Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák

 • Zotya84

  őstag

  Akkor nekem mázlim volt a diákéveimben eltöltött építőipari nyarakkal, meg az egyetem mellettivel. Annyira kitanultam mindent, hogy a vizen és a villanyon kívül szinte mindent egyedül csináltam meg egy teljes felújítás során. Na jó, a járólapot nem én raktam le, de a villanyszerelőnek annyi volt csak a dolga, hogy a csöveket, dobozokat rakja be és kösse meg a vezetékeket, a többit én csináltam: villanyterv, vezetékkel, kapcsolótábla-tervvel, dobozok helyének kialakítása, csövek helyének horonymarása, vésése...

  A vizessel meg barteroltam, így mindenki jól járt, és ide is ért nagyjából a megbeszélt időpontokban. Mondjuk adtam neki kulcsot, hogy ne kelljen ott lennem, és ez nem okozott gondot. Igaz a villanyász is saját kulccsal érkezett.

  A konyhaszekrényt a nem szakmájában dolgozó asztalos öcsémmel megterveztük, megírta a szabásjegyzéket, kiszabattam, összeraktuk, és pont olyan lett, mint szerettem volna. Mindezt kevesebb, mint feleárból ahhoz képest, amit az azóta sem jelentkező asztalos adott.

  Így egy év alatt, meló mellett egyedül megcsináltam az egészet, napi 1-3 órákban, meg hétvégéken.

  Szóval ja, nem sok szaki maradt itthon. Mikor az első villanyász szintén nem jelengetett meg, hogy megbeszéljük a dolgokat, akkor találtam azt aki végül megcsinálta, mert a másik, akit kerestem, az szeptember elején májust mondott, hogy akkor fog ráérni. Ő meg elvállalta olyan feltétellel, hogy amikorra tudja, bezsúfolja, és kész lett november közepére...

 • T J

  lelkes újonc

  " ha valakinek van tippje hogyan lehet radiátorokból a koszos vizet kimosni "
  Szerintem keringető szivattyúval és egy szűrő rendszerbe iktatásával.
  Legjobb esővízzel feltölteni a rendszert egy kis propilén-glikol hozzáadásával. Ha ez nem megoldható, lehet csapvizet is lágyítani sótablettás vízlágyítóval.

  "amint közlöm hogy nem okosba kérem akkor azonnal kámfor"
  Én tudok számlát adni, és igyekezni szoktam nem összetörni semmit, de a végösszeg nyilván több lesz, mint az anyagár, amit te magadnak raksz össze és dolgozol vele 3 hetet. És remélem nem lepődsz meg az ÁFA szó hallatán.
  A tré munkát nem védem, arra én is allergiás vagyok.
  Amúgy fűtés & villanyszerelés tekintetében én is DIY szaki lettem, mivel akkor épp nem volt pénzem munkadíjra, időm viszont igen.

  Zotya84 #49:

  "Mindezt kevesebb, mint feleárból ahhoz képest, amit az asztalos adott"
  anyagár < anyagár + munkadíj :F

  "nem sok szaki maradt itthon."
  Javítottam: olcsón/ingyen és jól dolgozó szaki nem sok maradt itthon. Aki itthon maradt, az árat emelt.

  [ Szerkesztve ]

  Bútor & belsőépítészeti kivitelezés: tolcser.com

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák