Új hozzászólás Aktív témák

  • csanyiadam

    tag

    Sziasztok, az alábbi problémám lenne, amelyben szeretnék tőletek segítséget kérni, tekintettel arra, hogy most tanulom a PHP-t. :)

    Van egy több lépcsős formom, amelynek az első fázisában van egy checkbox rész, ahol jelenleg 3 választható mező van. Ezeknek a checkboxoknak az értékeit egy MySQL táblában tárolom "ID" és "nev" értékekekkel. Amennyiben kiválasztok egy checkboxot és elmentem a formot, akkor egy másik adattáblában létrehoz egy új sort és a megadott oszlophoz beírja az ID értéket (nevet nem tárolok az elmentett űrlap adatok között csak ID-t). Abban az esetben, ha több box is kiválasztásra került, akkor a következő módon mentődik el az adat ugyanabban a cellában: "1", "2", "3".

    Azt szeretném, hogy az eredmény oldalon, amikor kiíratom a sorokat ebben a cellában ne az "1", "2", "3" ID számokat írja ki, hanem menjen vissza a másik táblához és abban az esetben, ha ID egyezőséget talál, akkor az ID-hoz tartozó nevet írja ki.

    A helyzetet az is bonyolítja, a többszintű mélység miatt, hogy ID azonosítókat több táblából is hivatkozom, ezért majd a kiírásnál több táblában kellene ellőriznie a neveket.

    Mivel tudom ezt az ID -> név összevonást a legegyszerűbben megcsinálni?

    Remélem érthető voltam, de szóljatok, ha keszekusza lett. :) :R

    Köszönöm szépen a segítséget. :)

Új hozzászólás Aktív témák