Új hozzászólás Aktív témák

  • #82595328

    törölt tag

    válasz axioma #1256 üzenetére

    Bocs, de ezt nem is értem.
    Nem igazán értek az osztályokhoz. De az elméletét nagyjából megértettem egy lakástervezéses példa alapján.
    Az ős egyik tulajdonságát szeretném lecserélni az új osztályban. Ez lenne az osztályok egyik előnye. Hogy könnyedén lehet módosítani az alapprogramot annak módosítása nélkül.

    Azaz tételezzük fel, hogy Egy az egy sima szoba, egyik a magasság, másik a szélesség.
    A Ketto osztály meg legyen egy kör alakú szoba, ahol az egyik a magasság (ezt örökölnő az ősből), a másik pedig a sugár(erre cserélném le a szélességet). (Lehetett volna négyzet, meg kör alapú hasáb is. A magasság meg terület így lenne értelme a szorzásnak, de a probléma szempontjából mindegy.)

    Azaz az az Egy(sima szoba) mintát akarom módosítani egy Ketto(kör alakú szoba) mintára. Úgyhogy az attribútumok értékét felhasználói input adja meg.
    Tehát lényegében az osztályok első előnyét akarnám leprogramozni, hogy egy meglévő mintát (osztályt) felhasználva, készítek egy másik mintát (osztályt). Még csak nem is bonyolítottam egyelőre másik metódussal. Ennek egyszerűnek kellene lennie, de mégsem az.

    Tehát még egyszer első körben szeretnék egy osztályt módosítani egy származtatott osztállyal. Ez lenne a programomnak a lényege. A felhasználói adatbekérés már csak ráadás. De így is működnie kellene.

Új hozzászólás Aktív témák