Keresés
 • Geller72

  veterán

  Meddő vita. Ahogy leírták már páran: egyik fél sem tudja úgysem meggyőzni a másikat. A probléma morális jellegű. Összetett. Nem egyszerűen fekete vagy fehér. Kár belemenni.

  Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

 • ddekany

  addikt

  "Le lett már írva egy párszor mások által, de ismét le lehet írni: ha valakinek nem telik minden hónapban új játékra, még nem jogosítja fel, hogy ellopja."

  Feljogosít, nem jogosít... túl absztrakt dolgok, önmagában nem jelent semmit. Ha csak egyszerűen le lehetett volna tölteni azt a teleszkópot, valószínűleg letöltötted volna. Mondjátok itt embereknek, hogy "vazze, nincs rá pénzed, kész, nyugodj bele". De könyörgöm, ezt semmi értelme mondani, ugyanis bele is nyugodnának hogy nem lesz nekik, ha valóban csak a hivatalos árért juthatnának hozzá, de nem, szóval nincs mibe belenyugodniuk. Ott a lehetőség. Mennyire reális elvárni egy civilizált, kapitalista/technokrata "vallású" embertől, hogy ezt ne használja ki? Ami a cégnél uralkodó mentalitás (kemény rövidtávú racionalitás, verseny, büntetésekkel mint költséggel számolunk, stb), az átragad az emberekre is. Elborult dolog a környezetet figyelmen kívül hagyva azon vacakolni, hogy az emberek "erkölcstelenek"... eleve, ekkora civilizációban igencsak problémás fenntartani ezt az ösztöni erkölcsöt, hát még ha direkt ennek visszaszorítására játszik az egész gépezet. Szóval az egyetlen reális út a warez eltaposására úgyis a terminálosodás (cloud) és a törvényi szigorítás. (Lásd az itt vitatott 3 dobásos dolog, mint utóbbira erre (is...) egy (béna?) próbálkozást.) A kérdés csupán az, hogy a szoftveres törvények 100%-os betartatása valóban érdeke-e az embereknek... fog-e javulni a termékek minősége, kisebb vagy nagyobb lesz a lehúzás átlagosan, stb.