Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
hiányoltam a hír végéröl a lájkoló gombot
-
Bibby
addikt
Annyira talán nem zavarna, de ha egyszer rám tör az érzés hogy fészbúk nélkül nem tudok élni és regisztrálnék, majd meggondolom még egyszer.
Ελευθερια η θανατος
-
janos1988
addikt
Na es a legutobbi nyeremeny jatek szeruseg? Amit itt is reklamoztak a Ph!-n. Ha annal reszletesebb kerdoivet keszit valaki akkor vendegem egy sorre...
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Winner_hun
félisten
Rólam ugyan nem, minden lehetséges módon letiltottam a facebookot.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Penge_4
veterán
*.fbcdn.*
*facebook.**[class*="FBConnectButton"], *[class*="fb_share"], DIV[class*="share"],
a[href^="http://www.facebook"]
{ display: none !important; }Tiszta, üde érzés.
-
akom
senior tag
Facebook = Skynet = HALÁL !
https://url.akom.hu/hirdeteseim
-
Lenry
félisten
egész pontosan milyen adatot tud elküldeni a like-gomb, ha nem kattintok rá?
plusz hogy is van ez?ha én betöltök egy oldalt, amin van egy like-gomb. eddig tiszta. és utána? az én gépem, küldi el az adatot, vagy a server? és miért küldi el egyáltalán, ha én nem is kattintottam rá?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Sanyix
őstag
Én így védekezek az ilyesmik ellen, van 2 ilyen sor a content block-ban: *.facebook.* ; *.fbcdn.*
Így én kimaradok a lájkolásból
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
a fácse szerver megnézi a cookieaiad (mert ha belépsz a fácséra kapsz ilyet), és tudja ki vagy, és tudja azt is, hogy hova van beágyazva ez a lájk gomb, tehát tudja mit hol és mikor csinálsz
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Eszleny
aktív tag
A "third party cookie"-k tiltásával lehet ez ellen védekezni?
-
Sanyix
őstag
ha jól tudom az csak az elfogadást tiltja, az olvasást nem. Márpedig ha belépsz fácséra akkor megkapod a kukit, onnan már csak olvasni kell. A megoldás az hogy vagy kitiltod a fácsét, vagy törlöd mindig a fácsés kukikat miután befejezted, vagy privát fülön fácsézol.
-
Penge_4
veterán
A like gomb egy iframe-be van ágyazva. Mikor betöltöd az oldalt, a böngésződ letölti az iframe-ben lévő scriptet, ami eltárol egy egyedi cookie-t a böngésződben, például: D4F6E5C5AD542CBD44D98D5
Aztán mikor a következő oldalt töltöd be, ahol szintén van Like gomb szintén lefut a script, ellenőrzi, hogy már kaptál-e egyedi azonosítót, ha igen, akkor megnézi ez alapján, hogy hol voltál előtte.
Valamint gondolom PHP-nek postolja a begyűjtött adatokat valami hasonló módon:
Aztán ezt még lehet kombinálni olyan részletes adatokkal, mint például Analytics-ben van. Majd összevont statisztikákkal megspékelni, mint melyik oldalt hányszor látogattad meg a nap mely szakában és mennyi időt töltöttél el rajta.
Persze az egyetlen azonosítód (ha dinamikus IP-d van) ez: D4F6E5C5AD542CBD44D98D5
Viszont mikor belépsz a Facebook-ra már név és rengeteg személyes adat is társul hozzá.
Ha pedig okos a szerveroldali szortírozó script, akkor cookie törlés esetén IP alapján próbál egyezést keresni, IP váltás esetén pedig az időközben kiosztott IP tartományok alapján (mivel dinamikus IP-nél is van kb szolgáltatófüggően 20-50 IP cím, amit random sorrendben megkapsz).
Esetleg még a látogatottsági statisztikából százalékot vonva próbálja rendezni a különböző hash-sel és különböző IP-vel rendelkező egyéneket.
Ja, majd elfelejtettem, vannak oldalak, amik pain/text-ként tárolják a sütiket, valamint vannak olyan oldalak is, ahol az URL-ben benne van a userID, tehát sokat még keresgélni sem kell, ha célzottan keresnek egy bizonyos hash-re.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
(#13) Eszleny: Nem. Third-party cookie-k tiltása arra jó, hogy mikor ITCafén belépsz a PH-n kiléptet és hasonlók.
(#14) Sanyix: A privát fül a Flash és a Silverlight cookie-k ellen nem véd.
Ráadásul ott az IP is. Tehát aki Facebookozik azt egyértelműen azonosítják, ha csak nem TOR-t használ hozzá.
-
Eszleny
aktív tag
Nem vagyok regisztrálva a Facebookon. Tehát oda nem lépek be. Megnéztem egy olyan oldalt, ahol van Like gomb és a sütik között nem találtam Facebookra utaló nyomot (3rd party cookies tiltva).
Penge: Safariban van egy olyan gomb, hogy Accept cookies: Only from sites I visit. (Block cookies from third parties and advertisers.)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
hogyne védene... ahogy kilépsz a privátos cookiek is elszállnak. na meg az nem is engedi olvasni a privát fülön kívüli cookiekat.
-
WonderCSabo
félisten
válasz remington2 #20 üzenetére
De, ha kitöröld a cookiekat. De a törlés előtt még beolvashatják, hol jártál.
Egyébként nem kell rettegni tőlük, nagyon hasznosak - pl. ezeknek köszönhetően nem kell mindig belépni a PH!-ra.
-
Sanyix
őstag
viszont nehéz kikapcsolni
én havonta egyszer belépek fácséra, azt úgy oldom meg hogy fácsén nincs bekapcsolva a blokk.
-
Sanyix
őstag
válasz remington2 #20 üzenetére
netes forgalmi dolgok segítenek, mert a cookeikat is törli. Az előzmények azok a látogatott oldalak, azt a fácse még nem látja.
-
ntomka
nagyúr
-
Zotya84
őstag
Még jó hogy noscript+adblock kombóval végleg el lehet tüntetni az oldalakról azt a sz@rt...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
hemaka
nagyúr
küldjön, nem érdekel
-
Oliverda
félisten
Gondolom ha valaki egy külön böngészőben csak fészbukkozik, akkor ezt ezzel is ki lehet kerülni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Alg
veterán
"lájk" ; "lájkolni"
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
zone
őstag
Privát mód helyett én a Sandboxie-t használom. Mint a neve is mutatja, egy sandboxot, "homokozót" hoz létre és ezen belül aránylag biztonságosan lehet akármit futtatni. A legjobb, hogy ingyenes.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #26 üzenetére
/etc/hosts rövidebb, gyorsabb elérni, nincs eldugva sok könyvtáron belülre, 64 bites rendszeren is ugyanúgy látom 32 bites alkalmazásokból is, stb... és a rendszerbe épített szerkesztő is többre képes, mint a jegyzettömb © .
(#28) WonderCSabo: Meg lehet szokni. Ritkán látogatott oldalakon nem érdekel szerintem senkit, gyakran látogatottakra meg ott a stylish vagy hasonló megoldás.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
WonderCSabo
félisten
Azért nem árt az üres div-eket is eltüntetni, ne foglalják a helyet.
Ezt mondjuk Stylish-al gondoltam, bár Adblockal is lehet, sőt azzal még egyszerűbb is.
hosts:
Aki szerkesztgeti, csinál hozzá egy parancsikont, és vagy berakni a jumplistbe, és még gyorsabb lesz elérni, mint linuxon.
64 bites rendszeren is ugyanúgy látom 32 bites alkalmazásokból is
Ezért kell 64 bites wordpadot nyitni (64 bites az alapértelmezett), ami a hosts fájl szerkesztésére tökéletesen megfelel.
és a rendszerbe épített szerkesztő is többre képes, mint a jegyzettömb
nem jegyzettömb, wordpad, bár erre a notepad is bőven elegendő, nem is értem, h. jön ez ide.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz WonderCSabo #33 üzenetére
No és ha egy IP-n 5 gép van amiről három accountot használnak akkor azt hogy csinálja?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
zone
őstag
válasz WonderCSabo #36 üzenetére
Cookie törléssel kapcsolatban írtam...
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Oliverda
félisten
válasz WonderCSabo #41 üzenetére
Ez nekem ennyi alapján nem tiszta. Tegyük fel, hogy van 3 gép egy router-en. Az egyiken IE-n megy az FB de minden más szörf FF-en. A második gépen FF-en megy minden (FB is) a harmadik gépen meg IE-n megy minden. Akkor ezeket, hogy tudja összekapcsolni helyesen?
-
Sanyix
őstag
válasz WonderCSabo #45 üzenetére
nem a cia-nak készül hanem a moszadnak, ugyanis a fácsés gyerek a kiválasztott népből való
Bár lehet a cia is kap, hiszen a szolganépség, is tud segíteni a nemkívánatos elemek felderítésébenszövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
félisten
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
zoo8800
veterán
Az összes többi reklámcég is gyűjti, hogy mit látogatsz, a facebook miért lenne kivétel?
rip and tear, until it is done
-
floatr
veterán
Huhh, hogyhogy a gugli még nem került szóba eddig?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A Galaxy S23-ra is megjött a friss Galaxy AI csomag
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Formula-1
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Ubiquiti Unifi Cloud Key (UC-CK) Gen1, 2db!
- Eladó Ubiquiti US-8 hálózati eszköz, 2db!
- P1 Gen4 16" QHD+ IPS i7-11800H RTX A2000 32GB 512GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Strix gamer laptop ryzen 7 4800H // 32 GB RAM /// 1.5 TB SSD // 3050 Ti // Számla+Garancia
- iPhone 11 Pro max rose gold kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen