- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Most kacérkodom, hogy konzolt vegyek-e a PC fejlesztés helyett és a PS4 nálam inkább vezet mint az XBOX ONE tetszési szempontból (egyedül az ár szempontjából nem).
Soha nem volt még konzolom és nem tudom manapság a PS4-nél hogy van, leginkább offline játékokkal játszanék és nem igazán ismerem ezt az online fizetős struktúrát. Valaki elmagyarázná röviden?
Milyen online szolgáltatásokért kell fizetnem PS4 rendszer esetén és mennyit? Ha offline akarok játszani akkor is kell fizetnem és kell e hozzá állandó internet kapcsolat, vagy hogy van ez?Remélem nem tűnök nagyon noob-nak, de most tévedtem hosszú idő után először konzolos vizekre.
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Nincs hír arról, hogy a Final Fantasy XIII PS4-re is megjelenik?
Nem akarok ezért a játékért egy külön PS3-at venni. A PC verziót meg úgy elrontották, hogy na...
Tudom, jön majd a FF XV, de abba csak csupa muksó van, egy csinos csaj sincs a karakterek között...
És még 1 kérdés: megoldották már, hogy az XBOX ONE controller-jét lehessen használni PS4-en?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gabor343 #33443 üzenetére
A Type-0-ban vannak csajok?
Amúgy a PC verzió még annyira sincs szép mint a PS3 verzió, mert az XBOX360-ról lett egy az egyben átportolva és még a felbontást sem lehet állítani, fix 720p sandbox (gyakorlatilag semmilyen grafikai beállítás nincs, még gamma sem), még a videók is alacsonyabb felbontásúak mint PS3-on. Az irányítás nem lenne gond, van XBOX controllerem Windows-hoz.
Minden további nélkül lerántottam volna, mert jó ára van a Steam-en is (maga a játék ennyit biztos megérne), de sajna nagyon elcsempézték a PC verziót.
Szerk.: a controllert csak azért kérdeztem, mert úgy tudom PS3-on megoldották valahogy, hogy lehessen XBOX360 controller-t használni, akkor PS4-en miért ne tudnák ugyan ezt a ONE gamepad-jével?!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Igen erre én is rábukkantam, de a fórumok alapján nem győzött meg. Nekem 1024x768-ba kellene kitenni és amint látom ennek a mod-nak nem épp egyszerű a használata és vannak hátulütői is, állítólag 50%-al több GPU kell neki ami nálam már nem jön jól még ennél a játéknál sem, nem épp erőmű a gépem, 2.4GHZ DC és 6800GT áll rendelkezésre, ezzel pedig szerintem nem igen tudnék ebben a mod-ban játszadozni.
Húzós dolog, még gondolkodok rajta, hogy megéri e most (lehet még lejjebb megy az ára ), vagy várjak amíg meglesz a 40" HDTV-m, mert a mostani 19" 4:3 CRT-m-en nem hinném, hogy sokat fogok látni a 720p-ből.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Most nézem a gameplay videókat és azok alapján a Type-0 és FF XV is real time harcrendszerű lesz.
Ha valamiért szerettem a JRPG-ket az pont a körökre osztott taktikázás volt, már a XIII-ben is semi-real time a harc, ami ott sem tetszik (mondjuk még türhető). Miért kell mindent manapság a hack and slash-ek szintjére lebutítani, ennek a sorozatnak meg pláne ez adta az esszenciáját (a jó stroy-n kívül), csalódott vagyok... -
SunMount3r
nagyúr
Egy noob-osabb kérdésem lenne: 1080p-mellett minden játékban megvan a 60fps PS4-en? Ezt garantálja a Sony/játékkészítők, vagy van ami így is 30fps-en "kocog"? Most nem a ritka drop-okra gondolok az gondolom néha minden játékban van ahol sok minden történik egyszerre a képernyőn, hanem hogy elvileg mennyi FPS-re optimalizáltak a játékok az új generáción?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e azt valahogy oldani, hogy az XBOX360 vagy az XBOX ONE wireless controller-ével (akár a PC-s USB adóvevős változattal) lehessen játszani a PS4-en?!
Ha a wireless-el nem, akkor a vezetékessel esetleg?
(Nem vagyok PS4 tulaj, egyelőre csak érdeklődöm.)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz oriic #127159 üzenetére
Pedig megy az vezeték nélkül is.
Csak marha drága egy ilyen ketyere...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz 30z.Samu #127214 üzenetére
Bár konkrét PS4-es tapasztalatom nincsen, de FPS-eknél biztos fogod érzékelni a különbséget a PC javára az irányíthatóság, reszponzibilitás terén. Egér+bill.-zet kombó eleve előny, meg ugye ott van még a TV és a controller input lag-ja is (ez utóbbi csak wireless módban).
Mindezt írom úgy, hogy ma már nem ülnék vissza a monitor elé a fotel+controller+TV kombó mögül, mert "nagyban jobb" és valahogy úgy általában mégis jobban bejön a controller (ami sok "nem fps" játékban még előny is).
Hamar megszokja az ember és a különbség már csak akkor tűnik föl megint, ha visszaülsz egy körre a monitor elé (akkor viszont eléggé).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van ugye a PS4 Slim, meg a sima. Valami érdemi különbség van a méretén kívül köztük? Pl. a hűtés mind a kettőben ugyan olyan jó, illetve a HDD csere is megy gond nélkül?
Érdemes az 1TB-osat venni az 500Gb-os helyett, a rendszer ebből mennyit foglal le? 4-5 játéknál több nem lenne telepítve egyszerre.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz ViktorHUN79 #128885 üzenetére
Köszi, akkor elég lesz majd az 500GB-os nekem.
A Slim vs sima kérdésemre valaki?!
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz WhiteWalker #128900 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz WhiteWalker #128910 üzenetére
Hát ez az, hogy nem biztos. A DD és a DTS-t az átalakítónak is tudnia kellene, amit nem hiszem, hogy ilyen olcsón ki lehetne hozni. Maguk a játékok alatt is DD-t és DTS-t ad ki magából? Mert a Blu-ray lejátszó képessége kevésbé érdekel.
Senki nincs itt aki ilyen átalakítóval használja? Minden jobb, mint a TV "hangszórói" ...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Thorkos #128939 üzenetére
Néztem ilyet, de ha már egy 3-4K-s variánssal is meg lehetne oldani, ami csak PCM-et tud, az még jobb lenne...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Kendek #128987 üzenetére
HA jól kalkulálom, akkor a NAT a kliensnek ráadásul még egy plusz "security layer" a lehetséges maliciózus támadásokkal szemben... Szóval ez így eléggé unfair-nek tűnik, hiszen, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, annak sincs más opciója, mint váltani, ha PS4 online-t akar.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lehet még "sima" PS4-et kapni, mert lehet, hogy nem néztem meg eléggé, de már csak a Slim verziót látom mindenfelé?
Van valami "hátránya" a Slim verziónak amúgy?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Erre lenne valakinek valami ötlete/tapasztalata? Túrtam a net-et, de nem nagyon találtam semmit.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor megérné FHD (és nem HDR-es) TV-hez is a inkább a Pro a Slim helyett? Megéri azt a felárat? Mert ugye csak azokban a játékokban tolná "szebben" a grafikát, amiket már Pro-ra is optimalizáltak, de így mennyi lenne a különbség? A korábbi játékoknál gondolom tök ugyanaz a kettő, vagy mégsem?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RangerFox #162191 üzenetére
No már kezditek is elvenni tőle a kedvem. A kérdésem nem volt ennyire szimpla, rákérdeztem milyen különbségekre is gondolok. Azt hittem ez a fórum pont az ilyesmikre való és rákérdezek néhány tapasztalattal rendelkező véleményére, így direkt érdeklődés és tájékozódás szintjén. Egyértelmű válasz lehet, hogy nincsen, de pro és kontra érvek és válaszok azért lehetnek. Bocs, hogy zavartam a "belső köreiteket", többet nem fecsérlem ide a karaktereket.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz seniman #162195 üzenetére
Oké, ezt értem, de azért nem kell ebből az okból téves és feltételezéseken alapuló következtetésekkel általánosítani és ezekkel illetni a pont ezt a kérdést feltevőket. És írtam is, hogy konkrétumokra kérdeztem rá, amikre konkrétabban is lehetett volna válaszolni... De mind 1, nem feszegetem, majd nézek videókat, csak ugye be kell számítani, hogy FHD és HDR mentes a TV-m, így gondoltam itt előbb kapok konkrétabb kiindulási alapot hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van itt valaki, aki valamiféle HDMI "audio leválasztóval"/konverterrel használja a PS4-et? Érdekelne, hogy van e valami bevált kütyü erre (a random Aliexpress-es és társai lehetőséget ismerem)?
Úgy gondolnám, hogy ha már vennék egy PS-t, akkor már csak ne a TV zörejkeltője szóljon, hanem legalább egy normális PC-s hangfalra kötném ki.
A sima PS4-et (amin még volt optikai) meg már újonnan rég nem lehet kapni, ugye...
(Amúgy igazán lehetne rajtuk egy sztereó audio Jack legalább, mert így vagy úgy gondolják, hogy mindenkinek van egy HDMI bemenetes erősítője, vagy hogy akinek meg nincs az beéri a TV-ből kijövő zörejekkel???).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sirarcheer #202893 üzenetére
Mit jelent, hogy nem kell kábelezni? Még a fülesig talán beleférne a kábel, de a controllert Wireless szeretem és a hangszórókat preferálom. (Ha már a controller-re raktak Jack-et, akkor a gépre miért nem fért el egy, nem értem...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz wierra #202903 üzenetére
Épp ezt írtam: a controllert Wireless szeretem. Egy 60K-s soundbar sem szól úgy, mint egy 13K-s normális PC-s hangfal. Nem akarok még erre is feleslegesen költeni.
De közben kifundáltam -egy lehetséges- megoldást: a TV-nek van Jack kimenete, kérdés, hogy a PS-ből jövő hangot kiadja e rajta. Erről mi a tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + 2db játék garanciával hibátlanul
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition!
- BESZÁMÍTÁS! Xbox Series S 2 kontrollerrel, GYÁRI GARANCIÁVAL! Webshoptól!
- Diablo 3 Nintendo Switch - játékokkal, tartozékokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest