- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
Minden magyar háztartásban elérhető lesz 2018-2020-ig a másodpercenkénti harminc bites sávszélességű internet
ez elírás vagy vicc?"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
dajkopali
addikt
válasz DeltaPower #1 üzenetére
oh baz - kösz
ez rész MTI szöveg, máris javítom
de érdekes elírás"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
macilaci78
nagyúr
Ez már most megvan a KSH szerint: Összes fizetett lakossági sávszél osztva a háztartások számával, szerintem simán simán megvan az 1 megabit is másodpercenként.
Gondoljunk csak bele, 1 DIGI-s előfizetőre a legkomolyabb kategóriából jut 999 előfizetés nélküli háztartás ahhoz, hogy ez teljesüljön.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
trassher
addikt
Jó ezt olvasni csak sosincs belőle semmi. 8000 forintért kapom az 1/0,2-es netet a T-től, más nincs. 2 km-rel arrébb meg van 20/10-es internet 4490 forintért. A szolgáltatókkal kéne megértetni hogy nem csak a panelben van igény a gyors internetre csak azért mert oda a legkönnyebb eljuttatni.
Redmi Note 7
-
dajkopali
addikt
igen, megnéztem még egyszer: " Minden háztartásban elérhető lesz 2018-2020-ig a másodpercenkénti harminc bites sávszélességű internet" - MTI
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
atike
nagyúr
,....fizetett hirdetés...?
Propagálnak pár hangzatos dolgot, jön a kérdőív, kiértékelik, majd ezt áthúzzák, hogy "tessék nem így akarjátok"... Ne legyen így...
Kell a net, oké, de lenne itt még hová pénzt önteni. Sőt.
-
Dezsike
tag
Nálunk családi házban van 30/5-ös a T-től és jön is, nem csak igérik. Elvileg 120-as is lehetne, csak 12 éve a falba 100-as UTP kábelek lettek behúzva, úgyhogy nem tudnánk kihasználni. Valószínűleg hozzátok is behúznák a gyorsabbat ha beszálltok a bekötés díjába. A szolgáltató üzleti alapon dönti el, hogy hol térülne meg a fejlesztés, de ha beleadsz ezt a megtérülési időt jelentősen csökkentheted, így megéri majd nekik behúzni a gyorsabb netet, főleg ha nem csak te fogsz rá előfizetni.
-
trassher
addikt
-
DonMaster
addikt
de most komolyan 30MB/S lesz vagy 30mbit/s ? mert nem mindegy.
mert ami most kivan írva az házanként minimum 240mbit/s -es netel meg felelője, aminek gondolom mindenki örülneLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
TeeJay
félisten
a DIGI már most csúnyán teljesíti ezt az értéket
50/30 csomagot 100/50-re
100/50 csomagot 100/100-ra???
200/50 csomagot 200/100-ra
500/100 csomagot 500/200-ra
1000/100 csomagot 1000/200-ra emeltékaz árakat is nézve évekig nem lesz ellenfele a DIGI tábornak
és lassan el lehet felejteni a torrent oldalakon a seedszervert mert a DIGI-sek 10000x többen vannak ilyen brutál feltöltésekkelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bambano
titán
Pali, elírtad a poszt címét, az ugyanis helyesen így szól:
a magyar kormány öntené a más pénzét az internetbe...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Chamea2
tag
Igen, ez mind szép és jó, csakhogy tartalom sincs hozzá, mert kötelességünk szaladgálni a NAVA-pontokhoz, ha valamit meg szeretnénk nézni. Ez a nesze semmi fogd meg jól tematika, hogy 30 mbit/s netet szolgáltatunk a nagy semmihez. Hol van hozzá normális, legális tartalom? A legtöbb háztartás mihez fogja hasznosítani, ha az Artisjus mindent tilt? A 30 Mb/s az majdnem 300 megabit/s, mindezt csak könyvtárban elérhető tartalommal? Jó, vannak szabad hozzáférésű műsorok is, gondolom azok, amik szigorúan az országházhoz kapcsolódnak. Azt meg ki fogja nézni?
-
ReSeTer
senior tag
Tehát pl az invitel fogja magát, aztán a falunkban található 5mbitet se tudó kábeleket felszedi, és optikát húz be, mert a kormány azt mondja?
Kétlem.
-
djculture
félisten
Nem a kormány akarja hanem az eu és ad is lóvét rá nem keveset, elfogadtak egy törvényt hogy 2020-ig minden eu-s állampolgárnak biztosítani kell a 30 megás internethez való hozzáférést és odatettek mellé nem kevés forrást is... Csak ugye a magyar politikusok megint más pénzéből okoskodnak. Az egész ország igy fejlődik, úgy csinálnak mintha miattuk lenne közben láthatod az eu-s táblákat mindenfele. Elolvashatod a szép összegeket ami egy adott projectre adott az eu...
[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
100 Mbit/s alatt én mindenjellegű toldozgatást feleslegesnek érzek. Ha már fejlesztenek sok-sok év lemaradás után akkor illik a tetemes hátrányból valamennyit lefaragni. Persze ahol optikán sem megy át 20 Mbit sem ott nem fog a 30,40,50 sem.
Tomcat
-
djculture
félisten
-
Dezsike
tag
Lenne tartalom hozzá, csak a tartalomszolgáltatóknak is szolgáltatniuk kéne azt. Jelenleg a legtöbb legális netes videóforrás még az SD felbontásnál is gyengébb agyontömörített szart ad, ami eldöcög némi buffereléssel 1 megás neten is. Elnézve a jelenlegi helyzetet valóban van igény rá, de lehessen már választani, hogy lassú netem van adj szart, vagy jó netem van jöhet a Full HD tartalom.
-
Rive
veterán
Ha ezek elkezdik megmenteni az internetet is, akkor keresnem kell valami alternatív hozzáférést, mielőtt késő lesz...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Janus27
tag
Jól hangzik a 30mbit/s, csak mindenki megfeledkezik arról, hogy az csak lefelé annyi. Felfelé jóval kevesebb. Én pl. bőven elvagyok a 15mbit/s-es adsl-el lefelé, viszont felfelé csak 1mbit/s van max. ami kritikán aluli. Legalább a letöltési sebesség felét kellene adniuk felfelé is!!!! LEGALÁBB!
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Nincs ennek valami település/fő alsó határa?
Nem hiszem, hogy 100 fős faluba bevezetnék.
-
sellerBP
tag
Múltkor még adóztatni akartak. Mi történt ennyire bejött a reklám a neten???? Vagy mindenkiről megtudták milyen oldalakat szeret nézni és arra nyomni a hirdetéseket????
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
egy optikai kanócot behúznak úgyis, leraknak egy OLT-t aztán minden utcába olcsó optikai szálat és mehet rá az ONT. kínai cuccokkal olcsón megvan cserébe áram nélkül tudják adni a bika netet a telefont meg a DVB-C TV szólgáltatást amivel több lóvét lehet beszerezni.
vidéken ahol van Telekomnak telefonoszlop ott levágják a rézkábelt és megy a helyére az optika, nem lesz szükség tápra sem, passzív osztók 32 vagy 64 felé tudják osztani az optikát
eddig drága volt de ezentúl már ebbe éri meg majd fektetni hiszen 1x kell kihúzni és utána csak az aktív eszközöket kell cserélni. nem érzékeny a zajra a távolságra az esőre szélre (ha jól van rögzítve meg hegesztve)nem is értem miért nem tolják még ezerrel az FTTH-t mint a DIGI budapesten.
kössön minden szolgáltató valami zsíros szerződést egy Huawei vagy ZTE-vel és hajószámra hozzák nekik az olcsó optikás eszközöket. ennyi
ha egy DIGI tud FTTH-t akkor nehogy már egy sokkal nagyobb Telekom vagy UPC ne tudjonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
x_o_n
veterán
Komolyan vicc hogy ez a kormány legnagyobb gondja...
-
Terentius
őstag
Megint egy nagy bejelentés és mi lesz belőle? Semmi! Unalmas demagógia az egész. Jó lenne végre olyanoknak átadni a kormányrudat,akik még nem szerepeltek le!
OnePlus 12 16/512
-
lexter00
őstag
Nem értem a Digit,én 4 és fél ezret fizetek egy 5/512-es netért,ha elhoznák hozzánk a netüket én visítva rohannék hozzájuk és szerintem még jó páran.Ami itt megy ma net téren ( pár szerencsés helyet kivéve) az kemény rablás.
-
draco31
veterán
Most örülök, ha megvan az 1 megám havi 3000-ért, de ez 5 év múlva sem fog változni........
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
aram01
nagyúr
rossz helyen laktok
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
-
TeeJay
félisten
a saját oszlopára miféle engedély kell? levágja a rezet megy helyére optika
ahol volt eddig ADSL ott van minden faluban városban egy hely ahol van DSLAM, azt kidobják a bánatba ott van optikai gerinc is, rá az OLT és mehet is az optikás hálózat.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szkaroly
senior tag
Mivel itt nincs még telefonkábel sincs, kiváncsi vagyok hogy fogják megoldani. Valószinű sehogy... Amúgy van 3G, tehát van szélessáv is. Másrészt ha Brüsszel úgy dönt holnaptól akár kolbászból lesz a kerítés is. Ez az egész hasonlít az ötéves tervre. Olyan sikeres is lesz...
[ Szerkesztve ]
Poco F6
-
Gertev
csendes tag
-
bambano
titán
van rá kész technológia. hogy ezt használta-e a magyar villamos művek, az kérdés.
az viszont tény, hogy az mvm-nek "lett" nagykapacitású optikai gerinchálózata a villamoshálózaton. esetleg egyszerűbb kábelrögzítéssel.(#43) Gertev szip-map.hu-n meg tudod nézni, hogy hogyan haladt a felmérés, amit most csináltak. a legutolsó tanyára is el kell vinni, ha hinni lehet a felmérésnek. átlövik mikrón, oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
szkaroly
senior tag
válasz djculture #42 üzenetére
Azt én is tudom hogy létezik, de attól még ez nem realitás. Elképzelem hogy a békési kis falukban az üreges villanyvezetékbe fújogatják az optikát?! Meg a kilóméternyi optikai kábelt kihúzogatják?! És mindezt csak úgy jószándékból a népnek?! Eleve a pénz harmadát ellopják az első kapavágás előtt.
Poco F6
-
Penguin95
senior tag
"2020-ra nálunk is 30 Mb/s a minimum..."
-
Vigilante
őstag
Bizony!
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest