Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kínaiakat meg lehurrogták, hogy bekorlátozzák a fiatalok online eltöltött idejét...
[ Szerkesztve ]
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
--Disztroj--
senior tag
Sokat segítene az ún. "ajánlott tartalmak" totális kikapcsolhatósága. Bookon is.
A legmérgezőbb ez a része. Egyáltalán nem azt látjuk többet amit követünk.
Ha benyitsz egy vidit és lerakod a telót, akkor simán elpörög magában egész nap úgy, hogy okádja egymás után a tartalmat, amit sosem kértél.
Időszakosan ki lehet kapcsolni ezt, de végleges megoldást nem kínál a meta, mert ezerrel megy a tiktok után.A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Soderes
tag
válasz
--Disztroj-- #2 üzenetére
Kicsit átfogalmaznám a írásod első felét hanem baj.
Sokat segítene az alkalmazások totális kikapcsolása őrökre.
-
Raysen623
addikt
Ugyanezen fiatalok délelőtt 8-kor már katonás hadrendben ordibálnak az iskola udvarán. Éljen Kína!
A cikkről pedig: elég sok minden összejött, és sok pontban vádolnak. Azt mondom hát hajrá, jogállamben ezt meg lehet tenni ha tudják bizonyítani is. Saját véleményem szerint is a facse egy rakás ótvar szarfészek lett az erősen irányított tartalommal. A közösségi média felületek továbbra sem lettek rendes szabályok közé rakva, és erre még vár a világ. De ugye ami új, azt csak később lehet gatyába rázni. A szabályoktól függetlenül is rengeteg pénzt fognak keresni a tulajok.
Instát véletlenül sem használok, belenéztem a tik-tok-ba de valami szörnyület ami ott megy. Ennyi időmilliomossal is ritkán találkozik az ember.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Submarine
senior tag
Dübörög a kőkemény mentális leépítés.
Egész jól megy.
Hagy tiltakozzanak csak, az is megosztja őket.
Csip-csirip
-
Soderes
tag
válasz
Felesbandi #7 üzenetére
Most ehhez a témához mit szóljak hozzá értelmeset. Igazából neked se kikerült.
Ezt az elején tudta mindenki mikor rá függtek, hogy gond lesz. Olyan ez, mint a drog.
USA beperli saját magát. Ez is csak Amerikába történhet.
Ráadásul azok az államügyészek perelnek, akinek a csemetéik ugyanúgy használói ennek a drognak.
Építő helyett inkább leépítő javaslok.
Ezekből a dolgokból nincs értelme semmit megtartani.
Egyik sem hasznos a társadalomnak.[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
Mark Zuckerberg 2021-ben tagadta, hogy a nyereség fontosabb lenne számukra, mint a biztonság és jóllét.
Ilyen vádak alapján az egész Bay Area mehetne a bíróságra.乇乂ㄒ尺卂 ㄒ卄丨匚匚
-
Raysen623
addikt
Ez így van, de nem is erre akartam reflektálni. Kína leszabályozza az online jelenlétét a fiataloknak központi vezetés és hatalomgyakorlásnak köszönhetően. Ez ugye hatékonynak tűnik, mert gyorsan eldöntik, de ugye nem véletlenül lassú a demokratikus államok döntéshozása. A gyors döntés bármennyire is tűnik önmagában hatékonynak felerősíti a hibás döntések számát is.
-
Soderes
tag
Szerinted az NSA adatközpontokban honnan van adat?
A rendvédelmi szervek honnan jutnak olyan gyorsan információkhoz?
A USA bíróságokon már Messenger üzenetet, Instagram fotókat is elfogadnak bizonyítékként. Ilyesfajta online tevékenységek miatt manapság ott nyomoznak meg embereket ítélnek el. Közben lehet, hogy a fele nem valós.Szóval hogy fog zajlani ez a per, ha már beépült és mindennapossá vált az igazságszolgáltatásba is?
De kapitalizmusban a nyereség a legfontosabb. Csak ezek kormány tisztviselők hígagyúk, hogy mindent bevesznek. Talán még a Télapóban is hisznek.
Vagy ott a másik út, hogy tudták és hagyták, mert érdekük van benne. -
ddekany
veterán
De ez a per arról szólna (a cikk alapján), hogy szándékosan függőségre mennek rá, mentális egészséggel nem foglalkoznak, stb., nem az adatgyűjtésről/megfigyelésről.
Szerk.: Ja, hogy ezért kell függőség, hogy minél több infót közölj magadról... Nem tudom. Az államnak nem éri meg ilyen áron tán. A saját versenyképességüket rontják le más országokkal szemben ha kitermelnek rakás függő idiótát.
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
aktív tag
Az, hogy sokan rafuggenek nem 100% az insta hibaja, amiert megerdemelnek, hogy meg legyen szuntetve az egesz a rakba... Videojatek fuggok is vannak, akik az egesz eletuket kockulassal toltik, meg foci maniasok is, akik a kanaperol szovegelnek, meg meccsen nekiesnek az ellenfel szurkoloinak. Ez nem ilyen egyszeru, hogy mindent elkezdjunk betiltani, aminek van nemi negativ hatasa. A szabalyozas mar mas kerdes...
Eleve nem kell mindennek hasznosnak lennie. Ha valaki szereti gorgetni az instat, hadd gorgesse. Nem sok embert ismerek, aki Instat/TikTok-ot nyomat es barmi baja lenne miatta. Most azert tiltsuk be, mert az igy eltoltott idejuk nem hasznos?
Masreszt meg a Facebookra is kopkod mindenki, mikozben napi szinten hasznaljak...
-
Soderes
tag
Hát akkor Üdvözöllek 2023-ban!
Az információ hatalom!Elmúlt 2 elnökválasztást a tech cégek nyerték meg a jelölteknek.
Felesbandi : Sajnos már ott tartunk (lassan már Magyarországon is kezd elterjedni) hogy mértékben romboló hatásuk van, hogy az egyének (főképp fiatalok) nem is akarnak dolgozni. Egész nap 0-24h-ben csesztetnék a mobilt. USA-ban már ez van. Zombi hadak.
Nem kell dolgozni, mert látja hogy a másik pancsernek fizetnek Instagramon, Youtubeon, Facebookon, ezért ő is azt csinálja. Egész nap döglenek, semmi fizikai aktivitás. Ez már sajnos számít.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz
Felesbandi #18 üzenetére
Lényegében mindegy kinek a hibája, ami fontosabb, hogy a jelenség összességben mennyire káros, vagy hasznos. Ez meg a mértéktől függ (hányan és mennyire függők). Irreleváns, hogy mástól is lehet függőnek lenni, ha annak nincs akkora jelentősége, hogy érdemes legyen miatta erősködni szabályzás oldalon.
-
bambano
titán
most akkor azért perlik az instát, mert depressziót okoz, vagy azért, mert az instán keresztül ejutnak hírek a felhasználóktól, amitől depressziósak lesznek?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
prabhu
senior tag
Elkéstek az egésszel.
-
Az államnak nem éri meg ilyen áron tán.
Ha még van ilyen intézmény hogy állam, nem pedig részvénytársaságok együttmozgásának a fogyasztó életben tartása miatti effektjét nevezzük államnak. Mert abban az esetben nincs különálló érdek, és az egyik részvénytársaság manőverezik a másikkal szemben, miközben poltikusok játszák a Hamletet kortárs feldolgozásokban. Globálban nézve lehet akár ugyanaz is, tehát önmagával szembeni, mivel a részvényesek kiléte gyakorlatilag ismeretlen, akár a részvényekkel rendelkező személyek sem érdekeltek az események követésében, amíg az eredménye pozitív bilanciával zárul, avagy kecsegtet.
Kérek egy számot a jútútú
-
peppa
kezdő
A kérdésem nekem az, hogy miért pont most?
Az normális, hogy vannak dolgok, aminek nem várt mellékhatása derül ki.
Ilyenkor bevonják, megváltoztatják, ráírják, satöbbi, mert az az alap odakint, hogy az átlag polgár bármit mértéktelenül csinálhat, amire nem figyelmeztet a címke, hogy veszélyes. Azt is állítják, hogy ezt a mellékhatást pontosan tudták a meta-nál, volt róla belsős dokumentumuk és elhallgatták. Ráadásul egy olyan dologról van szó, ami nagyszerrű dolgokat ígér, bárki, bármikor, alanyi jogon, ingyen hozzájuthat, akinek van internet elérése.Hogy ennyi állam becsatlakozott, az lehet erő demonstráció amivel politikailag fenyegetik a meta-t, de ha az kerülne politikai porondra, hogy a szülők sok-sok éven át káros dolognak tették ki a social media-ban szabadjára engedett gyereket, az egy súlyos probléma, ott valakinek el kell vinnie a balhét.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"A kérdésem nekem az, hogy miért pont most?": ha úgy érzed, hogy pont én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy olyat találgassak, ami neked is tetszik, akkor tessék:
2024. elnökválasztás.
ott egyrészt kell valami marketingelhető eredmény, másrészt nem árt, ha rá tudnak ijeszteni azokra a platformokra, amik egyre erősebben befolyásolják a választásokat.találgatás No2: egyre mélyül az usában a hülyék vs. normálisak válság, és most jutott el arra a szintre, hogy mindkét oldal azt hiszi, ha kenyértörésre viszi a dolgot, győzhet.
szerintem az első teóriám jobb.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BE4GLE
aktív tag
Ööö... inkább nem arról akart szólni a cikk, hogy több államBAN perelik a Metát? Beleolvastam a likelt hírbe és őszintén szólva nem értem hogy sikerült ebből azt leszűrni, hogy az USA, vagy bármely állama perelne bárkit is.
Az államnak jelenlegi a kérdésben a törvényi szabályozás (lenne) a feladata.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
L3zl13
nagyúr
"jogállamben ezt meg lehet tenni ha tudják bizonyítani is"
Nem biztos. Legalábbis jóval alacsonyabb a mérce mint egy büntető perben. Van amikor elegendő egy "valószínűbb, hogy igaz, mint hogy nem" szintet megütni az meg erősen szubjektív tud lenni.
Aki hülye, haljon meg!
-
mepet
addikt
A személyes listám csak bővül és bővül... Legújabb pont vastag betűkkel.
Miért gyűlölöm a facebookot?
-Mert lopott találmány, amin nem a valódi feltalálók gazdagodnak
-Mert emberi életeket áldoz fel a profitért Lásd
-Mert az adatainkat lopja az engedélyünk nélkül Lásd
-Mert a mi adatainkkal kereskedik legálisan
-Mert a mi adatainkkal kereskedik illegálisan Lásd
-Mert a célzott reklámok után bevezették a célzott propagandát, amivel bizonyítottan befolyásolják a választói magatartást
-Mert a gyűlöletkeltést és a fake newst előnyben részesítik, mert aktivitást generál
-Mert rákényszerítenek minket, hogy használjuk (pl az Oculus felhasználókra, vagy azokra, akiknek a gyerekeinek az óvónénije nem hajlandó más csatornán kommunikálni, stb...)
-Mert már nem lehet kamuregeket létrehozni működő és korábban még nem regelt mobilszám nélkül (mivel rákényszerítenek a használatára, így ez hasznos volt)
-Mert önkényesen cenzúráz, és ehhez még állítólag joga is van
-Mert minden weblapon követett évekig mindenkit kb mindenhol a neten, amíg le nem buktak, hogy mire való valójában a like gomb
-Mert szörnyen levágósan hazudozik a tulaj a szenátusi meghallgatásokon, mégsem veszik el a cégét
-Mert monopóliuma van, mégsem darabolják fel
-Mert különösen veszélyes az idősekre nézve Lásd
-Mert különösen veszélyes a gyerekekre nézve Lásd
-Mert a befektetők pénzét egy kudarcra ítélt projektre (metaverse) költi
-Mert tudatosan okoznak függőséget gyermekeknek és tinédzsereknek Lásd -
L3zl13
nagyúr
A USA bíróságokon már Messenger üzenetet, Instagram fotókat is elfogadnak bizonyítékként.
Miért ne fogadnák el, egy fénykép kevésbe valós attól függően, hogy hol van? Mo-n nem fogadják el bizonyítékként ezeket?
Ha egy gyilkos felrakja Instára a selfijét az áldozata hullájával a háttérben akkor nem lehet letartóztatni vagy mi?Aki hülye, haljon meg!
-
updog
senior tag
A szociális média ijen: rósz!
"és tudatosan rángatta bele a gyerekeket és tinédzsereket a függőséget okozó közösségi média kényszeres használatába." Igen, engem is személyesen Bill Gates rángatott bele '97-ben abba, hogy a tinédzserkoromat lényegében éjjel-nappal a számítógép előtt töltsem, be is pereltem, és nyertem. Kétszer.
A szokásos, tilcsukbe/heréljük ki a függőség tárgyát, ne foglalkozzunk azzal, hogy mi alakítja ki a függőséget valójában, a hatásai/kezelése meg aztán végképp nem érdekel senkit, csak legyen példa statuálva.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
Raysen623
addikt
Mióta AI segítséggel igen jó minőségű képet, vagy hanganyagot is lehet előállítani, ezért ami a digitális térből érkezik, annak valódiságát igen komolyan kell tudni igazolni, meg egyébként minden bizonyítékot ellenőrizni is szokás.
#32L3zl13: Ebbe ne menjünk bele, mert az angol jogrend eléggé más.
-
Neurotoxin
őstag
" Elővették egy 14 éves brit lány öngyilkosságának az ügyét is: az Instagram folyamatosan öngyilkossággal kapcsolatos tartalmakat jelenített meg neki". Dehogy. Nem arról van szó inkább, hogy nem érzik magukat olyan szépnek/csinosnak, mint az Instán jelenlévő, hasonló életkorú "társaik"? Itt is nagymértékben eltorzít(hat)ja a testképüket a feltöltött tartalom, mint pl a FB-n?A Tik-Tokról nem is beszélve, most a YouTube egy ideje feldobja ezt a "big bank" challenget, ami nekem egy céltalan, exhibicionista teve-patázásnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
ddekany
veterán
válasz
Neurotoxin #38 üzenetére
Ezt a testkép aspektus súlyosságát én mondjuk nem érzem át. Mert mióta van magazinok, TV, reklámszatyor, mindig kiválogatják a legjobban kinéző pár százalékot, és azt nyomják az arcunkba (és abból is az előnyös fotókat). Nyilvánvaló okból. Annyira ostobának már kihívás lenni, hogy ez valakinek ne essen le, hogy azért szőkemellű anorexiás szépség "mindenki". Plusz körülnéz az osztályban, és látja, hogy nem is mindenki, hanem inkább szinte senki.
-
soundsonic
aktív tag
A kínai hackerek, ha akarják kijátszhatnák a blokkot. A tagállamoknak van annyi rálátásuk a tènyekre ami bár szubjektív, de bizonyítható lenne. Ám nem biztos, hogy egyenlőre èrdekèben állna. Tökèletes fegyver már lètezik a meta ellen.
-
paatrick
senior tag
"Miért gyűlölöm a facebookot?
-Mert lopott találmány, amin nem a valódi feltalálók gazdagodnak"??
#38 Neurotoxin
"most a YouTube egy ideje feldobja ezt a "big bank" challenget,"Rákerestem WTF
. Mióta nincs semmilyen google fiókom a youtube teljesen vakon van hogy mit kéne ajánlani/ igazából nem is ajánl semmit csak ami az épp nézett videóhoz kapcsolódik. Ezt biztos nem találtam meg volna soha
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Voloka
tag
válasz
--Disztroj-- #2 üzenetére
"...benyitsz egy vidit..." hova megyek be? Hova nyitok be???????
-
Raysen623
addikt
Aham. Én csak a filmet láttam. Ettől függetlenül is az ötlet semmit sem ér, ha nem tudsz vele mit kezdeni. Utólag meg mindenki okosabb, amikor látja mi lehetett volna belőle, hazudni sem nehéz. Szerintem jól megúszták.
Új hozzászólás Aktív témák
it Összesen 41 amerikai állam pereli a Metát, és lényegében azzal vádolják az Instagramot, hogy depressziót, szorongást és álmatlanságot hoz a gyerekekre.
- KERESEK ! - Videókártyát meg tápot
- Apple iPad Mini 6 WiFi 64GB Space Gray
- Apple Mac mini M2 Pro 2022 10C/16G 16GB RAM 512GB SSD - 2 év garancia
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Szinte ÚJ, 3 órát repült DJI mini 4 Pro drón, távirányítóval, dobozos, garis + 1 akksi, 512 microSD
- ASUS TUF A17 17.3" FHD 144HZ-AMD RYZEN 7 6800H/ RTX 3070 8GB 140W/ 16GB DDR5/ 2TB M.2 SSD/ GARANCIA
- I7 3770 + GA-Z77-D3H + Kingston HyperX Fury 16GB kit + cooler
- Asus RT-AC86U AC2900 Gigabit Wifi game router eladó-még garanciális!
- AMD Ryzen 7 2700 OEM
- GAMER PC i5-10400F/GTX1660/16GBRAM/512SSD/650W/WIN11Pro
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest