Új hozzászólás Aktív témák

  • ldave

    félisten

    Én most hétvégén egy régebbi inide játékkal, az Omensight-tal játszottam:

    A legvégére még nem értem, de már a kapujában vagyok, csak tegnap este már nem volt erőm tovább haladni, de ma valószínűleg lepörög majd a stáblista. Összességében ez egy remek ackió rpg, a dodge-olós fajta stílusból: ha jól időzítve kerüljük ki az ellenfél támadását, akkor egy pillanatra belassul mindenki és odacsaphatunk párat gyorsan az arcukba. Kihívás számomra pont elégséges a közepes nehézségen, így is haltam eleget a komolyabb főellenségeknél.
    A játék története az Idétlen időkig alapjain nyugszik, ugyanazt a napot kell végigjátszani egészen addig, amíg meg nem állítjuk a gonoszt. Ebben lesznek segítségünkre a lehetséges társaink, akik mellé az adott napra betársulhatunk. Váltani később nem lehet, mindig a nap elején döntjük el, hogy kivel leszünk. Ez mechanikában úgy mutatkozik meg például, hogy vannak bizonyos ajtók, amiket csak az egyik társunk tud kinyitni. Emiatt a helyszínek gyakran ismétlődnek, csak más szempontból megyünk rajtuk végig. Ez picit negatívum, de ügyesen beleépítették a fejlesztők a játékba, hogy ennyi pálya tervezésére volt kapacitásuk. Nem ideális, de szerintem elfogadható. Ha valakinek nyelvi akadály miatt nehéz lenne kikövetkeztetnie, hogy miként tudna továbbjutni az adott pontot, akkor van beépített segítség is.
    Emellett megvannak az alap akció rpg elemek, a harcok során xp-t, kapunk, amitől fejlődik a karakter és új képességeket kap, a gyűjtött pénzből fejleszthetjük fegyverünk, páncélunk és a képességeinket is erősíthetjük.

    A Slime draws near! Command?

Új hozzászólás Aktív témák