Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomboy84

    tag

    Sziasztok!

    Tavaly ősz óta vagyok tulajdonosa ennek a routernek, egy TP-Link 1043nd v1.x-et váltott le. Kezdetben minden szippiszuper volt, de azért a hónapok alatt belefutottam pár érdekes dologba.
    - Előfordult gyári, Merlin, Tomato fw-vel is, hogy a felület belassult. Egészen pontosan csak sokadik F5 után töltötte be az aktuális oldalt. Persze másik böngészővel, eszközről próbáltam, de ugyanez. Mióta megvan elég sok packet loss-om van. Teljesen kiszámíthatatlan időközönként
    ezek pl mai mérések


    Van amikor tökéletes, van amikor nem. Természetesen felvettem a kapcsolatot a szolgáltatóval (UPC 120/10), de náluk minden szép és jó és az igazat megvallva ha kiveszem a routert a hálózatból akkor még nem találkoztam pocket loss-szal.
    - Aztán időnként előfordult (gyári fw), hogy sima pptp vpn kacsolódás bontása után lefagyott az egész. Ekkor se vezetékes kapcsolat, se wifi, csak az újraindítás segített rajta.
    - Van, hogy mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli internetsebesség lecsökken, egy router újraindítás után újra maximális sávszélességgel megy minden.
    Az eszközön most gyári fw van, de próbáltam már Merlin-t és tomato-t is. A beállításokban az alapbeállításon felül port fwd-k vannak beállítva és a pptp vpn megy még. Nincs USB-n semmi rádugva, se dlna, se torrent.
    Van valami tippetek, ötletetek, hogy ezek mitől lehetnek? A router még garis, már azon is gondoltam, hogy visszaviszem, de mivel időnként előforduló jelenségről van szó, ezért nehéz lenne bizonyítani a problémákat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés