Új hozzászólás Aktív témák
-
#67688960
törölt tag
látom már borul a topic
nincs is jobb mint egy vödör őshonos fűszer meghintve némi szarvassal? -
Crystalheart
senior tag
válasz batmanéhes #96 üzenetére
Vegetáriánusok vagyunk, szóval azt nem tudom, a húsokkal ez hogyan van, mindenesetre marékszámmal használom a fűszert, amibe lehet. Pont az unalmas ízek miatt. Liszt-víz-só-szódabikarbóna kenyeret fel tud dobni egy marék bazsalikom, oregano, kakukkfű, kömény, ánizs, azok nélkül elég nyamnyogós tud lenni, pláne télen, huszadszorra egymás után. (Egyszerre sokfélét teszek bele, és 4 kiló lisztből sütök egy-másfél napi adagot.) Én is pont azért inkább a termesztett fűszereket használom, mert normális kaját venni drága volna, így meg 80 Ft egy kiló teljes kiőrlésű, kovászolt zsömle/lepény. Télen fogy a legtöbb fűszer, amikor nincs már a kertben semmi íz és minden elfogyott a kamrából is...
De tőlem függetlenül sem gondolnám elfeledetteknek ezeket (hacsak a turbolyát nem, de azt joggal feledjük), hiszen ott sorakoznak a boltok polcain a nevetséges adagok, amiből egy csomag nekem nem elég egy adagra, a szakácskönyvek ajánlják őket, és a köztudatban is élnek. Még azt sem mondanám, hogy a klasszikus magyar konyha nem használja őket, hiszen még a hetven éves szakácskönyvekben is szerepelnek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Crystalheart #102 üzenetére
A hetven éves szakácskönyvek még a pre-Kádár korszakból valók, amikor még nem irtották ki a szocializmus elvei mentén az igényességet a magyar gasztronómiából. Amikor a nagyszüleimet vendégül látva főztünk nekik mondjuk olasz ételt, akkor meg is lepődtek az egyébként ismerős ízeken, de ők gyerekkoruk óta nem nagyon fogyasztották az oregánót, bazsalikomot. Ráálltak ők is a kalocsaival teleszórt fasírt - rántott hús - borsófőzelék tengelyre és leéltek így egy életet.
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Crystalheart #102 üzenetére
"hiszen ott sorakoznak a boltok polcain"
Erről tudnék mesélni.
Legutóbb egyszerű zsályát próbáltam venni a közeli spuriban (fűszervásárláshoz inkább a gyógynövény-boltokat használom). Nem találtam, hát rákérdeztem. Azt a választ kaptam, hogy már nem tartják, mivel az egész a nyakukon maradt, mivel senki sem veszi.
Cserébe kétszer annyi fűszerkeverék van, meg félkész zacskós borzalom.(#100) kraftxld: Nyami! (Van valakinek nyálcsorgatós szmájlija!? )
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
ivana
Ármester
válasz Geri Bátyó #104 üzenetére
Termeszteni kell, nekünk televan ilyen fűszer bokrokkal a kert. Nagyon szapora növények Van a rukola saláta, néha azon röhögök, hogy mennyiért adják a boltban. Mióta egyszer vetettünk (olaszoknál vettünk magot) kb. a gaz szintjén áll a kertben, mindenhol kihajt, de mi nem szeretjük
-
Geri Bátyó
őstag
Termeszteni kellene, persze. Panelházi erkélyen kicsit nehézkes. Legfelső szinten vagyok és minden kiég. Hiába locsolom, olyanok a növények, mintha forró sütőbe raknám.
Eleve szárított fűszert tudnék termeszteni!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Crystalheart
senior tag
válasz Stauffenberg #103 üzenetére
A Horváth Ilona féle Szakácskönyvet a Kádár-korszakban is kiadták egy csomószor, változatlan formában. Olyan népszerű volt, hogy szerintem mindenki abból főzött, amikor nem a nagyi receptjeiből... (Nekünk három van örökségből.)
-
Crystalheart
senior tag
válasz Geri Bátyó #106 üzenetére
Nos egyetértek, panelban elég bukta. Ezek a fűszerek többnyire nagyszerűen termeszthetőek kertben, többségük valami mezei gyom nemes változata. Szobában, erkélyen viszont csak sínylődnek, ha az ember nem párásít, csepegtet, tápoldatoz. Meg hát mire elég 1 m2, nekem csak a szurokfű vagy 5 m2-t foglal.
Apropo szurokfű, az enyém ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
commanDOS
senior tag
A kertemben a többségük megtalálható Csak sosem tudom, hogy mihez jók. Bazsalikomot ,oregánót használok, illetve elvétve csinálok rozmaringos tepsis krumplit, a többi csak díszként funkcionál nálam, pedig a kakukkfűnek isteni illata van, volt belőle a citrusos változat is, csak sajnos a kemény fagyokat nem bírja.
Korianderrel egyszer próbálkoztam, de nem tudom, hogy lehet megenni. Nem tudom milyen lehet megenni egy poloskát, de félek, hogy hasonló íze lehet.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
#67688960
törölt tag
Embernek az haját megszépíteni.
Tiszta írós vajat végy, makkot, lenolajat, hat tikmonyat újat, verd meg jól, mikor immár hé az vaj, az tikmonyat az makkhoz és olajhoz kell kenned, had kilencz óráig főni, szűrt le annakutána az szép tisztáját, az sonkolyát hátra hagyván, az vaj penig ne legyen eresztett.
[link] -
titán
Kedvenc fűszereim, amiket rendszeresen használok:
kakukkfű
rozmaring (kertben nagy bokor)
bazsalikom
szurokfű (szintén nagy bokorral)De mindenféle zöld fűszert hajlandó vagyok beleapplikálni az ételbe (ami illik bele).
Én még az oldalast is zöld fűszerekkel készítem, általában kakukkfűvel, lestyánnal (a lestyán hiányzik a cikkből, onnan jutott eszembe )
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
SunMount3r
nagyúr
Éhes lettem...
Amúgy: lakótelepen sajnos nem nagyon lehet ilyen fűszereket termeszteni, ezért elég korlátolt az ellátmány. Nemrég vettünk pár cserepeset, de hiába vannak kint az ablakban, sajnos hervadoznak. Pedig nincs annál jobb, mint a frissen szedett fűszer levél, a zacskós, morzsolt, szárított cuccokhoz képest ég és föld...
[ Szerkesztve ]
-
commanDOS
senior tag
válasz SunMount3r #113 üzenetére
Jó nagy cserép. Kerti földdel összekevert virágföld, sok napsütés és nőniük kell. Alapvetően ezek elég igénytelen növények. Nem hiába ajánlják őket sziklakertekbe is (nekem is ott vannak).
Sőt a kertben a mentát ültető edényben tartom, mert máskülönben ellepné az egész kertet, és így is nő, mint a gomba.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Eastman
őstag
-
Jakuu
őstag
Rengeteg nagyszeru fuszernoveny van, de en nalam mindig az elsoszamu a fokhagyma marad.
-
mirci18
addikt
+1 Imádom a fokhagymát amibe csak tudok használok.
Ráadásul én rakok el darált fokhagymát sóval üvegbe.
Így mindíg van pucolva nem kell vele kínlódni és az ízéből erősségéből nem veszt semmit maximum csak bezöldül.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Jakuu
őstag
válasz #67688960 #120 üzenetére
Jo persze ez a besorolas, vagy mondjuk azt hogy helyezes kiosztas szubjektiv erosen es amugy is csak egy jatek az ilyen alapu besorolas. En is imadom a fuszereket, mert mit erne egy sima grill csirke majoranna nelkul, vagy olasz martasok oregano nelkul. Minden etel mas fuszerert kialt nagy tulzassal.
Viszon a fokhagyma szemelyes kedvencem, annyira univerzalis, husslevestol kezdve martasokig, de meg a tejfolos uborkasalataba is fo alapanyag. Meg nyersen is imadom, a fertotlenito hatasa miatt, es felsorolhatnank meg ezer dolgot rola, mint ertagito, daganat ellen,gombaolo,koleszterin csokkento.
Ja es majdnem elfelejtettem a legfontosabbat, megved a vampiroktol.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
őstag
Én jóformán még a tejbegrízbe is teszek fokhagymát!
Ismerek olyan embert, aki viszont még ezt sem használja, nemhogy a többit. Nála a fűszer kimerül abban, hogy vöröshagyma, só, bors, pirospaprika.(#112) schawo: A lestyánra vonatkozóan nem találtam (elég) infót arról, hogy mióta ismert Magyarországon, vagy esetleg korában találkozhattak-e vele a magyarok.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
MK VII
veterán
válasz Geri Bátyó #122 üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt én is kb a baracklekváros kenyérhez is fokhagymát ettem. Aztán le kellett állnom vele,mert bőrgyógyásznál kötöttem ki miatta.
Embere válogatja,de nagyobb mennyiségű fogyasztásnál egy savat választ ki a szervezetből ami a bőrőn keresztül csapódik ki és égő viszkető apró kiütéseket okoz.
Azóta az évi fokhagyma fogyasztásom kb 2 fej.... -
Jakuu
őstag
Ilyet en meg nem tapasztaltam pedig mostanaban meg nyersen is eszem napi ket-harom gerezddel.
Inkabb azert nem szabad tulzasba esni es neha szunetet kell tartani, mert verhigito es veralvadasgatlo hatasa is van.
Persze az illoolaja kicsapodik a boron keresztul es azert lehet tole az embernek egy jellegzetes szaga, viszont legalabb ilyenkor a szunyogok is elkerulik, nem csak a kornyezete[ Szerkesztve ]
-
#67688960
törölt tag
azért az nem kevés, persze nem mindegy hogy mekkora a gerezd
én csak ha fertőznek akkor eszem nyersen és csak egyet
egyébként vérhígítás és alvadásgátlásra kezdtem régen használni(valahogy kitisztult tőle a fejem), az ízét aztán szerettem meg
a köménymaggal is hasonlóan vagyok, persze annak a más a hatása, de pl. bacikra mindkettő tuti -
Crystalheart
senior tag
válasz #67688960 #126 üzenetére
Én akkor eszem nyersen fokhagymát, ha épp olyan étel van, amihez jól megy, pl. kenyérfélék - ja és ha biztosan tudom, hogy az elkövetkező három napban nem kell emberek közé mennem. Olyankor az adott hagyma erősségétől függően akár egy fejet is elfogyaszthatok. Édesanyám a durva, ő egyszerűen almával ois képes fokhagymát enni.
Ahogy tavasszal jönnek be a tömegesen szedhető zöldségek, mint a snidling, a fokhagyma háttérbe szorul, egyszerűen egy falat étekhez nem lehet már a végén olyan sokféle növényt enni, és választani kell...
Főtt étkekbe alkalomadtán teszek. Nagy kár, hogy főzéskor nagyon sokat veszít az ízéből, és rengeteget kellene felhasználni a kívánt hatáshoz. A kertemben pedig valahogy nem működik a fokhagyma annak rendje és módja szerint.
Jakuu: Napi egy (édesanyám esetében sok) fej elfogyasztása után a szúnyogok ugyanúgy csípnek...
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz Crystalheart #128 üzenetére
Akkor szerencsesnek mondhatom magam, hogy engem ilyenkor utalnak.
Fozeskor is azert megadja az alapizt, peldaul tyukhusleves annelkul semmit nem er.
Bolognai martast is ugy csinalom, hogy a sima hagymat megpiritom a vegen pedig a felszeletelt fokhagymat bele es kicsit piritom, csak olyankor a langot leveve, mert ugyelni kell ra suteskor, mert megkeseredik.
Na de a lenyege az, hogy az egyszeru etelekbol is fenseges lakomat varazsol.
Hiszen gondoljunk bele, szimpla sult oldalashoz nem is kell mas a zsiron kivul es mennyei lesz mind a hus tole akar melegen, vagy hidegen, de akar a zsiradek is ahogy a fokhagyma osszesul a hus zsiradekkal.
Nincs is jobb annal friss kenyerrel.Na igen, snidling, regen minden haz ablakaban ott volt aztan csak nyirni kellett a friss snidlinghez, sajtba vajkrembe, vagy masba, manapsag meg a varosiak teljesen leszoktak rola. Imadtam pedig a vajas palpusztais kenyeret, meghintve a snidlinggel.
Manapsag erdoket jarok es vadnovenyekkel izesitem a huseteleimet is, zamatos turbolyatol kezdve rengeteg remek noveny talalhato kint is, nem csak a nemesitett fajtajuk a kertben.
Sajnos ezt a tudast egyre jobban kezdjuk elfelejteni.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
senior tag
Nekünk több m2 snidlingünk van - kevés. Ott szoktam enni mellette, helyből szedem. Idén vetettem még sorba plusz 10 méternyit, meg ugyanannyi metélőfokhagymát.
(Hanem én vegetáriánus vagyok, az általad említett húsos ételekről csak távoli fogalmaim vannak, azok is többnyire anatómiai jellegűek...)
-
#67688960
törölt tag
válasz Crystalheart #128 üzenetére
a snidlingem épp kiszáradt a múltkor nagyon vízigényes cserépben ha rásüt a nap
sajnos nem kertesben lakom, cserépben szoktam növeszteni a fűszert
nemrég majdnem mind kifeküdt mert nem tudtam meglocsolni őketúgy tudom csak a legvégén a kész kaját kell fűszerezni a metélőhagymával
a fokhagymát meg pár percel mielőtt kész, én pl. a rántottába a tojáshoz is teszek meg a serpenyőbe is, mártásba simán nyersen
na persze a pirítóshoz is nyersen jó, jól beledörzsölve
a vöröshagymát is max tíz percig hőkezelem
a metélőfokhagymát nem ismerem, de majd utánanézek[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz #67688960 #131 üzenetére
Tudsz mindent, piritos,bedorzsolvea fokhagymaval,vaj mig meg meleg a kenyer + egy kis so, amit elso szamu fuszernek mondtam volna a fokhagyma eott, ha nem novenyekrol beszeltunk volna.
Es nem kell inyencnek lenni ahhoz, hogy egy ilyen egyszeru etel is neha mennyei oromet okozzon.Ezt amugy nezzetek meg, aki ismerkedni akar a temaval, annak nagyon jo tampontt ad, hogy honnan hova jutottak a novenyeink, fuszereink.
http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/[ Szerkesztve ]
-
titán
Én is használom a fokhagymát, de csak mértékkel. Nem szeretem, ha uralkodik, különben mindennek fokhagyma íze lesz. Én szeretem érezni a fő alapanyagok és a zöldfűszerek ízét.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Crystalheart
senior tag
válasz #67688960 #131 üzenetére
Próbáld csepegtetve: egy petpalack alját vágd le, köss rá valami vásznat vagy szúnyoghálót a kosz ellen, a kupakját fúrd ki egy icipici ponton (mondjuk a fafúró hegyével), bugyoláld be valami vászonnal, és fejre állítva, a kupakja körüli vásznat földbe beásva egész szépen adagolja a vizet. De a snidlinget a kertben is naponta kell locsolni, ha jót akarunk.
A metélőfokhagyma egészen olyan, mint a snidling, de lapos, fokhagymaszerű levelei vannak és az íze is a fokhagyma zöld levelét idézi. (Valószínűleg a fokhagyma egy apró fejűre és gyorsan lombosodóra nemesített változata.) Én is csak most vetettem először, és nagyon nehezen meg hiányosan kelt - majd saját magból kiegészítem a sorokat.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
senior tag
válasz Crystalheart #134 üzenetére
Tévedtem, a metélőfokhagyma nem egy nemesített fokhagyma, hanem a fokhagyma egy úgymond keleti rokona, a kínai metélőhagyma, avagy tatárhagyma (Allium Tuberosum), így talán hallottatok róla.
-
#67688960
törölt tag
válasz Crystalheart #134 üzenetére
kösz majd megpróbálom
hol vetted a metélőfokhagymát?
mogyoróhagymát nem láttatok valahol? így vagy úgy -
M_AND_Ms
addikt
válasz batmanéhes #97 üzenetére
A hasonlatod nagyon sántít.
Ez most olyan, mintha ezt írtam volna. Ne igyatok sósavat, mert szétmarja a szátokat.
Mire te: a te torkodat is szétmarja, mégis szoktál vele vízkövet pucolni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
veterán
Üde szinfolt ez az írás .Azért egy klasszikus magyar vagy inkább erdélyi füszert is bevehettél volna a cikkbe.Ez pedig a csombor.Remek húsételeket lehet vele készíteni.
duree54
-
-
Crystalheart
senior tag
válasz Geri Bátyó #141 üzenetére
Az viszont kimaradt, hogy létezik évelő borsikafű is (Satureja montana, avagy 'hegyi pereszlény') - ha jól tudom, ennek kicsit gyöngébb az íze, de csak egyszer kell vetni, nem mindegy. Valamint oreganóból, kakukkfűből és néhány egyéb fűszerből is létezik olyan fajta, aminek erősebb az íze. Azért is van az, hogy a gazdaboltban vagy a hiperben megvásárolt magokból fejlődő növény íze bizonyos esetekben (pl. épp oreganónál) a leggondosabb szárítás után is sokkal gyöngébb, mint a bolti apró tasakos - egyszerűen más fajta.
[ Szerkesztve ]
-
#67688960
törölt tag
szerváltam borókabogyót!
lehet hogy teszek a lecsóba, bár még nem biztos, talán bors helyére megy
úgy is csak lecsószerűnek indul, mert pl. édeskömény viszont lesz benne és asszem ánizs is
majd menet közben kialakul[ Szerkesztve ]
-
#67688960
törölt tag
na megvolt a teszt, fura és finom a borókabogyó
nekem bejönment még hozzá, olíva olaj, vaj, köménymag, koriandermag, ánizs, marha, paradicsom, só, édeskömény, vöröshagyma, édes paprika és kevés chili(enyhén csípősre), fokhagyma, a tányérban dobtam rá friss frissen aprított petrezselymet
plusz külön zsíros natur joghurt, és saját kenyér[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
őstag
válasz #67688960 #147 üzenetére
Ugye milyen jó kis fűszer?
Én hétvégén főztem egy tejfölös, zöldséges sertésragut. Került bele egy fél marék borókabogyó is. Nagyon jó lett.
Lecsó-szerűséghez még nem próbáltam, de jó ötlet. A cukkinis-gombás lecsóhoz kifejezetten jól passzolna!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #148 üzenetére
Geri Bátyó, ép mondani akartam, hogy mezei gombás raguhoz, vagy esetleg egy gombát is tartalmazó lecsóhoz jól menne a boróka. Csak finoman, lazán és kevés fűszerrel... Szerintem nagyon jellegzetes íze van és nem kellene a hagyma.
Esetleg egy fehérboros párolt gombához is illene...
A másik boróka lehetőség: fiatal bárány! Vaddisznó, szarvashús.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Polarstar #149 üzenetére
A hagyma alapvető nálam és a fokhagyma is. A kérdés a mennyiség. Van, amihez csak keveset rakok, de amúgy a borókabogyóhoz kifejezetten jól megy (főleg a fokhagyma).
A mostani raguban is volt bőven gomba, úgyhogy meg tudom erősíteni, hogy a gomba és a borókabogyó jóbarátok. Gombához a legjobb kombináció a fokhagyma, kakukkfű, szurokfű, zsálya, borókabogyó és a végén borsikafű.
A borókabogyó bármilyen húshoz jó, bár kétségtelen, hogy az erősebb ízű, vagy zsírosabb húsokhoz passzol igazán. Vadhúshoz egyértelmű! Akár fácán, vagy vadnyúl is lehet. A birka és a kecske szintén jó, ahogy a marha is. Én sertéshez is használom, de kacsához is. Libát nem szoktam venni, de ahhoz is jó lehet.
Csirkéhez és pulykához is ki lehet próbálni, mert el nem rontja, de ezekhez van, ami jobban passzol.[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #150 üzenetére
Én ezt a fűszersort kicsit soknak tartom továbbra is: fokhagyma, kakukkfű, szurokfű, zsálya, borókabogyó és a végén borsikafű.
Ebből a borsikafű, kakukkfű, fokhagyma az jó, illetve a majorana - de akkor mellé csak bors és fokhagyma.
Szerintem a kevesebb a több.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#67688960
törölt tag
válasz Geri Bátyó #150 üzenetére
gombához tárkonyt szoktam tenni extrának meg esetleg kakukkfüvet, fokhagymát, szerintem legközelebb ezeket megfejelem borókabogyóval
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Polarstar #151 üzenetére
Én úgy szoktam fűszerezni legtöbbször, hogy van 1-2 fő íz, a többi pedig csak kiegészíti, árnyalja az összhatást. Külön nem is érezni, de ha nincs ott akkor, valami hiányérzetem van.
Természetesen az aktuális fűszerezés mindig az adott hangulatomtól függ. Ugyan abból a 4-5 fűszerből is lehet teljesen más ízt létrehozni.Nem azt mondom, hogy 2-3 fűszerrel nem lehet jó ízt csinálni, mert természetesen lehet, de én szeretek kísérletezni és az 5-6 íz nekem jobban bevált.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
tecsu
addikt
A lestyán is szuper, ami valamiért kimaradt.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
válasz #67688960 #156 üzenetére
Hagymát és már hajtatott növényt (Crocus Sativus L.) tudsz venni kertészetekben és sok helyen termesztik virágoskertekben is, díszként.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Crystalheart
senior tag
Na emberek, rájöttem, mi az, ami tényleg kimaradt, és amit tényleg elfelejtettek az emberek annak ellenére, hogy még vetőmagboltban is kapható a magja. Az izsóp, aminek tegnap ettem először egy kis levelét - nagyon finom, különleges, olyan "régi íze" van, nehéz meghatározni. Legjobb, hogy évelő, úgyhogy csak most kellett vetnem egy négyzetméternyit, eztán pedig lesz.
-
#67688960
törölt tag
válasz Crystalheart #158 üzenetére
jól hangzik, megpróbálok szerezni növényt vagy magot
-
kenand
veterán
Nálam mindent megesznek a spanyolcsigák, reménytelen küzdelem. csak a rozmaring bírja, a többi tövig van rágva... Bazsalikom a kedvencük, azt pusztították el először, de már a fodormentát is rágják...
[ Szerkesztve ]
-
#67688960
törölt tag
válasz Crystalheart #160 üzenetére
van már izsóp és lestyán magom
volt a madaras boltban(magyar céges a csomag)
remélem a héten tényleg el is ültetem, nem úgy mint a múlt hétvégén -
mpierre
veterán
Akinek van ingere egy kis 1600-as évek végéről származó szakáts könyvetskét forgatnia, annak javaslom az 1698-ból ránk maradt könyv reprintjét beszerezni. Érdekes olvasmány.
#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
#67688960
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Nyomtató topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy ruhás topik
- Féltucat régi Samsung kapott új One UI-t, köztük az A52s
- Apple iPhone X - vissza a jövőbe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen