Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  Ha playen keresztül telepítették.
  A más forrásból - például a dji weblapról közvetlenül letöltött apk-val - telepített appoknál semmi köze a play-nek hozzá.

  Egyébként az angol cikkben lévő hivatkozáson lévő egyik elemzés szerint az a problémájuk vele, hogy ha a felhasználó az appon belül nyom a frissítés keresésére, akkor egy olyan api hívás történik, amire a válaszban benne a friss verzió közvetlen letöltési címe.

  Az oda betett képek alapján ez nem valami rejtett updatet próbál csinálni, hanem simán letölti azt a fájlt és megnyitásra átdobja az alaprendszernek, hogy kezdjen vele amit akar. Így jellemzően felugrik az android saját 3rd party manuális telepítésekre vonatkozó felülete (jogosultságkérés és hasonlók) vagy más csomagkezelő programja ami a telefonra egyébként telepítev van.

  Szóval nem saját magát telepíti így újra, hanem a rendszernek adja át, hogy csináljon az apk-val azt, amit akar. Lehetséges lenne máshogy telepíteni appot, ahogy az alternatív store appok csinálják (amazon, aptoid ...), amikor ők maguk, akár a felhasználó beavatkozása nélkül tudnak telepíten a megfelelő jogosultság megkérése utáni.

  Legfeljebb azért lehet sírás, hogy a play store -os verzió helyett átváltanak a közvetlen verzióra. Azt most nem tudom megmondani, hogy ha play store-os appot rátelepítéssel frissítünk 3rd party-ra, akkor utána próblja -e a play később frissíteni vagy attól kezdve már ő nem nyúl hozzá. Ha eleve 3rd partyként települt, akkor tiszta sor, hogy nem akarja updatelni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák