Hirdetés
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
- Netflix
- A mesterséges intelligencia már jobb, mint az ügyvédek
- Milyen NAS-t vegyek?
- JavaScript topic
- Eltakarítják a britek a kripto-ATM-eket
- Direct One (műholdas és online TV)
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- PHP programozás
- Aliexpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Reklámok helyett?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Yany
addikt
Ezt már a másik hírben is megírtam, hogy az a szomorú ebben, hogy egy nagyon jó lehetőség lenne az oldalak számára, ha a cookiehoz hasonlóan erről is értesítené a usereket, de így csak lejáratják az egészet. Pedig a felhasználók szerintem csak boldogabbak lennének, ha nem rájuk erőltetnék a reklámokat, hanem a weboldal opcióként több alternatívát kínálna. Ezt anno a prohardveres noblock cikknél is megemlítettem nekik, hogy többféle bevételi modellt szondázhatnának, mint pl. a bányászósat.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Joci10
senior tag
A bányászós megoldás nagyon nem egyszerű. Hiszen mi van, ha valaki csak 'felnézett' egy régebbi hírt megnézni pár másodpercre. Ilyenkor a bányász-script meddig futhat? Ha csak addig, amíg az oldalon van, akkor tulajdonképpen nem fog történni semmi, mert addig a pár másodpercig nem fog értékelhető számítást végezni. Ha tovább, akkor meg meddig? 1 egység számításáig? Egy bizonyos ideig? Vagy ......?
És ha valaki a háttérben leterheli a saját gépét (pl.: BOINC-ot is használ; de akár filmet tömörít át, vagy gépet tesztel, ...) és úgy olvasgat? Ez pont ugyanolyan, mintha blokkolná a reklámokat, hiszen nem lesz szabad gépkapacitása.
És még rengeteg hasonló kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban (pl. mi van, ha hirtelen beszakad bármely kriptopénz (vagy akár az összes) árfolyama, és hirtelen nem ér semmit a bányászás?); de akár a megvalósítás oldalán is (sütikbe mentenék a beállításokat, vagy felhasználóhoz kapcsolják (ekkor ugye be is kell jelentkezni), ...). Vagyis nem olyan egyszerű semmi, mint ahogy kinéz. -
Yany
addikt
A mondandómnak épp a lényegét felejted ki: opcionális. Egyrészt szól az oldal, ha bányászik, másrészt akinek nem ez a szimpi/kivitelezhető megoldás, választja a reklámokat. A kis darabka bányászata pedig "sok kicsi sokra megy elven" kimutatható lesz egy nagy forgalmú weboldalnál. A lényeg ugye, hogy egy munkamenetet azért be tudjon fejezni, de azt gondolom, ha rendesen szabályozott és korrekt körülményekre rágyúr az ipar, azt is ki tudja termelni magából, hogy minél kisebb szeletke már számíthatóvá váljon. Nem tudom, hogy ez a CoinHive-os megoldás hány percnyi/másodpercnyi minimális jelenlét esetén adhat egyáltalán ertedményt (értsd > 0).
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Joci10
senior tag
Én nem felejtettem ki, benne van az is. Idézem magam:
"de akár a megvalósítás oldalán is (sütikbe mentenék a beállításokat, vagy felhasználóhoz kapcsolják (ekkor ugye be is kell jelentkezni), ...)"
Hiszen attól, hogy opcionális, ezt valahol be is kell kapcsolni; és a beállítást el is kell menteni. -
-
hegedis
tag
Hát nem tudom mennyire reális léte van ennek a dolognak, hogy opcionális, mert épp tegnap futottam bele egy ilyen siteba. Egy multimédiás tartalmat szerettem volna megnézni laptopról, de 99%-on pörgött a processzor, a venti is már majdnem visított, a tartalom persze szaggatott, mint az atom. Ezek után ki választaná ezt a lehetőséget?
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
veterán
Ez elszomorító...jobb lesz odafigyelni.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Zsoxx
senior tag
Nem túl jó alternatívája a szabályozott mining a reklámoknak. A reklámokat ingyen nézem, de a bányászásért fizetek (villanyszámla). Ha megtehetem, mert megéri és van szabad kapacitás, akkor már inkább magamnak bányászok.
-
Armagedown
őstag
Kösz a cikket, most telepíetttem a Firefoxhoz a No Coin kiterjesztést.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
törölt tag
Csodálom, hogy célhardver nélkül megéri ezzel foglalkozni. Túl sokat nem termelhet egy ilyen hálózat
-
Franklin
addikt
válasz
#74018560 #15 üzenetére
Bizonyára nem termel semmit, azért foglalkoznak vele egyre többen...
Kb. nulla befektetés (script) és ömlik be a kriptopénz, főleg ha egy nagyobb látogatottságú oldalon van.
Sokkal jobb, mint egy célhardver, mert annál te fizeted az áramot (vagy jobb esetben nem), de itt se áramra, se hardverre nem neked kell költeni, mindent a látogató "finanszíroz" úgy, hogy észre sem veszi.
Az Adblock, No coin, stb. védekezésekről az egyszeri user pedig még nem is hallott.
Az egy dolog, hogy a PH olvasói igen, de szerintem egy nlcafé vagy blikk oldal látogatói között alig akadhat valaki, aki ilyeneket használ.
-
Joci10
senior tag
Azért az "ömlik" az akkora túlzás, mint azt mondani, hogy Vatikán óriási ország.
Nem véletlen, hogy olyan alter-coinokat bányásztatnak, amiknél még nincs nagy mennyiségű 'normális' bányászgép (épp ezért könnyebben bányászható gyengébb gépekkel is; illetve jelenleg még nincs is olyan nagy értéke (ez a kettő általában össze is függ)).
Vagyis mindenhol úgy gondolkodnak, hogy sok kicsi sokra megy (így indult a bitcoin is); és ha saját maguk nem tudnak (nem akarnak - hiszen ebből lesz ám az igazi 'plusz') bányászni, akkor ahol csak tudnak 'kiszervezik' a munkát, de a díjazást maguk szedik be. Nem véletlen, hogy a gyakorlatilag ilyen dolgokra teljesen alkalmatlan iPhone-ra is van már bányászó/bányásztató cucc (bár ha valaki magának futtatja azt, akkor nagyon nem fogja megérni a bányászás). -
-
MrT
csendes tag
Mi van azokkal akik csak mobileszközökről neteznek? pl telefonokat is pörget egy ilyen script vagy androidon nem működik?
-
válasz
janeszgol #24 üzenetére
Gondolj bele, a legtöbben azért valamit csinálnak, ha szénné lassul a gépük, pl. bezárják a böngészőt, vagy újraindítják, kikapcsolják... Ez a bányásznak nem jó, mert nem fejeződik be a számolás. Hatékonyabb, ha sok gépen fut a script, kevésbé terhelve, de folyamatosan.
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Joci10
senior tag
Például: ITcafé hír
-
-
hege8888
aktív tag
Nem akárki vészmadárkodni, de innen egy lépés, hogy majd valami eszköz driver ellenében, vagy valami népszerű ingyen és alkalmazás ellenében is majd bányász kódot dugdossanak...
https://logout.hu/cikk/retro_kocka_kucko_2/bemutatkozom.html
-
-
-
ViZion
félisten
nem, adblocker nem fogja meg. Futottam bele én is ilyen oldalba. Online filmes dolog, nem is vettem volna észre, de túl mohók... Filmezés alatt nem kapcsolnak be a ventik, ennél meg elkezdte hűteni magát a gép erősen... Ha csak 20-30% CPU-t terhelnek, akkor észre sem veszem. Most már figyelek én is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
A moovie.cc -n elég rendesen látszik, hogy amint kinyitod, felmegy a CPU terhelés... És ott a cookie is, változik az értéke. Az a meredek, hogy nem tiltja le semmi. Vagy valami mást is csinál az oldal, ami megdobja a procihasználat (de mit? másik 20 tab van nyitva, azokkal sem eszik együtt annyit, mint csak a moovice.cc magában.)
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Firefox fejlesztői eszközökben megnézed a munkamenet tárolót, ott lesz valami. Meg a CPU terhelésen is látnod kellene. Kaspersky vagy Ublock tiltja valószínűleg, ha nem emelkedik meg a CPU használatod.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ez nálam sem terheli, de másik oldal is volt, ahol ezt tapasztaltam. Sok online filmes oldalnál meg ki kell kapcsolni az adblockot, mert nem lesz link sem, ha működik.
Mielőtt vki elkezdene kövekkel dobálni, h nem kell ilyen oldalakra menni, illegális tartalmat nézni: legtöbb sorozatot itthon nem is adják, vagy olyan időben/csatornán, ami dolgozó fehér embernek qrvára kiesik. Illetve olyan késéssel jönnek a filmek, h inkább megnézem angolul. Rick & Morty most kezdik, közben 3 évad már lement...
A szokásos jön még ehhez: ha van is jó film a TV-ben, az 1,5 órás film a reklámok miatt 2,5 órát tart... és kulcsjelenetek közepén indul a reklámblokk természetesen. nah, akkor inkább online, kész.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Cronerator
tag
Nekem "bizonyos" oldalakon jelez a kapersky és tiltja egyből. Amíg nem hagyom el az oldalt, addig folyamatosan felugrik a kis ablak.
Lényeg a lényeg, tudtom nélkül senki ne használja a gépemet, még ha a rák ellenszerét keresnék, akkor se.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
Joci10
senior tag
Erre vannak a torrent-oldalak, ahol nem kell folyamatosan online lenni, hanem letöltöd, és megnézed, amikor van rá időd. Ott nem tudnak kiszúrni veled, hogy "kapcsold ki a védelmet, és számolgass a háttérben nekünk, amíg nézed".
Ha már mindenképp magyarázzuk a magyarázhatatlant. -
hege8888
aktív tag
Smartboxon Kodit (pluginokkal movvieshark, stb) futtatva ilyesmi előfordulhat?
Ugye azok a beépülők valamilyen oldalakról streamelnek..
Ehhez nem konyítok, egy ismerős megcsinálta, én már csak üzembe helyeztem itthon.https://logout.hu/cikk/retro_kocka_kucko_2/bemutatkozom.html
-
Joci10
senior tag
Nem értek annyira a dologhoz, de mivel jelenleg a cryptojacking-hoz kell böngésző (és kell windows (bár iPhone-ra is van bányász-app)); így nem tartom valószínűnek, hogy kodihoz (linux alá) lenne jelenleg bármi ilyesmi. Persze nem zárom ki, hogy majd később találnak valami kiskaput ilyen cuccokra is, de jelenleg nem hallottam, hogy veszélyben lennének a droidos smartbox-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy felmérés tényekkel támasztja alá a sejtést, hogy az új pénzkereseti módszer hazánkban is terjedőben van, és ez még csak a kezdet.
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
- Politika
- Új, felhőalapú játékszolgáltatásokkal szerződik a Microsoft
- Returnal (PS5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Netflix
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- További aktív témák...
- Logitech G502 Hero Lightsync (910-005470/71)
- Apple Iphone 14 PLUS BLUE 128GB MIDNIGTHT!AKKU 100%PATIKA,HAJSZALKARCMENTES!!!GARIS január 23, 2024!
- Sony INZONE H9 WH-G900NW Gaming fejhallgató, Zajszűrős,Wireless, Bluetooth
- - ( Új, Bontatlan ) - LG OLED65C22LB, Ha másfajta kéne, írj!
- Canon 2000D + 18-55mm + 70-300mm objektívek + sok szűrő, doboz, WiFi -újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Keylight Studio Kft
Város: Budapest