Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Jelentem, tényleges projekt lesz az otthoni riasztórendszer :) Főleg, hogy egy egyetemi tárgy keretében fogok vele foglalkozni. Lehet vezetek majd neki valamilyen szinten egy blogot is, de ha mást nem, ide néha tervezek beírni az aktuális állapotokról.

    Az alap elképzelés, hogy egy adott környezetben (családi ház, valamennyi szobába kihúzott riasztókábelekkel, de végpont és vezérlés nélkül) egy riasztórendszert kell kiépíteni, központi felügyelettel, értesítőkkel, naplózással, különböző érzékelőkkel, web hozzáféréssel, kezelőszervekkel, stb.
    Terv szerint a központ egy raspberry pi, mely vezérel több arduinot, melyek egyenként 2-3 szoba szenzoraiért felelősek.

    Vannak már konkrétabb tervek is, egyelőre magamnak vezetek egy részletes dokumentációt, de alapvetően szerintem nem lenne rossz, ha egy ilyesmi megoldás szerepelne itt a logouton is, nem sok hasonló írást láttam eddig. Erre viszont talán csak a projekt (félév) legvégén kerítek majd sort, mert egyrészt akkor lesz teljesen kész és prezentálható, másrészt nem szeretném, ha különböző plagizálási kérdések merülnének fel, harmadrészt nem szeretem, ha sokan beleszólnak ;] De majd pár kérdésem biztos lesz a témában, szerencsére egyelőre valamennyi területen van egy elképzelésem az induláshoz. Első körben írok egy pontos specifikációt.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák