetére
van, amiben tudok segíteni, van amiben, nem, reggel felrakom a linkeket
szintén azért nem privát, mert hátha érdekel mást is"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
senior tag
A cikk nagyon tömény információadag volt, az írónak, dajkopalinak respect.
Egy apró részleten viszont elgondolkoztam. Most elvonatkoztatva, minden következménytől, társadalmi hatástól és egyébtől: ezek az eszközök soha nem érhetnek fel egy Nőhöz.
Érzéketlen műanyagszagú barbik -bár ez némely emberről is elmondható, bocs- amikkel nem lehet pótolhatni az eredetit. Pl. már színek, mozgások, fizikai jellemzőkből rengeteg "megvan", de pl. a kémiai vegyületek, illatok, "párák"? Ezek mikor jönnek? Dobozba, pohárba csomagolva, újratöltősen?
Szóval az igazi az nem attól jó, hogy egy k*vanagy táblázatban az összes mező kipipálható. Hanem olyan mint a jó Steak, van neki jellege is.
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
REDeath
őstag
akik ilyen sexbabákat vesznek, azok voltak valaha is nővel? nem sértésből mondom, de szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
odani
tag
Én nagyon el vagyok keseredve. Ez az egész egy önbeteljesítő jóslat! A sok sci-fi valósággá válik, az emberiség a vesztébe rohan.
Dollármilliárdokat adnak kutatásra-fejlesztésre. "Nemes céllal", "orvosi műszerek kifejlesztésére", aha. Persze. Csak hogy később egészen véletlenül nem annak használják majd fel a tudomány eredményeit, aminek valamikor szánták. Szaktekintélynek, irígyelt koponyának számítanak azok az emberek, akiknek az elméleteiknek a felhasználása valamikor milliók szenvedéséhez és pusztulásához fog vezetni. Nincs mit szépíteni ezen!!!
Animatrix. Én mindig beleborzongok, amikor látom egyes epizódjait. Az emberiség a saját végzetének a megalkotója.
-
Hequila
őstag
Félelmetes...
Lehet beteg vagyok, de én megmártanám a cerkát egy ilyen droidban...''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
sidhe
tag
nem igazan ertem mi ebben a felelmetes, termeszetes kivalasztodas rulez
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- Nincs elég CPU-ja a garanciális cserékhez az Intelnek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- ASUS routerek
- Meghozta a jelenlegi mobil generációs utolsó Radeonját az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Izgalmas újdonságra bukkantunk a Beauty Expon
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft