Új hozzászólás Aktív témák

  • doc

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #5009 üzenetére

    Igazából milyen "nem szabványos" szokásokra gondolsz?
    pl. WinMain, az "stdafx.h" ha ez mond valamit, a #pragma direktivak (bar ezek ugye 'definicio szerint' forditofuggoek), a Managed C++ borzalmairol nem is beszelve...

    A vim-nek van auto-complete szolgáltatása? Ha igen, korrekt?
    persze, alapbol sima szovegkiegeszitest csinal (CTRL-N ill. P-re egy legordulo listaban mutatja a lehetosegeket), illetve tud hasznalni ctags file-t, ezek gyarilag benne vannak.
    a VS-fele IntelliSense-hez hasonlo Omnicomplete kulon pluginkent letezik ra, azt en nem szoktam hasznalni

    Nem érzem magam attól hatékonyabbnak, hogy minél minimalistább felületen programozok.
    nyilvan nem is leszel az, sot. soha nem mondtam hogy attol lenne valaki hatekony hogy minel kevesebb segitseget kap a kornyzetettol, sot, epp az ellenkezoje az igaz. de az, hogy valami terminalban is fut, meg nem jelenti hogy 'minimalista'. multkor pl. kollegam ult le mellem mikor meg akarta nezni hogy mit csinalok, mutogattam neki a forraskodot, termeszetesen vimben, es egyfolytaban azt hallottam tole csodalkozva hogy 'a vim ilyet is tud? ezt is tudja? ez is benne van?'. mar nem tudom miket latott, de azt tudom hogy az elso amin meglepodott az az automatikus code folding (ugyanugy mint VS-ben, csak itt teljesen testreszabhato) meg a kulon tabok es a split (tobb file egy tabban/ablakban) voltak, de meg rengeteg olyasmi van benne, amit az ember nagyon nem nezne ki belole (pl. sajat fuggvenyekkel programozhato a vim is, akarcsak az Emacs, stb)

    Rengeteg időt lehet spórolni a NetBeans és akár a VS kényelmi szolgáltatásaival. És nem érzem úgy, hogy "nem szabványos" kódokat írogatnék.
    nem erzes kerdese. probald meg leforditani egy ANSI forditoval (pl. g++) ;)
    a kenyelmi szolgaltatasok jok, de nagyon sokat szamit a jo szovegszerkeszto, en pl. most, hogy lejart a viemu 30 napos trialja (VS kiegeszito, amivel lenyegeben egy beepitett vim lesz a szovegszerkeszto), irtozatosakat szenvedek mikor a legalapvetobb szerkesztesi muveletek is hianyoznak a VS-bol, ugyhogy inkabb egy kulon futtatott vimben szerkesztem a .cs file-okat :)

    Inkább legyen kényelmes, gyorsan, hatékonyan lehessen vele kódolni, igenis legyenek hasznos szolgáltatásai.
    tokeletesen egyetertek. en pont ezert hasznalom a vimet, te meg szerintem pont ezert a VS-t meg a NetBeanset :)

    a 'problema' vagyis inkabb a felreertes forrasa az, hogy a vimet mindenki valami primitiv ocskasagnak gondolja ("ebbol a szarbol meg kilepni sem lehet"), aki nem ismeri elkepzelni sem tudja hogy milyen elkepeszto dolgokat tud, es milyen dobbenetesen hatekony (en pl. makrok nelkul nem vagyok hajlando forraskodot szerkeszteni, es itt a makro alatt nem olyan nehezkes, irtozatosan lassu megoldasokat ertek mint ami pl. a VS-ban van, alap hogy egyszerre tobb soron/vertikalis blokkon tudjak dolgozni amit a VS egyaltalan nem tud, naponta tobb tucatnyiszor vagy talan tobb szazszor hasznalom a "." vagyis a pont parancsot, ami vimben a legutolso szerkesztesi muveletet ismetli, stb )

    ezzel persze nincs gond, en sem ismerem pl. a NetBeanset azon tul, hogy lattam mar egyszer-ketszer, a vimet meg meg sokkal kevesebben ismerik akar csak kicsit is
    amugy meg a kollegaim kozott nem egy allando vim-user van, szoval annyira szar nem lehet :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák