Új hozzászólás Aktív témák
-
pelyib
tag
Gratula az elert eredmenyhez.
Miben mas a te alkalmazasod mint egy szimpla gallery app? pl: https://piwigo.org/Par eszrevetel:
- mysqli helyett PDO
- egy framework, vagy legalabb egy router lib hogy egy belepesi pontja legyen az alkalmazasnak => nem kell minden fajlban duplikalni a kodot ellenorizni a sessiont => csak egy folder legyen elerheto a webservernek (tipikusan web vagy public neven)
- template engine hasznalata, vagy legalabbis view kiszervezese
- PSR hasznalata => tobbi PHP fejlesztonek konnyebb lesz olvasnia a kodot
- hasznalj 1 fajta karaktert behuzasra space VS tab (PSR a space-t ajanlja)
- injectalj, e helyettfunction __construct()
{
require_once "DataSource.php";
$this->ds = new DataSource();
}ezt
public function __construct(DataSource $source)
{
$this->ds = $source;
}- injectalas igaz a DB connection configra is
- PHP verzio nincs megemlitve,jobban mondva semmilyen requirements nincs megemlitve, 7.2 legyen legalabb, MySQL ?, egyeb?
- ezt meg lehetne forditani:if(!empty($_SESSION["userId"])) {
// amit ved
}
} else {
require_once './view/login-form.php';
}erre:
if(true === empty($_SESSION["userId"]))
{
require_once './view/login-form.php';
exit;
}
//amit ved- "class" folder atneveznem "src"-re
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Szerintem teljesen felesleges leelenőrizni, hogy a gyári empty függvény visszaztérési értéke értékre és típusra is megegyezik. Ha az empty hibásan működik ott komoly gond van!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
pelyib
tag
Piwig csak egy példa, biztos vagyok benne, hogy tele a net self hosted gallery app-l ami tud jogosultságot kezelni.
"csak egy folder legyen elerheto a webservernek (tipikusan web vagy public neven)"
Ezt nem értem pontosan, de jelenleg is így van. Egy mappában van a dashboard és a képek mappa is ami htaccessel le van védve, így csak az viewer applikációban nézhetők a képek.
Lehet én nézek be valamit, de jelenleg ./ a docroot a webszervernek, ami azt jelenti, h pl az SQL installer fájl is pulikusan elérhető (beirom a böngészőbe és meg tudom nyitni), illetve a class folder is elérhető. Csak az legyen elérhető a webszerveren keresztül aminek kell. Pl rossz esteben ki lehet szedni a DB credential-t.Ez az injektálási eljárás pontosan mitől is jobb? Illetve nem nagyon értem, hogy a require_once nélkül akkor hogy is érem el vele a DataSource.php fájlt?
Egyrészt láthatóak lesznek az osztályod függőségei, hisz ott van az interface-n (public function __construct(DataSource $source)
) illetve megadja a lehetőséget, hogy szabadon kicseréld annélkül hogy ott változtatni kelljen ahol használod.
PéldaA readme fájlban meg fogom említeni, hogy milyen PHP verziókon fut
Bár az is több mint a semmi, de a Composer vagy Docker jobban segíthet annak aki maga is akarja használni.Composer használata megoldja a require_once kérdését is (autoloader). Ez így lehet nem sokat segít de tele a net leírással hogy miként kell beállítani és használni.
[Ez] így biztos jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest