Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz janos666 #40694 üzenetére

    Az MLL (minimum light level ~ fekete) is változhat az APL (average picture level - a teljes kép átlagos fényerőssége) függvényében.

    Milyen alapon? Kicsit furcsa nekem ez a magyarázat. Negyedmillióért megmagyarázni a szart? Csak nem azt akarjátok ezzel mondani, hogy ha veszek egy plazmát, a fekete nem lesz rajta fekete, sőt még ingadozni is fog a feketeszint, a pillanatnyi képtartalom függvényében?

    Nekem például fényerőben nincs nagy igényem, nem is bírja a szemem az erős fényt (itt nem a napfényről van szó, azzal semmi gondom, hanem csak TV, monitor, fénycsövek vonatkozásában). Tehát jelenleg a nagyképernyős CRT-n beállítok egy fényerőt, egészen addig minimumra csökkentve, hogy a fekete minél feketébb legyen, de a szürke képrészletek már kiemelkedjenek. Kontrasztot pedig ehhez képest, amennyit még elbír a szemem.

    Ezután a fekete-szint marad stabilan, soha nem változik. Baromi rosszul esne, ha az új plazmán ingadozna a fekete, illetve nem tudnám a fentiek szerint beállítani. LCD-kacatot ezért sem akarok venni, mert utálom, ha bevilágít.

    Most akkor plazmában sem lehet bízni ilyen szempontból? Én egyébként csak este, illetve sötétben nézek tévét.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Aktív témák