Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #6505 üzenetére

    Engem nem kell meggyőznöd arról, hogy milyen csúnyabácsi a Microsoft, szóval nem kell az antipropaganda szöveg. A Microsoftnak egyébként sokkal nagyobb múltja van, mint a Google-nek, és a MS akkor tudta leginkább a termékei felé fordítani a figyelmet, amikor igencsak szerény volt a szoftverkínálat (operációs rendszerek és egyebek terén is) a piacon (internet sem igazán volt elterjedt, a Google meg ugyebár elsősorban internetes alkalmazásokban jeleskedik), így szépen el tudtak indulni azon az úton, ami a hihetetlen vagyongyarapodáshoz vezet, innentől kedzve meg nem meglepő, hogy ekkora hatalmat tudtak kiépíteni, amit aztán foggal-körömmel védtek, és védenek a mai napig.
    Az azzal kapcsolatos felháborodásod számomra nem teljesen érthető, hogy mondjuk házi feladatot pl. doc-formátumban kell beadni (gondolom erre céloztál, mint mondjuk MS formátumú fájl, az Office részeként), nyilván ki kellett alakítani valami közös mércét, a tanárok nem fognak mindenféle programot össze-vissza telepítgetni (mert bénák :D tisztelet a kivételnek), no meg a sulik megvették a MS-os liszenszeket, Office-csomaggal... És megint vissza lehetne kanyarodni a szegényes szoftverkínálatra, vagy ha már nem is volt szegényes, kezdetben nem volt elérhető akárhonnan (nem volt minden cégnek saját honlapja, vagy nem volt ilyen sok embernek internete)... De ez a téma nagyon bőséges, úgyse fogjuk tudni itt megoldani :D
    Mint az már kiderült, Te is a MS termékét használod (Windows), pedig ott lenne az alternatíva (UNIX alapú operációs rendszerek), innentől kezdve meg Te is az ő részesedésüket növeled, bármennyire is ellenük vagy. Ma meg már szinte mindenre ott az alternatíva, Windows-ra Linux, MS Office-ra az OpenOffice, és még lehetne sorolni naphosszat.
    Amúgy a hihetetlen hatalma miatt manapság divat is fikázni a MS-ot. Pedig mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy tegyen ellene, ne használja a termékeit, sok kicsi sokra megy alapon... Minél több lesz az alternatív megoldás, annál több esély van a monopóliumuk csökkentésére.

    "És mennyivel kényelmesebb lenne, ha csak az Opera ikonra kéne kattintanod és letöltené magát, majd beállítaná alapértelmezettnek?"
    Mennyivel egyszerűbb lenne nem Windows-t használni. :)

    "a belépésnél volt, hogy egy pixel jelent meg"
    Akkor ez a checkboxos hiba megszűnt? Vagy az a hátteres dolog még megmaradt? Esetleg tudsz mutatni példát?

    "Akkor megérett a reinstall ..."
    Miért gondolod, hogy csak Windows újrahúzás oldaná meg ezt a szövegmentős dolgot? Eléggé karbantartott rendszert használok, gyomlálgatom a registry-t is rendszeresen, az egyetlen hiba, hogy rengeteg program van a gépemen. De nehogymár emiatt újra kelljen húzni az oprendszert...
    Miért pont október 24-én? :D

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák