Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
saelin
veterán
Ok, ez nagyon gáz. Nem mondom hogy nekem minden oldalon, játékban más a jelszavam, de azért ennél milliószor változatosabb. Legalább 10 jelszavam van amit fejből tudok... A baj ott kezdődik amikor megpróbálom kitalálni hogy melyikhez melyik való.
Eddig nem törték fel egy fiókom sem."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Lenry
félisten
17. 48850 hjAYsdUA4+k= azerty
ehh. franciák...
(#2) .tnm mindenrevanxkcd
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lehet nem értek a lovakhoz, de miért fogad el a rendszer jelszónak ilyen blődségeket, mint pl. az 123456?
Otthoni gépen még hagyján, de egy "komoly" cégnél...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
a képen szerepel a "pussy", a listában nem
-
saelin
veterán
Lassan 2014 van, de még mindig nem védik a felhasználókat saját maguktól. Már ha azt beállítják, hogy betűnek és számnak is szerepelnie kell benne már az is mérföldkő. Az kevés, ha csak azt adják meg hogy minimum x karakter legyen, ennél több kell. Eltudnám képzelni azt is hogy az USA-EU törvénybe foglalná a jelszó erősségének szükségességét és máris megírnák azt a pár kódot a fejlesztők.
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
addikt
vagy végre hagynák a betű, szám, speciális karakter mantrát és inkább egyszerű angol abc betűiből (meg esetleg számok) kirakott jelmondatok lennének. erre is van xkcd
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Armahun
addikt
Na az a legnagyobb ökörség amikor egy rendszer beleszól, hogy de bizony tegyél bele számot, meg nem lehet szóköz és hasonlók.
Ez csak egy dologra jó, hogy a felhasználó 90 százalék hogy nem fog jól emlékezi a jelszavára, hogy hova is tett számot vagy hol mit nem írhatott be.
Nem baj majd felírja a tárcájába a pin kódok mellé a jelszavait is.
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
joysefke
veterán
Mi ezzel a gond? Szvsz komolytalan oldalakon komolytalan célú regisztrációknál, illetve ahol nincs a képben pénz, ott komolytalan jelszavakat használ az ember. Nem lehet mindenhol tíz karakteres nagy-kis betű-szám speckó karakter kombókat használni, mert vagy leírja az ember, vagy elfelejti.
J.
-
törölt tag
-
bitblueduck
senior tag
Szeretem amikor a vállalati rendszerben nem egységes az autentikáció és egyiket x másikat y havonta kell változtatni harmadikat meg soha stb. meg a kedvencem az volt, amikor egy kliens progiban kilockoltam magam, de IE-ből NTLM-el betudtam lépni a webes felületen...
amúgy meg: correct horse battery staple[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
törölt tag
válasz bitblueduck #21 üzenetére
Én is ugyanerre gondoltam eggyel feljebb!
-
pakriksz
őstag
Most komolyan az Adobe-tól mit vársz?
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Lenry
félisten
válasz #72042496 #20 üzenetére
ez se mindig jó.
Linuxra be akartam állítani egy szép root-jelszót, teljes mondat, nagy É-vel kezdve, de pl a CUPS egyszerűen nem volt hajlandó ezt elfogadni...
szóval szolgáltatói oldalról is van még mit fejleszteniGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lambach
tag
ez bizony rohadt ciki
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
törölt tag
Persze, van amikor nem jó, például ha számot is követelnek, vagy speciális karaktert. Jó, az egyik szót ki lehetne váltani mondjuk "#1"-gyel (vagy hozzá lehetne írni), csak így éppen az egyszerűségéből veszít, ami az egyik lényege. De az elvet szerintem akkor is érdemes ismerni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nap mint nap látom mit szenvednek az emberek a kacifántos jelszavakkal. Kétlem, hogy ezek jók lennének. Sokan a az asztalon lévő naptárukba írják fel vagy valami jegyzettömbre az asztalon, van aki a pénztálcába egy cetlire. A legtöbben ráadásul komolytalan jelszót adnak meg továbbra is pl: 1234567@, vagy 7654321@hello (vagy vezeték/keresztnév variálva az 123456@-al). Ezekkel azért sokkal előrébb nincs az IT biztonság. A legtöbb problémaelhárítás is ehhez kapcsolódik resetelni kell a jelszót és ujjat megadatni a userrel mert elfelejtik. Nem tudom milyen fejlesztések vannak a háttérben de szerintem időszerű lenne valami jobbat kitalálni mint a jelszavak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #13260800 #27 üzenetére
Már most is léteznek biometrikus azonosítórendszerek - és ezzel kapcsolatos aggodalmak is.
A jelszavakkal szerintem nincs probléma, azokat is lehet egyszerűen és hatékonyan használni, meg rosszul is. Az utóbbi a gond, de ilyenkor nem lecserélni kell az egész rendszert, hanem megnézni, hogy ahol jól működik, ott miért működik jól, és meríteni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
L Balázs
tag
Talán az iPhone 5S-sel "trendivé" váló ujjlenyomatolvasó ad egy lökést a biometrikus azonosításnak, és végre elfelejthetjük ezt a jelszó mizériát.
-
kskcsg
csendes tag
-
Lomha 8V
addikt
Hát ez...lol. Az emberi hülyeség tényleg végtelen.
-
MageRG
addikt
Nekem kapásból ez jutott az eszembe.
"Egy hülye adna ilyen zárkombinációt a csomagjának.""What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
panderson
tag
Mert fake regisztrációs robotok nem léteznek ugye, hogy pl. azonnal le tudják szedni a friss Adobe termékeket, amiket ugye csak login cookie-val lehet És hipp hopp megvan a legsíkabb jelszó a "for n = 1:2 000 000" felhasználótól
Szerk.: A yes we can óta frissen tudjuk, hogy ain't nobody time for password cracking, inkább tiszta, titikosítatlan infót szeretnek olvasni...
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Akkor most mi számyt valóban jó, erős jelszónak?
Eddig az volt a fejlettebb felhasználók tudatában, hogy pl egy "P0rh=9LzS_fY+Q|62Á%Xm*4e@"
típusú jelszó erősnek számított. De lehet most már nem? Ha nem, mégis mi számít jó jelszónak?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
MageRG
addikt
Angolul tudóknak, mert lefordítani lusta vagyok.
A lényeges kérdés, hogy a jelszavad mennyire lefedhető ismert "mintákkal".
Mellette nem árt, ha a kompromittált szolgáltató is lassú hash algoritmust használ.A példajelszó szerintem még sokáig nehezen törhető.
[ Szerkesztve ]
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még idén hozza USB4-es csúcskábelét az Elecom
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Politika
- Ismét egéranyahajót avattak a Razer szárazdokkjában
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- HP Pavilion x360,14",FHD,i3-10110U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- Cisco router-ek, switch-ek, tűzfalak (2x 2811, 2x ASA5520, 3x 3750)
- iPad Air 5 64GB Cellular Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3704/
- Garanciális Apple Watch Ultra 2 GPS+cellular -100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen