Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz diegho #4481 üzenetére

    Akkor viszont döntsd el, hogy monitorként szeretnéd használni, vagy TV-ként! A plazmát istenkísértés monitornak használni, ezt már többször kitárgyaltuk e topicban. Monitorként való használatra csakis korlátozottan (filmnézésre, játékra) javasolható plazma kijelző.

    Mi az, hogy kifolyik a szemed az LCD-től? Az csak annyit jelent, hogy nincs jól beállítva a szemedhez. A plazmától ugyanúgy kifolyna a szemed, ha nem kalibrálod be rendesen. Ellenben az LCD-t is be tudod úgy állítani, hogy semmi gond ne legyen.
    Egyébként a 107 cm képátló másfél méterről nézve egyáltalán nem necces, sőt fullHD-t feltételezve ideális, de még HD-Ready-nél is simán belefér. Én is ennyiről (max. 2 méterről) nézem a 107 cm-es (42") plazmámat. Pont előtted linkeltem valakinek a diagramot:

    Diagram

    Ha monitorként ilyen nagy méretben gondolkodsz, akkor el kell fogadnod, hogy bizony egy ekkora kijelző alá már vas is kell, meg kell venni a jó VGA-t, ha játszani akarsz. Ha nem játszol, akkor meg gyakorlatilag bármilyen nem ősrégi VGA jó, hisz a felbontásokat és frissítéseket kihajtja még egy alap kártya is.

    A plazma 42"-tól fölfelé tudja igazán megmutatni, hogy mit tud, a 32"-ost nem favorizálnám. Én sokkal inkább javasolnám neked, hogy vegyél egy minőségi 24"-os, 16:10-es LCD monitort, ami natívan 1680x1050-es felbontást tud és kalibráld be megfelelően. Az is kijön abból az összegből, amit egy kis plazmára szánnál. Nem fogsz csalódni és ráadásul nem kell odafigyelned, hogy hogyan és mire használod.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák