Új hozzászólás Aktív témák

  • szika87

    aktív tag

    Sziasztok!

    Sajnos itt nem kaptam segítséget senkitől (vagy nem tudtak) ezért magamtól kellett rájönnöm a dolgokra külföldi fórumokon keresztül, és ezt szívesen megosztom másokkal is.

    Bár kevesen vagyunk de ha valaki késztetést érez és aktiválni szeretné az ISF profilokat a G9-es Pioneer Kuro monitorán, vagy kalibrálni szeretné (igaz a kalibráláshoz nem árt ha van műszer) vagy csak belépni szeretne a szerviz menübe az alábbiak szerint kell eljárni:

    Amire szükség van:

    Le kell tölteni a KuroControl programot.
    Be kell szerezni három kábelt, egy RS232-es, és egy soros DB9-es (anya-anya) dugóval, és egy sima lan kábelt ami biztos van a háznál.

    ISF profilok aktiválása:

    1, Feltelepíted az rs-232-es kábel drivert a gépre (nekem jött hozzá külön lemez), majd miközben kikapcsolt állapotban van a tv (monitor) összedugod őket. Én direktbe rákötöttem a lan kábelt a tv-ben lévő csatlakozóhoz, az rs-232-est a laptopba, ehhez hozzácsatlakoztattam a soros kábelt és bedugtam a tvben lévő csatihoz.

    2, A DHCP-t engedélyezd a készüléken a beállításokban, és nézd meg mi a hozzátartozó ip címe (ezt nekem kiírta a kuro az ip address felületen)

    3, Elindítod a KuroControl programot, beírod az ip címet amit korábban már kinéztél, (COM3-ra állítod a csatlakozást, legalábbis nekem ezen van) és connect-re kattintasz. Ha minden jól ment tudod ki be kapcsolni a tv-t a laptopról.
    A KuroControlba a US verziót, kicseréled European verzióra, ha ezzel megvagy a készülék elkezdi felülírni a korábbi verziót, majd kiírja hogy kapcsold ki. (érdekesség nekem alapból európai volt mégse engedte aktiválni az ISF funkciókat, tehát flasheltem US-ra majd vissza EU-ra és így már jó volt)

    4, Ezt követően ha újra bekapcsolod, észre fogod venni hogy visszaállított minden beállítást gyárira, és újra rá kell csatlakoznod a programra, viszont ekkor már szabadon tudod aktiválni és állítani az ISF Day, Night, és auto módokat. Tehát kiválasztod hogy ISF day és mented (save) ugyanezt a night, auto stb. Sőt ha interneten találsz mások által készített ilyen beállításokat akkor simán be tudod tölteni a sajátodba a programon keresztül XML fájlként csak akkor a "load"-ra mész és azt töltöd be.

    Lehet más egyéb dolgokat is csinálni benne, sőt igazából szinte bármelyik alap profilban állíthatsz bármit, azokon is amiket eddig nem tudtál a készüléken, pl optimum vagy a dynamic mód.

    Szerviz menü:

    1, Elindítod a KuroControl programot, a command szekcióban begépeled "FAY" majd send-re kattintasz, majd "FACS01" és ezt is elküldöd, ekkor a Kuron fel kell jönni a serviz menünek és a távirányítóval tudsz lépkedni.

    2, Innentől láthatod, az üzemórát a ki/be kapcsolások számát...stb, a feszültséget is itt tudod állítani (PANEL -1 ADJ (+), VOL YKNOFS1 D, VOL YKNOFS3 D, VOL YKNOFS4 D) de véletlenül se menj a gyári minimum megengedett alá.

    Ha változtattál bármin, akkor a command résznél beütöd "FACS00" majd a "FAN" ezt követően kapcsold ki a Kuro-t majd újra be.

    Szeretném jelezni hogy mindenki csak saját felelősségre csinálja meg ezeket a dolgokat ha szeretné, noha galibát max a feszültségek megváltoztatásával lehet csak, bár ott is ha feljegyzi az ember mi volt a gyári alap beállítás max visszaállítja arra.

    Én sem állítottam semmit a szerviz menüben, csak azért kezdtem bele mert szerettem volna aktiválni az ISF profilokat, vagy ha előjönne a "red tinting" probléma megpróbáljam korrigálni, és megnézni az üzemórát (amit végül nem tudtam, mert előtte csináltam meg a flash-elést és lenullázta a számlázót mire beléptem a szerviz menübe :DDD )

    És végezetül, ez a módszer csak a 9. generációs KURO monitorokra érvényes, tehát a KRP500m/KRP600m és az Elite szériára. A KRP500A/KRP600A, LX5090, LX6090 tv-nél más az eljárás, ne kérdezd mi mert nem tudom, csak azt hogy azokon nem így működik.

    Ezt pedig grátisz csak úgy itt hagyom.
    Integrator szerviz menu:

    Ezt be tudod simán hozni a gyári távirányítón bizonyos gomb kombinációkkal ami az alábbi:
    A távirányítón a display feliratot kb 3 másodpercig nyomva tartani, ha felengedjük és működik akkor az "input" felirat ott marad a tv-n, ekkor megnyomod egyszer a "Home menu" gombot, és már be is jött az integrator menu ahol plusz beállítások vannak rizikó nélkül. Slusz poén, sose tudtam hogy működik e a ventim hátul, na itt be lehet kapcsolni manuálisan és jelentem úgy pörögnek a 12 éves ventik mint egy helikopter, de legalább tudom szépen teszik a dolgukat ha szükségük lenne rá :DDD

    Röviden ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    We are here for a good time, not a long time.

Új hozzászólás Aktív témák