Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Végeztem a Dragon Quest XI-el. 98 óra. Ha a platinát nem nézem, akkor is bőven 90 óra az, amit a játék ad.

    Számomra a generáció legjobb játéka. Egy gyöngyszem. Mindenkinek tudom ajánlani, mert nagyon könnyű, főleg az előző részekhez képest. Élénk színek, egységes művészeti stílus. Akira Toriyama karakterei mindig is elvarázsoltak legyen szó a Dragon Ballról, a Dragon Quest játékokról vagy a zseniális Chrono Triggerről. Es ami a legjobb benne: megmaradt Dragon Questnek.

    Nem kurvult be, mint a Final Fantasy széria (igen, jó játék a XV, de csak a nevében FF). Csak apróbb áramvonalasítások történtek, de ez még mindig ugyan az a core jrpg, mint már három (!) évtizede. A karakterek szerethetőek és kedvesek, a történet szintén. Kedvesen indul, aztán bekomolyodik, de sosem gyerekes, mint a Ni No Kuni 2. Gyönyörű képet varázsol a tv-re, nem lehet ilyen téren sem bele kötni. A harcok élvezetesek, a karakterek maguktól is elvannak, ha csak nézői szeretnénk lenni az egyébként rendkívül látványos küzdelmeknek. Bossfightoknál viszont mindig vegyük kezünkbe a gyeplőt, ez azért még sem egy idióta mobilos játék. Ilyen téren még mindig a Final Fantasy XII az etalon...amennyire ott személyre lehetett szabni a karakterek harcban történő viselkedését a gambit rendszerrel...olyat azóta sem láttam, és hiányolom is.

    Egyetlen hibát tudok csak felróni, bár ez csak apróság: a zenei rész nagyon jó, csak éppen kicsapták a nagyzenekarral felvett dalokat, amik részét képezték a Japán kiadásnak, és helyette a szokásos midi prüntyögést kapjuk. Egek! Legalább meghagyhatták volna a választást... Félreértés ne essék, szerintem így is varázslatos zenéket kapunk, és az első perctől az utolsóig hallgattam, viszont elviseltem volna a nagyzenekari darabokat is.

    Ami miatt mégis ennyire elégedett vagyok a játékkal,.az a harmadik fejezet. A stáblista után nem kell új játékot kezdenünk, hogy elérjük a legkeményebb helyeket, mint kb minden jrpg- ben, hanem nemes egyszerűséggel folytatják a történetet, és habár az ismert helyszíneket járjuk be újra, de ott új ellenfelek és loot van, új sztorival és feladatokkal. Itt már meg lehet küzdeni pár nehezebb bossal is, nem árt felkészülni, de ez a játék annyira de annyira játszatja magát.

    Kifejezetten jó ezeken a szürke napokon játszani egy ilyen színnel él élettel teli játékkal. Csak a legjobb szívvel tudom mindenkinek ajánlani!

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák