Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Dicséretes tendencia, csak így tovább...
-
Volu
tag
Ennyi vállalati IE6 lenne még? Merthogy aki azzal nyomul otthon az valószínűleg észrevette, hogy sok weboldal nem működik jól már vele...
''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''
-
MODERÁTOR
Az Opera is erősödhetne azért kicsit, jó böngésző az. Nem ártana mondjuk, ha a Linux disztrók tárolóiba is felvennék, nem csak külön lehetne letölteni. A Windows is már majd felajánlja a telepítését.
-
veterán
Érdekességképpen nálam az IE 8 gyorsabban hozza be az oldalakat, mint az FF 3.5.
Ebből a felmérésből is látszik, hogy a userek az FF-et rendszeresen frissítik, az IE meg le van szarva (mert ugye a legtöbb gépen még mindig XP fut, a 6-os IE-vel). És akkor jönnek a 'hogy má' megint nem hozza be rendesen az oldalt ez az ócska IE' meg egyéb szövegek. Kíváncsi leszek, hogy ha a Windows 7 (amiben ugye IE8 van alapból) tényleg leváltja a legtöbb háztartásban az XP-t, akkor milyen irányba megy a IE-nél a grafikon mutatója. Mert hogy az IE6 és az IE8 között (az IE7 és az IE8 között is) ég és föld különbség van minden téren, az 130%-ig biztos.Mielőtt még valaki nekem esne, azért hangoztatom, hogy saját tapasztalataimból írtam ezt az IE-ről, nem vagyok mocskos MS bérenc meg stb.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Penge_4
veterán
Már csak azért is érdekes ez a statisztika, mert ugye szeptemberben az iskolakezdésből fakadóan irreálisan megugrik az IE részesedése. Tehát ilyenkor nőni kellett volna neki, a többinek meg ha nem is csökkenni, minimum stagnálni.
Az Operát nem fogják beletenni a Linux tárolóiba, mivel zárt forráskódú, zárt forráskódból pedig csak az égető szükségességű dolgokat teszik bele, azokat is opcionálisan, mint Adobe Flash, Adobe Reader, Nvidia driver, Restricted Extras-ba tartozó codec-ek, az Opera viszont ilyen szempontból egyenlőre még nem számít "must use" szoftvernek.
-
Nagy Gábor
tag
-
=Mentor=
őstag
Elég megdöbbentő, hogy mennyien használnak még mindig IE6-ot...
-
Gregorius
őstag
A legtöbb számítógépen egyébként még mindig a 2001-ben megjelent IE 6 fut (24,42%)
Azért lássuk be, ez valahol szégyenletes.Ebből a felmérésből is látszik, hogy a userek az FF-et rendszeresen frissítik, az IE meg le van szarva (mert ugye a legtöbb gépen még mindig XP fut, a 6-os IE-vel).
Az benne a szégyenletes, hogy az IE7 illetve az IE8 alapértelmezett felállás mellett a többi felajánlott frissítéssel együtt érkezik. Vagyis a júzer vagy tudatosan nem akarta telepíteni, vagy teljesen ki van kapcsolva a frissítés. -
veterán
válasz Gregorius #11 üzenetére
Az benne a szégyenletes, hogy az IE7 illetve az IE8 alapértelmezett felállás mellett a többi felajánlott frissítéssel együtt érkezik. Vagyis a júzer vagy tudatosan nem akarta telepíteni, vagy teljesen ki van kapcsolva a frissítés.
Pontosan így van. Sajnos tapasztalataim szerint rengeteg ember egyáltalán nem frissíti a rendszerét, így hát nyilvánvaló, hogy a böngészőt sem fogja. És ez nagyon nagy baj a biztonság miatt is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
L Balázs
tag
Egy ideig Operát használtam, aztán megjelent az IE8, és valahogy ittragadtam
Én azt vettem észre, hogy a Microsoft akármit csinálhat, a "szabványgyűlölő" IE6-tal elindították a lavinát, hogy a felhasználók fejében kialakult, hogy "Az IE sza... rossz, az FF az isten!". Pedig nem így van, a userek nagy része ki sem használja a Firefox lehetőségeit, és csak megszokásból használja.
Egyébként szerintem a Silverlight, Flash és hasonló technológiák terjedésével, amik minden böngészőben ugyanúgy futnak teljesen lényegtelenné válik, hogy ki mit használ. Minden OS-nek lesz egy beépített böngészője, "Oszt jónapot!" .
De akkor mi lesz az Operával? Mert Windows->IE, Linux->FF(+még pár másik), OS/X->Safari, ChromeOS->Chrome. Vagy majd megint nekiáll pereskedni, jó (rossz) szokása szerint? -
törölt tag
-
zoltanz
nagyúr
válasz #19617792 #15 üzenetére
Ja mert vannak a minőségi meg a fos szoftverek, ennél kicsit árnyaltabba a kép.
Photoshop -ra valamikor nem volt alternatíva, most is van olyan funkció ami számomra előnyös, hogy használja a GPU -t. Igaz ezért nem venném meg mert csak ritkán használom ki, arra meg jó a próba verzió is most.
A Nero sem rossz, csak ki kell várni mire megír egy jó lemezt.[ Szerkesztve ]
-
Vargnatt
tag
válasz #19617792 #15 üzenetére
Esetleg az Opera is csinálhat saját OS-t, mint a Google.
Hát persze, mert az csak úgy megy, hogy hasra ütnek, és csinálnak egyet. Azért kicsit van különbség egy sokmilliárdos tőkével rendelkező nagyvállalat, és egy relatíve kicsinek számító cég között, akik örülnek, ha a nyereségből tudják üzemeltetni a vállalatot, és mellé még csurran-cseppen pármillió norvég korona is, hogy valamit felmutathassanak a részvényeseknek.
OK, hogy a Chrome OS is 'csak' egy újabb Linux-disztró, olyat meg akár Operáék is összedobhatnának egyet, de amíg a Googlenek a neve és agresszív reklámstratégiája miatt van is valami halvány esélye az elterjedésre (ahogy a Chrome-nál is sikerült nekik), addig az Operának gyakorlatilag semmi. Csepp lenne a tengerben, és még nem kevés fejlesztésbe is kerülne. Pedig az Operában is annyi minden van integrálva már, hogy abból is lehetne egy minimalista OS-t rittyenteni, főleg most, hogy cél a minialkalmazások külön programként való futtathatósága.
[ Szerkesztve ]
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
Vargnatt
tag
Egyébként nem csodálom, hogy egy olyan 'bonyolultnak' számító böngésző, mint az Opera nem terjed egy olyan világban, ahol az egy IP-re jutó egységsugarú júzerek száma gyakran 2-3 körül is alakul... Meg egy olyan világban, ahol az embereknek még el kell magyarázni (mint a win7 választóképernyőn), hogy egyáltalán mi az a webböngésző... no comment.
Sokan a beállítások menüpontot még életükben nem látták egyik programban sem, hacsak valaki meg nem mutatta nekik. Tényleg ennyire súlyos a helyzet, időnként tapasztalom. Ilyen körülmények között persze, hogy terjednek az egyszerű, fapados böngészők, mer' netezni azér' mégiscsak kell valamivel
[ Szerkesztve ]
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
Gregorius
őstag
Egyébként szerintem a Silverlight, Flash és hasonló technológiák terjedésével, amik minden böngészőben ugyanúgy futnak teljesen lényegtelenné válik, hogy ki mit használ
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Google a saját Wave-jével ennek úgy tesz keresztbe, ahogy tud. Ők html5-tel képzelik el a RIA-t. És természetesen melyik más böngészővel, mint a sajátjukkal.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz Gregorius #20 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a ms (és talán az adobe) kivételével gyakorlatilag mindenki a html5-ben gondolkodik. Annál jobb "platformfüggetlenség" meg nem lesz, hogy van 6-7 böngésző, amiben gyakorlatilag egyformán futhatnak a dolgok. A különféle RIA-célú pluginok portolása eléggé döcög, és akkor még finoman fogalmaztam.
-
Penge_4
veterán
válasz Gregorius #20 üzenetére
"Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Google a saját Wave-jével ennek úgy tesz keresztbe, ahogy tud. Ők html5-tel képzelik el a RIA-t."
Addig jó nekünk. Én legalábbis behánynék ha mindenhol ezek a flash meg silverlight típusú csilivili mocsok technológiák terjednének. Még videóra is kár ezekért, mikor ott a HTML5 video. A külső pluginek kitakarodhatnának a böngészőkből, kezdve a Flash, Java, QuickTime, WMV és Adobe cuccokkal, a többi szerencsére annyira nem elterjedt. Mindenre nyílt, W3C szabvány kéne.
Amúgy a Google Wave tökéletesen megy FF-al és IE8-al is, egyedül Operával bugos, de a Google-nál ez már hagyomány, a Gmail is alig egy éve lett használható.
-
Gregorius
őstag
Maradjunk annyiban, hogy a ms (és talán az adobe) kivételével gyakorlatilag mindenki a html5-ben gondolkodik
Továbbá a Sun a JavaFX-szel, és a Mozillánál is van application framework (Prism, XUL, stb; ez nemtom milyen állapotban van). Szóval a gyakorlatilag mindenki az egy kicsit túlzás. -
Gregorius
őstag
Addig jó nekünk. Én legalábbis behánynék ha mindenhol ezek a flash meg silverlight típusú csilivili mocsok technológiák terjednének
Ööö bocs, a RIA lényege, hogy csilivili mocsok oldalt lehet vele csinálni.Mindenre nyílt, W3C szabvány kéne
Addig meg várunk, amíg a html5 véglegesül. Végülis van még felesleges pár évünk rá.Amúgy a Google Wave tökéletesen megy FF-al és IE8-al is, egyedül Operával bugos, de a Google-nál ez már hagyomány, a Gmail is alig egy éve lett használható
Na igen. Ez a probléma. Nagyon jó nekünk a html5 szabvány, de egyrészt nincs kész, másrészt ami kész van, azt sem implementálták egyforma mértékben. Úgyhogy vagy olyan oldalakat fejlesztünk, ami pár év múlva lehet, hogy nem lesz szabványos, vagy várunk. -
floatr
veterán
válasz Gregorius #23 üzenetére
A sun sohasem volt igazán komoly játékos, nem volt RIA koncepciójuk, és a JFX sem az, ahogy az applet runtime maga sem az. A flash és a SL azért játszik komolyabban, mivel erősek piacilag is flex, illetve wpf/e xaml alkalmazásokkal. Egyébként meg most eléggé lejtmenetben vannak a sun-nál...
A mozillánál lehet h ott van a saját framework pre-alfában (ami inkább a gugli fejlesztések konkurense), viszont a 3.6 fejlesztői ága az, ami a legbővebben támogatja a html5 eddig definiált elemeit. Emellett ott vannak ugye a szarafiék, chrome/chromium, konquerror, opera, pár kisebb webkites böngi, stb... meg az exploder, ami szvsz a büdös életbe nem fogja a html5-öt támogatni, max CF pluginnel.
-
moonman
titán
"Maradjunk annyiban, hogy a ms (és talán az adobe) kivételével gyakorlatilag mindenki a html5-ben gondolkodik."
-
Valed
tag
Sok ismerősöm van akik ugy használják az ff-t hogy tele van az egész szemetelve minden féle keresőkkel meg toolboxokkal amiket valami program rakott fel. A képernyőnek szinte a felét lefoglalják. Amíg ezek az emberek lusták ezektől megszabadulni addig nem foggal operát sem telepíteni. Nemrég egyetemen láttam egy csávót a netbokkal. A képernyőnek nagyobb részét elfoglalta a firefox menüi,ráadásul pdf-et is böngészöbből olvasot.
-
törölt tag
Meg zoltanznak is, tudom, hogy a szoftver- és OS-írás nem egyik napról a másikra megy, csak L Balázs gondolatmenetét folytattam.
Igen, a Google "egy kicsit" ismertebb név, mint az Opera. Az Opera jó, csak sokaknak túl összetett, sok funkció egyszerre és mindent át lehet állítani, ez nem egy ember elriaszt, pláne, akik nem értenek hozzá. Speciel IE-t használok, mert nekem teljesen megfelel ez is.
Valed: De a legtöbb toolbar olyan, hogy egy-két gomb, vagy keresősor és ennyi, fölösen sok helyet vesz el.
-
oO7
őstag
itt a RIA -s kommentsorozathoz én csak annyit raknék hozzá, hogy jelenleg ezt az irányzatot a silverlight képviseli a legjobban (és valószínűleg ez az elsőbbsége a HTML5 megjelenése után is megmarad). Egyrészről ugye van neki a XAML nyelve amivel gyakorlatilag teljesértékű alkalmazásokat lehet írni (nem szükséges egyetlen programkódot sem írni). Másrészről viszont csak-csak ottvan a lehetőség igen csak durva programok írására is. És ha jóltudom SL jövőre jön mindenféle mobil platformra + linuxra... szóval mindenhova... ezt a lépést kivételesen az MS tette meg először és nem tartom valószínűnek, hogy a "RIA piacról" ki fogja tudni túrni a butább HTML5
[ Szerkesztve ]
-
Gregorius
őstag
A sun sohasem volt igazán komoly játékos, nem volt RIA koncepciójuk, és a JFX sem az
Igen? És ezt ők is tudják? JavaFX: Rich Internet Applications Developmentmeg az exploder, ami szvsz a büdös életbe nem fogja a html5-öt támogatni
Ez nem valószínű. Az IE akkor fogja támogatni a html5-öt, ha nagy rá a fejlesztői igény. Ami már most is jelentős, de személy szerint én hamarabb szeretnék látni egy teljes körű css3 támogatást.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz #19617792 #30 üzenetére
Persze az sem megy, mitől minőségi egy szoftver, attól hogy áttekinthető a forráskódja, itt több megközelítés is van, pl kisebb részre is lehet bontani egyes részeit funkciók alapján. Attól pl, hogy gyors, és ki van tesztelve ez alatt azt értem nem száll el ha belemész egy menűbe, szép külcsíny. Hatékony gyorsbillentyűk, logikus menűk, féreértelmezhetetlen dialógusokkal, beépülőket lehesen hozzá használni.
-
Paarthurnax
senior tag
Kicsit irígylem az otthoni adatokat. Itt Ausztráliában a klienseim weblapjain a következőt mértem az elmúlt egy hónapban:
IE 69%
FF 20%
Safari 7%
Chrome 2%
egyéb...Ami számomra fejfájást okoz az az, hogy az IE-t használók 21%-a még mindig a hatost használja. El kellene már felejteni, de senki sem szól nekik... (csak én )
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
floatr
veterán
válasz Gregorius #32 üzenetére
Marketing szerint lehet, de gyakorlatilag csak az applet továbbtolása. Ha ez RIA, akkor az applet is az (nem az: "thin client" megoldásnak becézték akkor). Bár őszintén szólva ez a RIA kategória pluginekkel nekem eléggé buzzword...
A ms a jelenlegi html5 speckót már darabokra akarja cincálni, és leginkább az az érdeke, hogy minél nagyobb bizonytalanságot keltsen, húzódjon jó sokáig a specifikáció véglegesítése. A webes fejlesztők már most idegbajt kapnak a sokfelé dagadó megoldásoktól, rájuk nem lehetne fogni a dolgot. (Meg valahogy a silverlight is a piacra került anélkül, hogy konkrétan verték vona a fejlesztők az asztalt.)
Ugyanez történt az ES4-el is, kicsit komolyabb lett volna a script formailag. -
törölt tag
"...amik minden böngészőben ugyanúgy futnak...">érdekes, nálam az SL nem akar futni. ja, hogy nálam nem window$ van, és ez nem platformfüggetlen? egy újabb forma, ami azáltal lesz "szabvány", hogy minden window$-os gépen fut. és nem, nem érdekel, hogy van mono, amikor pl. az itcafé online konferenciáját SLben nyomják, és az a monoval nem megy.
-
WonderCSabo
félisten
Érdekes, hogy IEból a legrégibb verzió a legelterjedtebb, FFből meg a legújabb...
-
Sztbeni
őstag
Nem szeretem az IE-t. Amióta rendszeresen netezek, Mozillát használok, de van a gépen Opera, Google Chrome is.
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #38 üzenetére
azért ehhez hozzájön, hogy az IE8-ban automatikusan frissülő kompatibilitási lista van és rengeteg oldalnak IE7-ként mutatkozik be. szerintem a valóságban már több IE8 van, mint IE7.
-
Gregorius
őstag
válasz WonderCSabo #41 üzenetére
Lehet, hogy most nincs így, de a Net Applications browser versions trendje jól mutatja, hogy az IE8 tempósan jön föl, elsősorban az IE7 rovására. Vagyis idő kérdése és helyet cserélnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest