Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #6497 üzenetére

    A 10-es Operára amúgy érdemes már áttérni? Stabil és durvább bugoktól mentesnek látszik?

    Azért a profilod fontosabb fájlairól nem árt biztonsági mentést csinálni. Például ha a search.ini-ben manuálisan szerkeszted egy kereső kódolását, hogy normálisan lekezelje az ékezeteket, akkor az nem tesz jót a keresőszinkronizációnak, meg ilyenek.

    ha gyűlölöd a Microsoftot, mert a fél világot a kezében tartja, akkor miért nem gyűlölöd már a Google-t is

    Hallottál már te olyanról, hogy iskolákban (általános, közép, de akár felsőoktatási intézmények nagyrésze is) a Google-t oktatták, illetve kötelező volt Google-t használnod, illetve Google formátumú fájlokon (ja, olyan nincs is) beadnod a házidolgozatodat?
    Hallottál már olyat, hogy a Google a magyar államnak fizet azért pénzt, hogy a közintézményekben Google-val keressenek? A Google-nak van egy rakás opensource cucca. A Google-t még nem perelték, maximum panaszt tett 1-2 cég ellene. Elővigyázatos vagyok, nem fogok semmi olyanba beleugrani csak azért, mert Google. De amíg nem ad rá okot, addig miért kéne utálnom? Az MS-t nem azért utálom, mert monopólium, hanem azért, mert saját, leginkább zárt szabványai vannak, amelyek egy részei EU-s tökszorongatás hatására lettek nyíltak, a bevezetését ezeknek a lehető legjobban (ami még nem feltűnő) késleltetik (IE8 Acid3 12 pont CSS3 nemtámogatás), azért, mert rengeteg esetben kikerülhetetlen, és azért mert mivel sok esetben kötelező. Ezen felül, még nyíltan vállalja is, hogy monopóliumot épít.

    Miért számít a kompatibilitásnál az, hogy én esetleg úgy szeretném, hogy ne töltse újra az oldalt?

    Nem ez számít, hanem az, hogy ilyenkor nem frissülnek bizonyos JS-ek az oldalon. De én sem értem pontosan. Mint mondtam, FF-ben ugyanezt oldották meg, pedig ott régen úgy volt, mint most az Operában, hogy újrafrissített.

    A checkbox-os bugnál amúgy nem tudom, mire gondolsz, én még lehet, hogy nem találkoztam vele.

    Az egyik, ami a blog.hu régi felületén a belépésnél volt, hogy egy pixel jelent meg, mikor bejelölted a checkboxot. A másik a checkbox stílusozás, amit nem lehet külön kikapcsolni, így néhány oldalon a checkbox színe alig üt el 1-2 színárnyalattal a checkbox színének hátterétől.

    tehát IE-t használom ahhoz, hogy letöltsem az Operát...

    És mennyivel kényelmesebb lenne, ha csak az Opera ikonra kéne kattintanod és letöltené magát, majd beállítaná alapértelmezettnek? És legalább a Win8-ban mégjobban kigyomlálnák az IE-t az egész Windows-ból. Lenne egy letöltőrendszer, ami teljesen független a FrontEnd böngészőtől.

    cousin333: ui: Nálam is a 3 a gyorshistória, azaz a régi működés.

    Akkor megérett a reinstall nálam is és Sk8erPeter-nél is. Pedig nálam ez már csak október 24.-én esedékes. :D

Új hozzászólás Aktív témák