- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Teljesen függővé válhat a kínai akkumulátoroktól az EU
- Reklámblokkolók topikja
- Adobe Photoshop
- ASUS routerek
- Mesterséges Intelligencia topik
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TP-Link WR1043ND router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez a cipőboltos történet mondjuk pont értelmes, ha online is felpróbálható, mert az az ember vagyok, aki egy délután alatt végigmegy a Westend és a Mammut összes ilyen üzletén, és 30 000 forintig nem talál egy pontosan passzoló, kényelmes cipőt...
A deszkás Converse persze más tészta, csak az meg kb. 1-1,5 évig hordható legfeljebb...SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
morgyi
nagyúr
Ez már a VR éve? Mekkora egy bukta lesz ez a Metaverse te jó isten... Max ilyen second life féle mmorpg-ként tudnám elképzelni, csak úgy meg minden lényegét elveszti.
De hogy nem fog mindenki fején VR szemüveg figyegni mostanában az tuti.
Ahhoz kb. müzlis dobozban kellene ingyen osztani.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Somatom
veterán
Biztosan túl őreg vagyok, de én egyáltalán nem értem, hogy ezt hogyan akarja Zuki můködtetni. Aki érti, az elmagyarázhatná. Felveszem a szemüveget, felülök egy szobabiciklire és a szemem elé vetíti a tájat? OK. De ahhoz, hogy a kanyarban ne dőljek el, kéne a sebességből adódó centrifugális erò. Azt hogyan virtualizálja? Vagy, mondjuk úszásnál a vizet, mint közeget, amiben úszok? A padlóról ugrok fejest a padlóra?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
Somatom
veterán
De, azzal is csak a szememet csapja be. A biciklizés, búvárkodás illúziójához ennél több kéne. Lebegés, nyomás, bőrérzékelés, stb. Közvetlenül az agyat kéne becsapni, de arra még nincs meg a technológia.
Ja, és mindezt wireless, realtime.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én csak cipőt akarok venni anélkül, hogy a fél világon átmegyek a semmiért, és ott szerintem működhet a rávetítés, ha elég precíz a rendszer.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ddekany
veterán
Az biztos, hogy sokkal jobban lehetne a lábfej 3D-s modellje alapján tippelni, mint a puszta cipőméret alapján. De egy cipő nem merev, így a felpróbálás még mindig ad plusz információt.
De a megoldás ennél egyszerűbb. Mivel a metaversumos utópiában nem mész már sehova, nincs szükséged cipőre.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Attól még, hogy a legtöbb érzékekésedet nem utánozza, még nagy előrelépés egy monitorhoz képest, ami pedig még így is óriási siker lett. A gond inkább az, hogy mivel nem érzel gyorsulást, sokunknak (többség?) hamar hányinger lesz, és ez erősen korlátozza, hogy mit lehet csinálni ebben a virtuális világban. Na meg, hogy kétséges, mennyire elviselhető sok-sok órán át VR sisakot viselni. Illetve azt se tudni, mikor lesz ez megfizethető, de hát nem mostanában. Nagyon nagyot mert itt álmodni a Meta...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Persze, csak nálam az van, hogy a talpam hosszához képest túl meredek a lábfejem, így lehet, hogy a Converse-ből a 44-es tökéletes, de mondjuk egy Adidasból vagy DC-ből a 45-ös is szorít kissé. Nike-ból (legalábbis azok közül, amiket próbáltam) pl. 46-os kell, ami a lábfejnél már jó, de abban meg ujjbegynyi hely marad a lábujjam és az orr között.
Már azzal is előrébb lennék, ha ezzel a kellően precíz rávetítéssel egy csomót alapból ki tudnék zárni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
kilua
senior tag
Én is azt nézem, ha a valósághoz akar közeledni, akkor unalmas lesz, szerintem lehetne videojátékosabb vagy valami a kettő között.
Én egyelőre úgy vagyok vele hogy szívesen leülök a tv elé, és a tv hangszóróján nézek filmet, de általában nem veszek fel egy filmhez fejhallgatót a tökéletes 3D hangzásért szerintem a VR szemüveg is itt bukik meg a normál videojátékokkal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
A napi standup meetingre...
Amennyire nekem átjön, adott, hogy egy VR/AR hardver hoz új lehetőségeket monitor + egér kombó mellé. Kihasználva azt, hogy ők fejlesztik és adják a hardvert, azt hozzákötnék egy szolgáltatás kupachoz (platformhoz). Tehát most vért izzadva próbálnak hardvert, és azt kihasználó konkrét alkalmazásokat kitalálni. Ebből láttunk néhányat... kb meeting, meg játék. Szvsz a technikai/biológiai korlátokon megbukik az ötlet. Mert annyi pluszt nem ad, hogy azért a tömegeket ilyen drága és kényelmetlen sisakokat viseljenek.
-
ddekany
veterán
Elvileg ilyen szakmák nem lesznek. Majd egyszer. De még úgy is bőven sikeres lehetne, ha csak a home office-os populációban elterjed, de hát jelen technikai szint mellett (drága, kényelmetlen) nem hiszem azt sem. Meg amúgy ez a VR meeting dolog amit mindig mutatnak... lehet öreg vagyok, de eléggé ciki szerintem, és elég infó nekem a hang is munkára. Az egész koncepció túl korai, és tippre VR mint tömeg termék csak szórakozásra lesz, ha majd lement az ára.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
"ha majd lement az ára"
Elvileg 100-200 ezerért már lehet venni értelmes VR sisakot, a meghajtásához elég volt az alap PS4 ereje, szóval az sem teljesíthetetlen szint. Én inkább látok érdektelenséget mint az onlive/gaikai/stadia/3D tvk esetén. És úgy látom hogy a Facebook vergődése sem segít ezen. Főleg hogy olyan hírek jönnek hogy még maguk a fejlesztők sem szívesen használják a metaverzumot...
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
őstag
A cipővásárlás már így is megoldott, nem kell ehhez Métaverzum vagy Alaverzum vagy micsoda.
Egyébként ki van zárva, hogy ezt a f*st használjam valaha is. Pláne nem munkára... de sok sikert hozzá![ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
Új hozzászólás Aktív témák
it Olyan szoftveres eszközökkel állt elő a napokban az Adobe, amely könnyebbé tenné a tartalomgyártást a videojátékokhoz és a metaverzumhoz.
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest