Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezért van szünetmentesem alapból.
Amúgymeg, sajna az a baj ezzel, hogy én ettől függetlenül már többfelől hallottam h megpusztult az aksi, rövidebb határidőn belül, mint a kivett és visszarakott. (most itt nem napokról van szó.. csak úgymond rövidebb határidőn belül).. Szal nem tom.. Nekem ez már megszokás marad, hogy inkább kiveszem.. Aki állandóan szinte otthon használja asztalinak, annak értelmét nem látom, hogy benne legyen..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
moonman
titán
válasz hackeeeee #101 üzenetére
6 éves(!) hp nc8000-emben még mindig másfél órát bír az akksi és világ életében benne volt, a most 2 éves 8510p-m is hasonlóképp, csak ez most 3 óra fölött jár. nem kell kivenni, urban legend.
"Aki állandóan szinte otthon használja asztalinak, annak értelmét nem látom, hogy benne legyen"
ott az a "szinte". egy notebook nem azért notebook, hogy asztaliként használjam.[ Szerkesztve ]
-
AMD ehog
aktív tag
Az eeePC 1000HE-men minden rendben.
-
Alchemist
addikt
már többfelől hallottam h megpusztult az aksi, rövidebb határidőn belül, mint a kivett és visszarakott.
Mindkét notimban több éves aksik, kevés használati ciklussal, a gyári kapacitás 90-95 %-ra fel lehet őket tölteni.
Ezért van szünetmentesem alapból.
Autó elé lovat fogni...??
Nem rontja egy kicsit a hordozhatóságot?
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
Erről a problémáról az jutott az eszembe, hogy nem a W7 gyilkolja az aksit... hanem csak elfelejti feltöltött állapotban tartani, az elektronika meg csak azt veszi észre, hogy krónikusan le van merülve... és ezért "ráüti a pecsétet", hogy dögrováson van.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Alchemist #103 üzenetére
Mint írtam, ezért van szünetmentesem... És én meg nem akarom átvinni. Miért rontaná? Van rajta 6 lyuk, ebből 3 megy aksiről, ebből 2be van kötve a gép, egybe meg be van dugva a töltő, ha hosszabb távon itthon használom a notit, bár nem sűrűn szoktam. Mi ezzel a probléma?
@moonman: Ezt Te legalább így gondolod, de az a baj, hogy nagyon sokan ezt nem így látják...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
skylinelaca
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz skylinelaca #111 üzenetére
Nha de akkor most mégsem az van, hogy megdöglik ha ezt már kiírja a 7... Szal nem tom, érdekes ez.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz skylinelaca #113 üzenetére
Naigen, csak itt már arról volt szó, hogy akinek jelenzte, utána már másik rendszeren is sz@r, tehát kinyírta a rendszer az aksit...
Nha mellesleg akkor, aszondjátok, hogy bátran benne lehet hagyni ezeknél az új gépeknál már az aksit attól függetlenül h ha 220-ról megy? Most nem azért kérdezem, csak még néhol mondogatják ezt, hogy jobb ha kiveszi az ember, ha ténylegesen tudja, hogy otthon használja csak, és néha néha viszi el. Én is ezért szoktam kivenni, oké suliba benne vna, de ha itthon megy, akkor nem szoktam benne hagyni.
Véleményem szubjektív...
-
WN31RD
addikt
Nekem is van szünetmentesem, de nem a laptop van rákötve, és a szünetmentes nem véd attól, ha véletlenül kihúzódik a tápkábel. Sokadik laptopomat koptatom már, és ebből még soha nem volt gondom.
Ha valaki lerakja az asztalra a laptopját, aztán hetekig meg sem mozdítja, annak biztos nem túl nagy kényelmetlenség kivenni és betenni az akkumulátort, de ha a laptopot valódi mobil eszközként használod, akkor ez nem igazán opció, mert egyszerűen túl körülményes művelet. Ha emiatt netán - hasra ütök - 10%-kal gyorsabban öregszik az akkumulátor, akkor 10%-kal gyakrabban veszek újat, nem nagy ügy, viszont kényelmesen használhatom a laptopot, nem vagyok köldökzsinórhoz kötve.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
moonman
titán
válasz hackeeeee #114 üzenetére
egész nyugodtan. van bennük egy biztonsági áramkör, ami teljes töltöttségnél (ami még messze van a fizikailag maximális töltöttségtől) automatikusan leold és ugyanez az áramkör gondoskodik arról, hogy ne merülhessen le teljesen, mert ez végzetes lehet lithium-os akksiknál. amikor a gép leáll, hogy kész, elfogyott a szufla, akkor valójában még jó 20-25%-nyi töltés van a telepben.
-
MODERÁTOR
válasz Peter Kiss #100 üzenetére
Jajj ugyan már.. elég egy kis gyanú a microsoftal szemben, és már kötelezően esnek nekik. Annyit érne szétárt karral, bizonyíték nélkül elmondani, hogy nem hibáztunk, mint erdőtűznek a pohár víz..
Továbbra sem tudom, hogy mi, vagy ki a hiba oka/okozója, de nem tudom elképzelni, hogy miként lenne képes befolyásolni egy operációs rendszer az aksikat. Ha arról lenne szó, hogy az eddig, mondjuk xp alatti üzemidő tizedét bírná, akkor oké, érthető, mert szarul gazdálkodik az energiával. De nem erről van szó itt.
Maga az operációs rendszer számítógépekre készül, és nem azzal a céllal, hogy a hardverek tulajdonságait módosítgassa. Hülye hasonlattal ez olyan, mintha az asztali gépek tápegységének a hatásfokát a windows befolyásolná. Az is képtelenség, mert az adott hw nem úgy készült, működésébe 0 beleszólása van a rendszernek így az akksinak is hw szinten kellene kezelnie magát.
Én esetleg arra tudok gondolni, hogy ez valami olyan specifikus hw/bios vagy hasonló hiba, ami csak a windows 7 energiagazdálkodási rendszere kapcsán jön elő. De ettől még mindig nem érzem, hogy feltétlen a windows kell legyen a hibás a dologban. Ha igen, akkor mivel magyarázod, hogy x laptopon jelentkezik, y-on meg nem? Emiatt CSAK a windowst, mint hibaokozót én kizárnám.De mégegyszer mondom, fogalmam nincs, mitől lehet a hiba, felőlem akár a 7 is okozhatja, de akkor sem látom át jelenleg, hogy hogyan..
Everybody lies.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hackeeeee #96 üzenetére
rakj föl vmi akkukijelző alkalmazást, pl. BatteryBar-t!
azzal jól látszik, h egy mai, tisztességes notebook nem töltögeti folyamatosan az akkut ha hálózaton van, csak ha egy bizonyos, pl. 95% töltöttség alá esik - ami folyamatos hálózati használat esetén akár több hét is lehet, mire odáig jut...
vagyis manapság már tényleg nincs értelme az akkut kiszedegetni
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha feltoltam, ez nem tűnik rossznak, köszi az infót.
Ez most nekem így idle-ben 3óra 12percet ír. Bár ugye ez logikusan kevesebb használat közben.. Nha ezt majd lehet feltolom az EEEPC-re is, hasznos kis programnak tűnik, kicsit barátságosabbnak tűnik mint a windows töltöttség mérője.
Ez pl a szünetmentes táp mérőjéhez is műxik?
Meg ez ingyenes teljesen, vagy csak 30 nap?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
moonman
titán
válasz hackeeeee #121 üzenetére
bizony, nekem is 94%-nál kezd rátölteni, addig "not charging".
azt nem tudom, hogy a BatteryBar jó-e UPS-hez, de amint látod, a Windows 7 beépített mérője nézi az UPS-t is (short-term battery). ez egy APC, ami ráadásul dokkolón-elosztón keresztül van rajta, és még így is látja.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #122 üzenetére
Jha free, csak ha aktiválom a 30napos triált onnantól pro verzió, rájöttem ám.
Köf moonman, ma legalább akkor okosabb lettem ennyivel is... Nekem is APC van, csak fel van téve a szoftvere, így nem mutatja ott nekem. Ha nincs fent, akkor mutatja.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Peter Kiss
őstag
válasz Barthezz2 #118 üzenetére
Kicsit olvasgattam, és nem hiszem, hogy tönkre tenné az aksikat. Olyan előfordulhat, hogy indításnál kiírja, cseréld ki azonnal, mert 0%-on van, vagy épp nincs is jelen. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a BIOS és a Windows nem megfelelően kommunikál.
Arról, hogy a Windows kezd-e valamit az aksival, nem találtam semmit, így szerintem csak monitorozza. Amelyik akkumulátor tönkrement (mint az enyém), az tönkrement volna magától is.Valószínűleg ez lesz a hivatalos vég is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Peter Kiss #129 üzenetére
Hát majd meglátjuk mire lyukadnak ki... Csak pl. arra mi a magyarázat, hogy ugye az főként a win7 RC óta jött elő? Na meg ami itt is történt, hogy 7 alatt rossz volt, vista alatt meg már nem, ahogy írta visszább a fórumtárs is... Lenne a 7-ben valami olyan dolog az aksikhoz, ami az előző rendszerekben nincs?
Bakker, leszedtem a powerchute-ot, de a gyári akku mérőt már nem teszi vissza a win, nha mindegy, majd legközelebbi telepítéskor nem teszem már fel..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Peter Kiss
őstag
válasz hackeeeee #130 üzenetére
Az, hogy szar aksikat gyártanak.
---
A te problémádat talán úgy meg tudod oldani, hogy törlöd az Eszközkezelőből (Telepek) a szünetmentest, újraindítasz, majd hagyod, hogy újból felismerje. (Most megnéztem az enyémet, a driverek 2006-ból valók, tehát a Vista-nak is ezek vannak.) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Peter Kiss #131 üzenetére
Jha tehát eltávolítom a progit, plusz törlöm eeszközkezelőből?
Viszont, ha eltávolítom a progiját, akkor is ilyen intenzitással véd a szünetmentes? Mert ugye vannak úgymond érzékenység beállítások meg ilyesmi a szoftverben..
Amúgy akkor erre más tippem nincs...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Peter Kiss #133 üzenetére
Értem. Csak erre voltam kíváncsi, mert ugye van ebben ilyen pioritás meg ilyesmi, ezért kíváncsiskodtam, nah megpróbálom akkor.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Zolee11
senior tag
Mivel a Windowsnak nem sok köze van se a töltéshez, se semmi máshoz ami megölheti, így egyértelmű, hogy minden ilyen eset hardverhiba, vagy a vezérlőelektronika rosszalkodik, vagy maga az aksi. Tudtommal semmilyen utasítást nem ad a Windows az elektronikának, így mivel csak "szemlélődő", így maximum csak rosszul lát valamit valami bibi miatt. Tehát az előfordulhat hogy valamit "félreért" és butaságot jelez ki, de az hogy saját maga vágja tönkre, számomra elképzelhetetlen. Szerintem.
no brain, no problem
-
raczger
őstag
Az én notim kb fél órával kevesebbet bír win7-el, mint xp-vel, viszont nem vettem észre hogy tönkretenné az aksit, everestben az elhasználódás mértékét szoktam nézegetni.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
aram01
nagyúr
semmi változás 7-el(kop kop)
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Gergő_
őstag
most vettem egy új akkut a laposomba, de ezek után nem fogok win7 licencet igényelni, marad az xp,
-
marcias
őstag
Egy barátom Acer Aspire 5700--asára, amin korábban Vista volt, win7-et telepítettem, és azóta azt írja, hogy cseréljek telepet benne. Az üzemidő 1 óra körül van akkuval, és nagyjából egy éves a gép. Sztem ez elég messze van a normálistól.
-
marcias
őstag
Nekem is Acerem van, Timeline, és köszöni szépen, nagyon jól muzsikál. Te megszólsz valakit, aki (egyébként tényleg nem jogosan) leszólja a Win7-et, de te egy notebookgyártót leminősítesz hasonlóképp? Egyébként alább több HP Pavilion géppel írtak hasonló problémát, pedig azok nem éppen belépő szintű gépek.
Szóval sztem tényleg foglalkozni kéne a kérdéssel, és nem hárítani. A fenti példán, hogy Vistával tökéletesen jelezte, Win7-tel pedig rosszul, csak és kizárólag két dolgot jelenthet: vagy okosabb a Win7, és rájött hogy szar az akku, amit a Vista még jónak lát, vagy a Win7 kezelésével (esetleg a Win7 és a BIOS kapcsolatával) van a probléma. Feltételezve, hogy nem abban a 30 percben ment tönkre az áramforrás, amíg a Win7 feltelepült a gépre. -
-
Gergő_
őstag
válasz hackeeeee #141 üzenetére
elég nyomós érv, az ms nem fogja megtéríteni a 15 ezres akkukat, legalábbis nem éri meg csatározni velük
az xp-m meg köszöni jól működik eezidáig azt az érvet találtam hogy kapnék +1 óra akkuidőt.. de milyen áron, mekkora kockázattal.. nem tudni
persze látom hogy a topikban páran hibára fogják. közben meg jönnek elő a hasonló esetek, eddig minden jól működött... -
hackeeeee
Jómunkásember
Most ez olyan dolog, hogy valakinek van, valakinek nincs... Mi lepokogokjuk, akinek nincs. Szal nem tom...
Haverék sem mondták eddig üzletben, hogy ilyen hibával vittek volna hozzájuk gépet, pedig azért hordanak hozzájuk jó pár lapost szervízre nap mint nap.Más, ebben a BatteryBar-ban hol lehet a beállításokat módosítani, vagy bármi, mert pl. az asztalin magyar, de 2 notin angol lett. Nem mintha zavarna, csak kérdezem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz Speeedfire #98 üzenetére
Itt van: Link
#21-től
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest