Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Ma csináltam egy tesztet, hogy pontosan mér-e az óra csuklón pulzust ezzel a mostani szoftverrel, mivel volt róla szó a napokban többször is.

    Gondoltam megosztom, mert vegyesek, érdekesek a tapasztalataim. Tehát (garmin fenix 5x):

    Egy elliptikus gépen tudtam tesztelni, mert azon van tenyérérintkezős mérés edzés közben. Érdekes, számomra furcsa eredmény jött ki.
    Az edzés első harmadában nem stimmeltek az értékek. Az eltérés a 2 ütemtől 6 ütemig terjedt. Mivel folyamatosan, állandóan mentem a gépen, nem voltak hirtelen váltások, a csuklót nem igazán vette igénybe a gép, így a mérésnek pontosnak kellett volna lennie. Az 1-2 ütem eltérést még okénak éreztem, a 6-ot már nem.

    Eltelt az edzés első harmada, és onnantól telibe pontos volt. Nagyon ritka volt, hogy 1 ütem különbség lett volna az óra és a tenyéren mérés között, de általában stimmelt teljesen pontosan. Nem értem, hogy ez mitől lehetett.

    Betudható esetleg annak, hogy a tenyér izzadásával javult a tenyér elektródáinak a mérése? Ez lehet az egyetlen magyarázat, mert más nem jut eszembe, hogy eleinte miért nem volt pontos, utána miért lett az. Persze az is lehet, hogy az óra mért rosszul, mert a tenyéren mérésnek véleményem szerint jobban lehet hinni. Nem? Mi a véleményetek?

Új hozzászólás Aktív témák