2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Érdekes mit szürtek le az amerikai nagykövet nem régi kijelentéséből a fideszesek.

A nagykövet azt mondta, hogy:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Vagyis ezzel a nagy országok majd függésbe sodorják a kisebbeket, hisz majd ezt használják az okosotthonok, IoT ipar, önvezető autók. Bár szerintem a megoldhatatlan biztonsági problémák miatt kiderül majd, hogy ezek zsákutcás dolgok lesznek.

A kormány viszont úgy tűnik, nem megijedt, hogy ó ezek a nagyok veszélyeztetik az ország oly sokszor emlegetett szuverenitását, hanem inkább gyorsan lenyúlja magának ezt a területet, ha már olyan nagy hatalmat tulajdonítanak neki a nagyok.

"Mészáros Lőrinc jobbkeze kiszáll a birodalom tőzsdei cégeiből, hogy a Telekom-üzletre koncentrálhasson"

Pedig ez veszélyes, ezt a britek is megerősítették nemrég:

"Újabb jelentős technikai kockázatokat tárt fel a Huawei Technologies kínai távközlési berendezésgyártó vállalat szoftvereiben a Huawei-jel együtt évek óta működtetett, jórészt brit kormányszakértőkből álló testület. A testület amiatt is pellengérre állította a kínai céget, hogy már régóta ismert biztonsági hiányosságokat sem oldott meg. A jelentés megállapítása szerint a Huawei szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára"."

"A testület hangsúlyozta, hogy a kínai vállalat nem tett érdemi intézkedést a biztonsági hiányosságok kezelésére. A brit szakemberek nem is bíznak abban, hogy a Huawei képes lenne végrehajtani az alapvető hibák kijavítására javasolt intézkedéseket. A jelentés végkövetkeztetése szerint a Huawei nem tudja teljes egészében biztosítani, hogy termékeinek a legkényesebb hálózatokban való felhasználásával kapcsolatos brit nemzetbiztonsági kockázatok hosszú távon kielégítő módon csökkenthetőek legyenek."

Az se zavarja a kormányt, hogy saját kutatása és külföldiek is megerősítik, hogy nem igazán hisznek és bíznak az emberek ezekben a technológiákban. Ez a hazai saját felmérésük.

És itt van a külföldi felmérésről cikk.

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.