Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  nahát, az usákok rapliznak azért, mert kína ugyanazt csinálja velük, mint ők a világ többi részével? visszanyalt a fagyi?

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  +ugye elég gáz, hogy USA nem volt képes kitermelni egy db érdemi dróngyártót. Értemén, hogy csinálnak Global Hawk-ot, de azzal tájképlövész Józsika <2e$-os pénzkerettel nem megy sokra. Pedig messze nem dömpingáras piacról van szó, a dízsíáj olyan monopol-árakon tolja a cuccait, pláne az átcímkézett, egyébként egyéb gyártmányú kiegészítőit, hogy az alma is megirigyelhetné.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • linuxalpine

  újonc

  LOGOUT blog

  Az előzőekkel egyetértve még annyit, hogy egy illegális adatgyűjtést nem neveznék biztonsági hibának.
  Ahogy az sem hiba, hanem tudatos döntés eredménye, hogy a google, a ms, a facebook, a ... ugyanilyen adatgyűjtést folytatnak és totálisan ki vagyunk szolgáltatva nekik. Van egy olyanom, hogy a huawei esetében is inkább az lehetett a háttérben, hogy nem adtak backdoort az amcsiknak... :U

 • Tigerclaw

  veterán

  A dronokat meg nem tiltottak be papiron, a legtobb helyen?

  Amugy leirhattak volna, hogy milyen adatokat gyujt es akkor lehetne konkretan rakerdezni a cegtol, hogy erre meg erre miert is van szuksege. Ez megint a Huawei fele kodositesnek tunik. Ott se mutattak be bizonyitekokat így a Huawei eleg ha tagad mindent.

  Masreszt ma mar eleve ugy kellene csak befogadni a storeba egy uj appot, hogy leirjak mit gyujt milyen okbol es ahol nem tudja megindokolni a miertet az nem kerulhet be. Ha meg titokban gyujt adatot, ott legyen mod penzugyi szankcionak buntetesnek, karteritesnek.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • aprokaroka87

  veterán

  Akkor kiderülne hogy a legtöbb adatot a Google és a Facebook kapja meg :D

  De amúgy az ötlet jó, pl Aurora Store esetében már van ilyen is, érdekes ők meglépték, pedig ők kis halak a vízben szerintem.

 • azbest

  nagyúr

  " a kínai törvények előírják a hazai technológiai vállalatok számára, hogy kormányzati kérésre kötelesek az általuk begyűjtött információkat átadni,"

  Az amcsi törvények pedig előírják, hogy az amcsi tulajdoni résszel bíró vállalatok kötelesek átadni az adatokat az amcsi szolgálatoknak, ami miatt az eu-val is voltak vitáik és hiába szabályoz bármit az eu, az amcsi cégek akkor is turkálnak.

  " a Google megkerülésével, a szerződési feltételeket megszegve tudja frissíteni a szoftvert, ezeken kívül központilag kontrollálják, hogy mindig a hivatalos frissítéssel fusson a program, egyébként korlátoznak."

  Lehet én vagyok tájékozatlan, de komolyabb appoknál a verzió ellenőrzés bevett gyakorlat. Teljesen normális, hogy nem csak a play-re támaszkodik egy app, hanem leelenőrzi az, hogy a backenddel kompatibilis-e vagy kötelező frissíteni. De a drónok esetén - főleg ahol területi korlátozásokra vonatkozó szabályok is vannak - ott is fontos, hogy friss korlátozás információkat tartalmazzon.

  Olyan appnál, ami nem csak play store-ban, hanem más platformokon is megy, pláne nem csoda, hogy tartalmaz egyéb frissítési módokat is. Szóval az, hogy benne van az appban a funkció, az nem feltétlen jelenti azt, hogy sérti a play policy-t. Ha a play storeból települt appnál is használják, akkor sérti. Telefontársaságok készlékre előtelepített és play-ben is elérhető appjaiban is szokott lenni alternatív frissítési mód támogatás.

  Ráadásul ahogy nézem aa dji weblapján közvetlen apk letöltési lehetőség is van, nem csak play store-on keresztüli. Aki úgy telepíti, annak persze, hogy nem play-en keresztül frissül. Az újabb androidokon mintha külön jogosultságkérés is kellene ahhoz, hogy működjön az önfrissítés, szóval nem valami titkos összeesküvés ez.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Viszont a frissítésnek a play-en keresztül kell zajlania az ott ellenőrzött verzióra. Ha jól értelmezem, ezt kerülte meg az app.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • azbest

  nagyúr

  Ha playen keresztül telepítették.
  A más forrásból - például a dji weblapról közvetlenül letöltött apk-val - telepített appoknál semmi köze a play-nek hozzá.

  Egyébként az angol cikkben lévő hivatkozáson lévő egyik elemzés szerint az a problémájuk vele, hogy ha a felhasználó az appon belül nyom a frissítés keresésére, akkor egy olyan api hívás történik, amire a válaszban benne a friss verzió közvetlen letöltési címe.

  Az oda betett képek alapján ez nem valami rejtett updatet próbál csinálni, hanem simán letölti azt a fájlt és megnyitásra átdobja az alaprendszernek, hogy kezdjen vele amit akar. Így jellemzően felugrik az android saját 3rd party manuális telepítésekre vonatkozó felülete (jogosultságkérés és hasonlók) vagy más csomagkezelő programja ami a telefonra egyébként telepítev van.

  Szóval nem saját magát telepíti így újra, hanem a rendszernek adja át, hogy csináljon az apk-val azt, amit akar. Lehetséges lenne máshogy telepíteni appot, ahogy az alternatív store appok csinálják (amazon, aptoid ...), amikor ők maguk, akár a felhasználó beavatkozása nélkül tudnak telepíten a megfelelő jogosultság megkérése utáni.

  Legfeljebb azért lehet sírás, hogy a play store -os verzió helyett átváltanak a közvetlen verzióra. Azt most nem tudom megmondani, hogy ha play store-os appot rátelepítéssel frissítünk 3rd party-ra, akkor utána próblja -e a play később frissíteni vagy attól kezdve már ő nem nyúl hozzá. Ha eleve 3rd partyként települt, akkor tiszta sor, hogy nem akarja updatelni.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Igen, play-ről telepített változatra értettem. Annál nem szabadna, hogy meg lehessen kerülni a playt.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Tigerclaw

  veterán

  Lehet hogy direkt fapadosabb, bugosabb a Play-es verzio, hogy magukhoz terelje a usereket. A Playes app a kotelezo beetetes, a kapudrog hogy fel tehessek a dobozra a logot.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák