Új hozzászólás Aktív témák
-
edward2
addikt
Tehát az openleaks embereit sikerült megvennie valakiknek és Assange valóban fontos információkat szivárogtatott.
-
HANDO88
senior tag
Lassan csak kiderül hogy Assange nem más mint maga Lucifer .
Hányingerem van már ettől a sok sz@rtól és a sok képmutató hazug embertől.Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
dabadab
titán
Esetleg olyan hozzaszolo is lesz, aki eloszor elolvassa a cikket?...
DRM is theft
-
BiP
nagyúr
Assange fejébe szállt volna a sok és fontos információ birtoklásával járó 'hatalom' ?
Nem egy ilyen esetet láttunk már. (plusz Assange személye amúgysem kívánatos már) -
HANDO88
senior tag
Elolvastam, ha nem érzem jól magam egy munkahelyen akkor lépek,főleg ha basáskodnak fölöttem vagy megaláznak.Miért nem mentek el előbb? Miért most fikázzák a fickót?
Valaki megvette őket kilóra,ennyi.Politikai ördögűzés folyik mert kiborult a bili,bár nagy következményei úgyse lesznek mert a világunkban terelgetett üveges tekintetű agyatlan zombi tömegeket már szinte lehetetlen magához téríteniVagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
dajkopali
addikt
pici pontosítás: Domscheit-Berg és a másik csóka nem most háborog, hanem az iraki dokumentumok közreadásakor tették ezt, vagyis azonnal (a linkelt Wired-cikkből ez világos)
amiért ezek az idézetek előkerültek, az az, hogy valószínűleg ezek az emberek állnak az új kezdeményezés mögött"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
HANDO88
senior tag
Akkor sem hiszem el hogy ilyen kaliberű fickók lenyeljenek ekkora békát,ha tényleg annyira nem tetszett nekik a dolog és ami a környezetükben történt miért nem léptek olajra azonnal?
Nem valószínű hogy munka nélkül maradtak volna.Az ilyen utólagos sárdobálás mindig sántít valahol.Érdekes lenne ha azért lépnék ki egy munka helyről mert 2 évvel azelőtt megbántott a főnököm és igaz hogy akkor zokon vettem de csak most döntöttem el a dolgot.Életszerű.Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Angel1981
veterán
Megy a lejáratás ezerrel!
-
hemaka
nagyúr
Bár a neveket tényleg ki lehetne húzni az adatokból, de akkor már nem lenne az igazi. Vannak titkos dokumentumok és kiszivárogtak? Ez van, máskor tessék őket normálisabban kezelni.
Hányszor hallottunk már olyat, hogy adatokkal teli dvd-t hagytak el, papírokat stb. Nem kötelező a Wikileaks alkalmazottjának, sem rajongójának lenni. Mindenki maga eldöntheti szabadon. Bár a nagytöbbség bele olvas azért a titkos dokumentumokba, aztán meg jön a fikázás. -
dabadab
titán
"Bár a neveket tényleg ki lehetne húzni az adatokból"
A nevek tenyleg ki vannak huzva az adatokbol, legalabbis a mostani diplomacia taviratoknal. Tele van olyanokkal, hogy "(S/NF) On February 14 and 15, EconUnit Chief followed up on ref B and C discussions in separate meetings with xxxxx from the Financial Market Authority's (FMA) xxxxx of the Ministry of Finance's Financial Markets Directorate.xxxxx reviewed the various USG concerns (ref D) in a systemic manner."
DRM is theft
-
Penge_4
veterán
Ebben az a szopás, hogy aki végrehajtja az ítéletet az adatkezelő(k) ellen hanyagság miatt, ami politikai vérmérséklettől függően lehet bírósági és lehet baleset is (kevésbé "demokrata" országokban akár hivatalos kivégzés is), az pontosan tudja a történet alapján, hogy A, B és C mely személyeket takarja, ellenben K. Pistát abszolút nem érdekli, hogy ki az a Jane Smith nevű irodai dolgozó, aki csak pecsétel, mint egy biorobot. És hamarabb fogják őt felelősségre vonni, mint azokat, akik elkövették azt a tevékenységet, ami miatt titkolni kell a nép elől ezeket az iratokat a nagy demokráciában.
Remélem a bankrendszerek leleplezése azért nem fullad kudarcba Assange letartóztatásával és a két patkány árulásával és végre több emberhez eljut, hogy az egész csak illúzió, aminél fogva az emberiséget függésben és rabszolgaságban tartják.
Bár nem lennék meglepve, ha ez már nem kerülne sorra, ugyanis a politikai kiteregetések még nem érik el az átlagember ingerküszöbét, elvégre a "minden politikus k****g" elvet vallják, az optimisták még vallják a "ha egyszer egy korrekt ember kerülne oda" elvet is, de a bankrendszer leleplezésével a kapitalizmus összeomlana.
-
dabadab
titán
"Remélem a bankrendszerek leleplezése azért nem fullad kudarcba Assange letartóztatásával és a két patkány árulásával és végre több emberhez eljut, hogy az egész csak illúzió, aminél fogva az emberiséget függésben és rabszolgaságban tartják."
Igazabol az kellene, hogy tobb embernek legyenek alapveto penzugyi ismeretei es akkor nem beszelnenek ilyen zoldsegeket
DRM is theft
-
Remélem a bankrendszerek leleplezése azért nem fullad kudarcba Assange letartóztatásával és a két patkány árulásával és végre több emberhez eljut, hogy az egész csak illúzió, aminél fogva az emberiséget függésben és rabszolgaságban tartják.
Ha nyomorban akarsz élni, akkor hajrá.
-
Misály
addikt
"Igazabol az kellene, hogy tobb embernek legyenek alapveto penzugyi ismeretei es akkor nem beszelnenek ilyen zoldsegeket"
En speciel oktatasi reform gyanant elsokent vezetnem be erettsegi elott az altalanos gazdasagi ismereteket heti 2 oraban. Lehet nem vinnek az emberek plusz-os szatyorban az emberek haza a plazma tvt mert epp csak 5 rugot kellett lerakni
Penge_4: a zeitgeist nagyobb agymosas - par drogos hippitol - mint a hit gyulekezete...
[ Szerkesztve ]
-
bigz
tag
Egy biztos, a fejlett, demokratikus rendszerek hamis biztonsagerzet keltenek az emberekben. Aki visszatart informaciot, es atirja a tortenelmet, az vagy a sajat erdekeit nezi, vagy egesz egyszeruen nem bizik abban, hogy a "hetkoznapi ember" felfogja az okokat, es elfogadja a donteseket. Elkepeszto mennyisegu alkalmatlan es buta ember dogozik olyan poziciokban, ahol ezeket a donteseket hozzak, es utalok belegondolni, hogy ok engem gyokerebbnek tartanak sajat maguknal. Assagne megkozelitese eleg egyszeru, o az olvasora bizza, hogy mirol mit gondol.
Ez az uj szervezodes valahol a ket veglet kozott lesz majd, de ismet egy kisebb csoport vagy egy szemely donti majd el, hogy mit kell tudnia a hetkoznapi embereknek es mit nem. Ettol meg persze Julien Assagne lehet egy arrogans ph@sz, de az is lehet, hogy egyszeruen felidegesitettek es kihoztak belole a zsarnokot, ami azert mindannyiunkban ott lakozik - ezt soha nem fogjuk megtudni.I <3 Razer Mantis Control.
-
Misály
addikt
Ez egyelore leanyalom, melyik kormany menne bele, onnantol nem menne olyan egyszeruen a lehuzas Nekem az is eleg lenne ha az emberek megtanulnak mi az az opportunity cost.
En se biznek az emberekben, ha egy vezeto onmagnak ellentmond, hitelt veszt azonnal es kikezdik, ezert tartja inkabb kezben az osszes infot. Es pl egy haboruban igencsak felsulhet egy agresszor, lasd afganisztan es a civil aldozatok terkepes szemleltetese szinten wikileaks forrasbol. A helikopteres video ugyesen ravilagit hogy kikepeztek egy valag gyilkost akik nem tudnak mit kezdeni az osztoneikkel, ez se tuti. Nem csoda hogy visszatartottak oket.
Egy haszna van Assange-nak de az nagyon nagy, ugyesen eltereli az amerikai kormanyt egy uj hideghaborutol ( amivel mar evek ota riogatjak a vilagot ), nem epp korea-t meg a palesztinokat kergetik, hanem egy hulye ausztralt, amig ujsagirokat kergetnek, addig a civilek biztonsagban vannak.
Csak egy vicces hasonlat, Assange szerepe olyan, Daneel R. Oliwav-nak az Asimov univerzumban, aldozatokat hoz az emberiseg biztonsagaert, a kulonbseg csak annyi hogy Assange valoszinu ezzel nincs nagyon tisztaban es nem tudatosan csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
HANDO88
senior tag
"Ha nyomorban akarsz élni, akkor hajrá."
Az emberek jó nagy hányada már most nyomorban él és körülbelül ugyan annyi egyensúlyozik annak a mezsgyéjén.Pontosan az ilyen paraziták áldozatos munkájának köszönhetően akik durcásak ha valaki bele lát a lapjaikba.Ezeknek a pénz és a hatalom az isten,ennek érdekébe bárkit leradíroznak szemrebbenés nélkül a térképről. Persze csak addig míg mi bárgyú barmok hagyjuk.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
HANDO88
senior tag
Te melyik bolygón élsz ember? Épp az elmúlt 15-20 évben tették tönkre és nyomorították meg a parasztságot és a vidéket.Falun élek és bátran mondhatom hogy helyzetünk szinte teljesen kilátástalan. 43 évesen nem kellek a kutyának sem.Itt helyben nincs meló a közeli városokban meg nem kell bejárós mert annak ugye támogatni kellene az utazását.Megnézném hogy érsz el így kényelmes és biztonságos életet.
[ Szerkesztve ]
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Penge_4
veterán
"Igazabol az kellene, hogy tobb embernek legyenek alapveto penzugyi ismeretei es akkor nem beszelnenek ilyen zoldsegeket"
És belegondoltál már valaha, hogy ez miért nincs így? Mert nem érdekük, hogy az emberek gondolkozzanak.
Ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy egy felhalmozható értékmérő összeg egy fenntarthatatlan gazdasági rendszerhez vezet. És itt felesleges a kamatot vagy a hitelt hibáztatni, mert nem véletlenül alakult ki a pénzből ez a rendszer.
Technológiai fejlődés tekintetében jobb, viszont még mindig lehet jobb, ha a cél a profit helyett a hatékonyság és fenntarthatóság lenne.
Nem a pénzt kell egyenlően elosztani, mert az kommunizmus. Az erőforrásokat. Azokat pedig már nagyon régen nem a pénz szimbolizálja. A pénz ma már csak egy felfújt lufi.
De hogy egy közeli példát mondjak: Letiltanak processzormagokat, majd olcsóbban eladják alsóbb kategóriában, pedig a felhasznált erőforrás ugyanannyi.
Itt sem az dominál, hogy mennyi az előállítási költség + a %-ok (arányosan), hanem, hogy mennyire high-end a cucc.
(#18) Misály: "Lehet nem vinnek az emberek plusz-os szatyorban az emberek haza a plazma tvt mert epp csak 5 rugot kellett lerakni"
És pont a kamatmentes hitelt hozod fel példaként. Persze ha arra céloztál, hogy aki a Pluszban vásárol plazma TV-t, akkor egyetértek.
(#21) bigz: "Kellemes mellekhataskent a piramisjatekok egy resze eltakarodna az orszagbol."
Az egész gazdaság az...[link]
(#22) dabadab: Talán ha az egész média nem a népbutításra épülne, akkor lehetne.
Irónikus módon épp az ilyen politika lenne az, amely szépen lassan felszámolná önmagát, mert nem lenne szükség rá.
-
Nem ismerem a pontos életkörülményeiteket, de valami megoldást csak lehet találni. Persze nem arra gondolok, hogy holnapután már merdzsóban fogsz feszíteni. Én is a szegénységből törtem ki, és beletelt vagy 10 év kemény munkába, mindezt úgy, hogy még csak nem is csaltam az adóval. Tehát még becsületesen is ki lehet törni a szegénységből. Ja, most sem vagyok gazdag, de átlag feletti a jövedelmem.
Egyébként ha bedölne a bankrendszer, azzal nagy eséllyel egy gazdasági világválság indulna el, de nem olyan, mint ami az elmúlt 2 évben volt. Akkor már annyi esély sem lenne a felemelkedésre, mint most, valószínűleg tömegek halnának éhen még Európában is.
-
Sweet Lou 6
addikt
Vicces. Nevek nélkül pont az nem derül ki, hogy kik a felelősök... Szóval megint csak a bulvárinfo megy, az emberek etetése, a lényeg kihagyásával.
sweetlou6.wordpress.com
-
wednesday
őstag
Mitől dőlne már be a bankrendszer? Attól, mert pár kétes pénzügyi manőverre fény derül? Sikkasztások, pénzmosás, adócsalás, kétes átutalások? Ugyanis erről van szó eredetileg (majd kiderül, hogy így van -e), hogy egy bank KÉTES ügyleteiről akarják lehúzni a leplet.
Ez tényleg sokkal fontosabb lenne mint például a nagykövetek jelentései. Nehogy már attól legyen káosz, hogy a törvény a felsőbb körökre is vonatkozzon.
-
DJS
tag
Lehet, hogy naiv vagyok, de ezek jutottak az eszembe:
1. Ha Assange valóban egy személyben ismerte az összes titkot, akkor hülye. A helyzete eleve veszélyes, és akkor még odakínálja magát, hogy "ide lőjetek".
2. Mióta számít árulásnak valamit kikiáltani? Az oké, hogy a kémkedést büntetik, de valamit beleírni az újságba már más. Egyrészt nem az a bűnös, aki megjelentette az adatokat, hiszen ő csak újságíró volt. Másrészt pedig nem előnyszerzésre használta fel az adatokat.
3. Egyáltalán nem biztos, hogy az USA-nak rosszul jött ez a fiaskó. Itt már sokan hajlamosak elfelejteni, hogy micsoda erő van az amerikaiak kezében, most Assange dokumentumok ezreivel bizonyította ezt be. Miközben ő maga nem áll vád alatt - jó, két svéd nő miatt igen, de Amerika most is verheti a mellét, hogy ő a szabadság zászlóshajója, mert lám, itt van ez a tahó, aki kiköpi a titkaikat, de amilyen jószívűek, még ezt is megtorlatlanul hagyják. Lehet, hogy az amerikaiak megítélését, tárgyalási pozícióját akár rövid távon növelheti is ez az egész. Mondom ezt úgy, hogy semmit sem értek a külpolitikához. De jól meg kell gondolni, mi történik, mert ez az egész ügy eléggé újszerű.
4. Kezdettől fogva fel kellett volna osztani a csoportot. Nem akkor van szabadság, ha működik a Wikileaks, hanem ha tucatnyi vagy még több ilyen szervezet működik.
5. (#28) Penge_4
"És belegondoltál már valaha, hogy ez miért nincs így? Mert nem érdekük, hogy az emberek gondolkozzanak."Érdekes, én a múltkor bementem a könyvesboltba, kértem egy közgazdaságtan tankönyvet, és kaptam! Egy fia fegyveres őrt nem láttam a bolt környékén. Biztos azért nem őrzik, mert csupa marhaság van beleírva, és buta leszek, mire elolvasom.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
"Érdekes, én a múltkor bementem a könyvesboltba, kértem egy közgazdaságtan tankönyvet, és kaptam! Egy fia fegyveres őrt nem láttam a bolt környékén. Biztos azért nem őrzik, mert csupa marhaság van beleírva, és buta leszek, mire elolvasom."
Szerintem egy picit sejted, hogy Penge mondandója nagyon nem erről szólt, de ki lehet figurázni azt a tényt, hogy a hatalmi pozíciót elfoglaló csoportoknak természetesen nem érdeke, hogy a nyájuk jól informált és gondolkodó egyénekből álljon...
-
dabadab
titán
"Szerinted zöldség, maradjunk annyiban."
Nem, ez ténykérdés. Azok, akik lelkes aktivistaként szokták szidni a gazdasági rendszert, általában szinte egyáltalán nem ismerik azt - Penge_4 hozzászólásaiból egészen tisztán lejön, hogy ő is ebbe a csapatba tartozik (meg az is, hogy németül se tud, mert különben nem linkelte volna a Das Handwerket). Szóval nem arról van szó, hogy finom-e a sültcsirke, hanem arról, hogy egyesek azt hiszik, hogy az halból van, amit megpárolnak. Az már csak az extra báját adja az egésznek, hogy azok ilyen fogalmatlanok, akik nagy hangon hírdetik, hogy mindenkit fel kell világosítani a világ dolgairól. Kezdhetnék például magukkal - ugyan egy normális gazdaságtudományi könyv végigolvasása jóval melósabb, mint megnézni a Zeitgeistet, viszont azzal normális tudásra is szert lehet tenni, ahelyett, hogy az ember beszopná a szépen előkészített propagandát.
(Egyébként meg amikor nyugati országok lakói kizsákmányolásról panaszkodnak, akkor mindig eszembe jut a vonatkozó vicc a szocializmus idejéből.)
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
DJS
tag
"és ne haragudj meg, de nehogy azzal a fantasztikusan mélyenszántó érvel dobálózz, hogy "nincs jobb" "
Te gúnynak szántad, de ez az érv valóban mélyenszántó. Elméleti szempontból a piaci demokrácia azért jó, mert a tagjai számára legelőnyösebb döntések egyúttal ugyanazon, amik a közösség számára is előnyösek. Ez az elmélet. A gyakorlatban ez sokszor sérül, de épp eléggé igaz ahhoz, hogy legyen - minden más gazdasági renddel szemben - egy hatalmas előnye: az, hogy csak ritkán kell az emberekre kényszeríteni a vezetők akaratát. "Magától" működik, anélkül, hogy fegyverrel be kellene tartatni, mert az egyén egyrészt érdekelt abban, hogy a rendszert segítse, másrészt érzelmileg, értelmileg és fizikailag különösebb probléma nélkül képes rá, hogy a rendszert segítse. Ez a legtöbb társadalmi rendszerrel nincs így, azokban a rendet mesterségesen kell fenntartani, vagy pedig a tagoknak nagyon sok tanulásra van szükségük ahhoz, hogy megértsék, mi lenne a helyes. Ezzel szemben egy 70-es iq-jú, iskolázatlan parasztgyerek is mintapolgár lehet egy piaci demokráciában.Lehet szidni az elitet, de itt még az elit is abban érdekelt, hogy a rendszer fennmaradjon. Emberek nélkül ugyanis nincsen kizsákmányolható köznép, és ha a köznép szabad, és viszonylag jómódú, akkor különösebb probléma nélkül lehet kizsákmányolni. Erre lehet mondani, hogy nem túl etikus. De Európában hetven éve nem volt éhínség, és az elmúlt ezer évben még nem volt olyan, hogy a németek és a franciák ilyen hosszú ideig kibírják háború nélkül. Egyre kevesebb az erőszakos emberölés. A fejlődésnek ezer jele van, de ha valaki csak ahhoz viszonyít, hogy ideális esetben mit lehetne elérni, akkor ezeket nem veszi észre.
#39 Pug
"Szerintem egy picit sejted, hogy Penge mondandója nagyon nem erről szólt, de ki lehet figurázni azt a tényt, hogy a hatalmi pozíciót elfoglaló csoportoknak természetesen nem érdeke, hogy a nyájuk jól informált és gondolkodó egyénekből álljon..."
Függetlenül attól, hogy Penge_4 rosszul fogalmazott, még tény marad, hogy az informálódást sokszor nem akadályozza semmi. Nem köteleznek minket arra, hogy hülyék legyünk, és ha szerinted vagy Penge_4 szerint a többség mégis az, akkor az 1) titeket minősít 2) figyelmen kívül hagyja az emberi lustaságot.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"eléggé nagy csúsztatás azt állítani, hogy csak azok lehetnek a gazdasági rendszer bírálói akik nem értenek hozzá."
Olvasd már el újra, hogy mit írtam (nem ezt).
"de nehogy azzal a fantasztikusan mélyenszántó érvel dobálózz, hogy "nincs jobb""
Ezzel egyébként mi a baj? Szerintem elég egyértelmű, hogy nem létező megoldásokat nem lehet használni, tehát pl. az, hogy a kék hajú Tündér int egyet a varázspálcájával és onnantól kezdve mindenki boldogan él, sajnos nem alkalmazható, bármennyire is jól hangzó megoldás.
Vagy te ha joghurtot, télikabátot vagy akármit veszel, akkor nem a létező legjobb megoldást keresed, hanem a nem létezőket?...DRM is theft
-
veterán
Mai fiatal vagyok (23), jelentem, jól élek. Nem anyuciékból, hanem mert dolgozom 2 egyetem mellett... ja, hogy használható szaktudásom van, nem bölcsész diplomám? Hát, pech...
Dolgoztam már nagy multinál, kis magyar cégnél is, de azt láttam, hogy aki dolgozni akar, az fog is. Nincs a lakhelyeden munka? El kell költözni, és kész. Nem muszáj a nyomorban tengődni, oda kell menni, ahol munka van. Csak akarat kérdése, nem vagy még öreg.
A paraszti létformát meg ne akarjuk már visszahozni, a mezőgazdaság a hazai GDP nagyon kis hányadát termeli meg ma Magyarországon, és egyébként is: kevés fiatal akar földet túrni, nem ez a jövő.
A demagógia mindig olcsóbb, és egyszerűbb, de néha gondolkozni is kéne emberek!
Szerk: a pénzügyi rendszert meg lehet szidni, de az ország már kipróbálta az alternatíváját (szocializmus), és nagyon úgy tűnik, hogy nem vált be.
Ahogy Churchill is mondta: "A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban."
Tessék, lehet utópiát csinálni!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz WonderCSabo #49 üzenetére
Már bocs, de unom az állandó siránkozást. Én is faluról származom, ismerem a "parasztság" hozzáállását, és "munkamorálját" (tisztelet a kivételnek). Nem érdemelnek sajnálatot...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen