Új hozzászólás Aktív témák

  • Plokijuma

    aktív tag

    válasz Loha #10339 üzenetére

    Javaslom, hogy ne a teljes futam távját nézd, hanem 1-1 kört csak (azonos körülmények közt), mert így kevesebb az emberi tényezőre fogható dolog.

    Nekem feltűnt, hogyha huzamosabb ideig vagyok a serveren, akkor picit lassan, de kezd javulni a köridő.

    pl.: Múlt héten gyakoroltam a Touge nevű pályán ligafutamra. Ezt pályát nagyon jól ismertem korábban is. Kezdetben hibátlan körökkel is alig bírtam 1:50 alá menni...
    Mentem sorra a gyakorló futamokat és javult a köridő, de nem azért, mert én javultam, hanem érezhetően sokkal jobban tapadt a kocsi. Egyértelműen a kocsi súlya kisebbnek tűnt, kevésbé sodródott le az ívről azonos sebességnél és jobban is gyorsult. (nem változtattam semmit a kocsi beállításán)
    Ligafutamon sorra futottam egymásután az 1:45.2xx-es köröket (ilyenből ha jól emlékszem 4 is volt) volt egy érthetetlenül kiugróan jó köridőm, 1:44.4xx. (a lényeg, hogy kis köridő szórással mentem végig, tehát valahol ott lehet a maximum) Ligafutamon nagyon jól tapadt a kocsim, 2 embert is külső ívről, körbeautózva előztem meg. (nem hibáztak előtte, de lehet, hogy csak túl óvatosak voltak :) )
    Na, ekkor még mondhatják az emberek, hogy ez nem speedbug, hanem szimplán megismertem jobban a pályát (ami kicsit fura lenne, azon tény tudatában, hogy több száz kört mentem itt régen, főleg class1 és class2 kocsikkal)... de láss csodát, újra indítva a játékot, újra 1:49-es körök jöttek... (10 perc alatt talán nem felejtek el vezetni :D)

    Az első gyakorló futamom és a ligafutam közt kb. másfél óra telt el. Ennyi kellett a kb. 5 másodperces javuláshoz)
    Szerintem érdem megnézni ebből a szemszögből is speedbugot... Mások is jelezték korábban (aeria games fórumában), hogy a serveren töltött idő múlásával javultak a köridők.

    Sajnos nekem se idő, se energiám, nincs ennek alaposabb letesztelésére.
    Azaz igazság, hogy a játék se vonz annyira már. Elég régóta megvan a speedbug, de nem nagyon látok előre lépést ez ügyben.Az is marha sokáig tartott, hogy egyáltalán elismerjék. Azért mókás volt régen, hogy a GM/GS-ek a TA-ban levő 2-2,5 másodperces (ürestankos) köridőeltéréseket sokáig azzal magyarázták, hogy jobb ívet használ egy-két ember :D Legalább 9 hónapja tudok erről a "feature"-ről, de semmi előre lépés. Elég reménytelennek tűnik a helyzet. Én már kezdem feladni, hogy megszabadulunk ettől a bugtól, ami az autóversenyzés filozófiáját nagyon súlyosan sérti. Sokak hagyták már ott emiatt (is) a játékot és fogják is, ha így halad tovább.
    Szóval páran nézzetek rá. Főleg a tapasztalt, ügyes és biztos kezűekre gondolok, ahol az emberi tényező nagyon kicsi (konvergál a nullához :) )

    u.i: huhh, ez kicsit hosszú bejegyzés. Remélem sokak nemcsak átgörgetik (főleg Invictusék)

Új hozzászólás Aktív témák