Új hozzászólás Aktív témák

  • szika87

    aktív tag

    Csak nem tudok túl lenni ezen az RGB beállításon....valahányszor belekezdek csak plusz kérdések születnek :DD
    PC-ről (media player+madvr) nézek filmet hdmi-n kikötve a tvre.

    Az alábbi felállások vannak, teljesen szubjektív vélemény alapján:
    PC limited rgb ---> hdmi ----> krp600 limited rgb ----> normál kép (normál fekete)
    PC limited rgb ---> hdmi ----> krp600 full rgb ----> szürke a fekete (ez nyilván rossz)
    PC full rgb ---> hdmi ----> krp600 full rgb ----> Hasonló mint a "normál kép" de több a megjelenő részlet ami eddig rejtve volt (ezáltal olyan mintha kevesebb lenne a fekete egy picivel), és mintha egy kicsit mosottabb lenne maga az összhatás.
    PC full rgb ---> hdmi ----> krp600 limited rgb ----> Az én szememnek ez tűnik a legjobbnak, erősebbnek érzékelem a feketét a "normál kép"-hez képest, igaz kevesebb a megjelenített részlet mint a full-full-nál, de valahogy a filmek és a játékok is jobban néznek ki. (pedig ezt hívják black crush-nak külföldi fórumokon ami gondolom nem jó)

    És mégis mikor teszteltem a gyűrűk urával, amikor pl benn vannak Mória bányáiban a full-full-nál belátok kb mindent, értem hogy jóval több mindent jelenít meg képernyőn, de elvész az hogy ők most egy sötét helyen vannak, míg a full-limited-nél lehet nem látszanak már annyira a pillérek de sokkal jobban kijön az árnyék hatás a falakon, az emberek arcain stb...

    Miért van ez, a szemem becsap? :DDD
    Mert azt olvastam hogy mindkét oldalnak egyeznie kell tehát limited-limited, vagy full-full különben nem lesz jó a megjelenítés.

    We are here for a good time, not a long time.

Új hozzászólás Aktív témák