Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Csak nem a Volt egyszer egy téka sikere ihlette meg őket, hogy erről a szubkultúráról is készítsenek egy filmet?
Jómagam ugyan soha nem voltam aktív résztvevője ennek a közegnek, ugyanakkor néha-néha szeretek demosceneket nézegetni. Van egy hangulata ezeknek a többnyire absztrakt, hipnotikus mozgóképeknek, pláne, ha ehhez fejben hozzáteszi az ember a látvány mögött álló programozói kreativitást.(#15) Freiherr Ha a nagyon nagy többséget nem is, de néhányukat lehet megragadja ez a jelenség. Mondjuk a scene már a maga korában is egy elég niche piac volt, szóval nem lesz ebből tömegjelenség, de egy múltidéző dokumentumfilmnek nem is ez a célja.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
dabadab
titán
válasz Necroman_Mk2 #51 üzenetére
Nem hiszem, hogy az lett volna az ihlető: a Vakodonok sorozat előző, negyedik része a hazai videojátékgyártásról, a második meg a magyar demoscene-ről szólt, szóval ez tulajdonképpen teljesen logikus következő rész volt (a teljesség kedvéért: az első rész a magyar deszkás szubkultúrával, a harmadik meg a magyar underground zenékszekkel foglalkozott).
DRM is theft
-
Voiceless
csendes tag
Vargáné és Tsa tápegység nélkül nem ér semmit az egész!
-
Trailblazer
veterán
Aki pedig ellátogat az ajkai Árok partyra augusztusban, láthat csodákat 8 bit-fronton. Én ott leszek.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Raijin
tag
Köszönöm, hogy megjelent ez az iromány.
Rengeteg kellemes emlék jött elő, a C64 számomra ismerős hangok által.Live long and prosper.
-
nubreed
veterán
Ez előtt és minden ilyen alkotás előtt, és azok előtt akik csinálták le a kalappal de nagyon! Elképesztő, hogy mit ki lehet hozni egy 64k -s demóból. Én is szeretek demokat nézegetni néha napján, engem a mai napig le tud nyűgözni 1-1 ilyen alkotás. Azt ezt programozóknak max respect!
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
GalaHU
őstag
Rajtam nem múlt, én beszálltam! Az eddigi munkájuk is nagyon igényes volt, szégyen hogy egy ilyen dokura így kell kalapozni...
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Stormbird
tag
Fejezd már be, nem vagyunk kiváncsiak a negatívoskodásra. Minek égeted magad ilyenekkel.
-
törölt tag
A 8bites korszak magyar játékfejlesztőiről szóló részt láttam, az interjúk nagyon érdekesek és szórakoztatóak voltak, az átvezető animációk is okésak, de az időutazásos, ügynökös felvezető sztori rosszul megírt, gagyin kivitelezett öncélú amatőrködés volt. Klasszikus "a kevesebb több lett volna".
Ettől még nagy respect az alkotóknak, hogy tisztességesen utánakutattak a témának és az interúk felbecsülhetetlen értéket jelentenek még ilyen körítés mellett is.
Reméljük tanulnak az előző részek hibáiból és inkább a témára koncentrálnak, minthogy minden áron beleerőltessék a "kreatív" ötleteiket oda, ahova nem valók. -
Locutus
veterán
Pont egy éve találtam meg ezt az ereklyét, valamikor 93-94-ből származik kb
Emlékszem még amikor a onehalf-ot irtottuk egy éjszakán át a 386-osról, aztán ötödik nekifutásra derült ki hajnalban valamikor, hogy a dos install floppy is fertőzött Régi szép idők... Bár némely emléket nyilván csak az idő szépíti meg.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
őstag
Az a mocsadék onehalf engem is betalált, 10 éves lehettem. Hozzád ahasonlóan én is kimásoltam előre az autoexec.bat és config.sys-t
"Dis is one half." - angolul nem nagyon tudott az illetőHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Vesa
veterán
Támogatom!
A tudomány a valóság költészete!
-
seniman
veterán
válasz Trailblazer #57 üzenetére
Sört hozzál ám.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
-
winhate
őstag
Azert az Amiga introkat se hagyjuk ki:
Ide nem kell semmilyen rendszer.
Egy ures lemez egy dir parancs es a file. (Amiga Dos)
Nem art a demokhoz introkhoz min. 030 as proci.Pc nel ne felejtsetek el a demoknal ,de foleg az introknal nagy segitseget lehet szedni a rendszerbol.
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Gargouille
őstag
Pont ezek az "idejétmúlt" dolgok mutatják meg azt, hogy mit ki lehetne hozni a gépből. Ennek fényében könnyebben érthető talán miért szidják annyira a mai általános szoftveripart.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
SchützHenrik
újonc
Látnunk kell !! Alig várom !! :-)))
HenSi
-
winhate
őstag
-
-
winhate
őstag
Hajaj mi tobb ,mint erdekes!
Erdemes kicsit jobban belemerulni ebbe a vilagba.
Sajnos a multat mar nem lehet visszahozni , de lehet meg nosztalgiazni.Elso indulasnak ajanlanek egy c64 et hozza Pit stop , Wizard of Wor , Boulder Dash stb...
Nalunk akkor igy kezdodott...Ha tudsz beszerezhetsz Vic20 at , Atarit , Zx Spectrum -ot , Plus4 -et... stb
Folytatasnak meg Amiga 500 , 600 ,1200
Ha keves a zseton es / vagy mobil hw kell akkor Raspberry Pi3.
-
GalaHU
őstag
Manapság ha használni is szeretnéd az A500, A500Plus, A600 vonalat nyugodtan ki lehet hagyni. Be kell izzítani egy 1200-est egy jóféle CF kártya tuninggal, azon a 8GB-os kártyára szinte minden Amiga cucc elfér!
(van már a kicsikre is megoldás erre, de ritkább és drágább...)Persze gyűjteményből nem hiányozhatnak a kistesók sem, nálam is ott csücsülnek a padláson, de használni csak az 1200-est szoktam.
Viszont talán Rasberry Pi + Retropie kombó a legütősebb csomag a múlttal csak most ismerkedőknek. A B+-os kiadásban már van elég kakaó a PS1 és Dreamcast emulációra is, e mellett mondjuk egy 256-os kártyán 10.000 (!) fölötti játékdarabszám sem elképzelhetetlen Atari 2600-tól felfelé a PSP-ig...
A legnagyobb rákfenét, az ordas hosszú töltési időt is el lehet felejteni, BT-n vezeték nélküli kontit is csatlakoztatatsz (XBox, PS, 3rd party, egyremegy), mert engem speciel a kábelek zavarnak a legjobban. De ha a madzagok nem ingerelnek, akkor pár dollárért akad full retro feelinges modern konti is...
https://www.youtube.com/watch?v=fZLs36D41To
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Az aranykorban nekem C64-em volt, jó 20 évvel később kattantam rá a retrohardver gyűjtésre, úgyhogy csak homályos emlékeim vannak:
Alapvetően a kicsik kompatibilisek egymással, Kickstart verzió lehet kérdéses, és persze a RAM mennyisége, ami az elején csak (?) 512kB volt. Az 1200-esnek vinnie kellene szinte mindent, a WHDownload-os cuccokon meg közel 100%...
A klasszikus floppy-s Amigázást azért nehéz tiszta szívvel ajánlani, manapság már keveseknek van ideje hosszú percekig csak kerregést hallgatni, vagy csereberélgetni lemezeket minden animációs videónál... Akkoriban ez fel sem tűnt, ma már inkább az emulátor vagy a CF-es kártya a korszellemnek megfelelő.
Sajnos egy jó állapotban lévő A1200-es már közelebb van a 100.000-hez mint az 50.000-hez, kezdésnek inkább egy Rasberry-t javaslok.
-
Trailblazer
veterán
Kickstart-beli eltérések voltak az A500/A600 között, aztán később ezek és az A1200/A4000 között. A legutóbbiakban a chipset is változott. Az AGA grafika miatt az újabb cuccok már az utóbbiakat követelik meg.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
haxiboy
veterán
Engem mint szoftverfejlesztő érdekel hogy akkoriban milyen kihívások voltak játék/szoftverfejlesztés területén. Milyen trükköket használtak az élmény maximalizásának érdekében, na meg hogy hogyan lopták be a COCOM listás gépeket az országba...
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest