Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #13210 üzenetére

    Pont tegnap nézegettem a levél fejléceit meg ilyesmit (Gmailnél a lenyíló fülecskénél: "Eredeti megjelenítése" - elég hülye neve van amúgy), hogy Base64 kódolást használ a PH! levélküldő rendszere, gondolom ezzel is valamelyest próbálják optimalizálni az adatátvitelt.

    Ide felraktam a fejlécekkel együtt:
    http://pastebin.com/BQ5zJn8R
    A legalsó (Date alatti) nagyon hosszú karaktersorozat az érdekes, ezt könnyen át lehet konvertálni pl. itt: [link]
    Próbáld ki, hogy ezt bemásolod a szövegmezőbe, és rámész a "Decode Safely As Text" gombra, akkor már értelmezhető az eredmény.

    "Mármint ha feliratkozok egy témára, akkor arról egyenként kapok e-mailt minden hozzászólásnál és nem csak az elsőről, amíg nem látogatom meg újra az adott topicot."
    Igazából azután is kapsz értesítőt, miután meglátogattad. :) De legalább pl. a Gmail szálakba rendezi (feltételezem, a Hotmail is) az AZNAPI, adott témába érkező leveleket. Minden adott napi témába érkező levélhez egy szál tartozik, így könnyű az aznapi termést egy gombnyomással törölni (ha az egész aznapi szálat törlöd).
    Egyelőre nem foglalkoztam a dologgal, hogy megoldható-e, hogy a megegyező tartalmú leveleket aznap többé ne fogadja az e-mail kliens, pedig igazából nem lenne rossz.
    DE még értelmesebb lenne, ha a Prohardver oldaná meg végre, hogy beállítható legyen, aznap akarsz-e több értesítőt is kapni adott témában...persze eddig akármit kértem a "Javítsuk a Prohardvert!" topicban, azzal vagy nem foglalkoztak, vagy leoltást kaptam, hogy milyen értelmetlen baromságot kérek, amikor szerintem bőven használható dolgokat szerettem volna.
    Pl. kértem azt is, hogy a keresőnél ne csak arra lehessen rákeresni, hogy ki küldte az adott hozzászólást, hanem arra is, hogy KINEK szól, ami kábé annyiba kerülne, hogy egy másik adatbázis-mezőt vizsgálgatnak a query-nél, ezt én is akár ingyen is megcsinálnám nekik, ha belelátnék az adatbázisukba egy kicsit, meg hogy milyen módon kapcsolódnak az adatbázishoz (pl. PHP-ből a szokásos mysql_connect() és hasonló mysql_* függvényekkel, esetleg PDO-val vagy mással), és annak milyen mezői vannak... :U
    Nem várom el, hogy mindent megcsináljanak, amit valaki kiböffent, de vannak könnyen megoldható dolgok (most ez plusz egy mező a keresőnél, és plusz egy lehetséges query, hát hű de nagy dolog, kb. 10 perc az egészet megírni, de halál komolyan).

    "Úgy értettem, hogy az emberek a Facebookért még az egyéni preferenciájukat is feladják (függetlenül attól, hogy jó-e, vagy sem, sokan például Operát is dobták, amikor bugos volt a fostalicska Flash miatt a Farmville)"
    Nnna, az a rohadt Farmville aztán rendkívül fontos... :W :N

    "ellenben egy IT portálért [...] nem fognak úgy böngészőt váltani."
    Pont azt mondom, hogy nem is kell böngészőt váltani, azt kell megoldani, hogy a jelenlegi népszerű böngészőkre mindenképp optimalizálva legyenek a dolgok. Pl. az AJAX-os kéréseket jQuery segítségével nagyon szépen lehet cross-browser módon megoldani ([link]), rendkívül jó az API-ja, és magában a library-ben megoldották, hogy a különböző böngészők esetén is működjön a dolog, de annak mikéntje el van fedve a fejlesztő elől (mármint bele tud nézni nyilván a kódba, bele is tud szerkeszteni, de nem neki kell megoldani a különböző böngészők közti áthidaló megoldásokat), ráadásul ezt folyamatosan fejlesztik, javítják az esetleges hibákat, így erre építve nyugodtan el lehetne intézni akár a hozzászólás módjának AJAX-osítását. Plusz egyéb AJAX-os dolgokat is be lehetne vezetni, egyrészt errefelé halad a világ, másrészt felhasználói szemmel nagyon komfortosak az igényesen megvalósított AJAX-os oldalak.
    Bár nem kapcsolódik a PH!-s témához, de az iwiw átalakítása meg egyenesen vicc volt. :) Próbálták lemásolni a Fácsét, de nagyon erőltetett szánalmas próbálkozás volt. :D AJAX? Ugyan már... Az luxus. De akkor meg kár volt az egész, mert így csak a felhasználók tömegesen háborodtak fel a dizájnváltáson, ami igazából értelmetlen volt, és kérték vissza a régit (ottani ismerőseim közül is rengetegen hangot adtak ennek).

    ----
    "Blokkold a külső scripteket, azzal is sokat nyersz."
    Most konkrétan mely külső scriptekre gondolsz?

    "Ha az oldalra rendezett füleket megszokás miatt nem is"
    Igazából nem megszokás miatt nem pakolom oldalra, hanem azért, mert nincs valami hatalmas monitorom, konkrétan 17"-os, és ott azért számít az oldalsó méret. :(

    "de legalább valami olyan skint, ahol nem zsugorodnak össze ennyi tabnál a faviconok a bezáró gombtól"
    Ha tudsz mutatni ilyen skint, szívesen kipróbálom. :K

    "esetleg a bezáró gomb kikapcsolása, ha nem kell"
    Azé az nem árt, bár az esetek többségében a Ctrl+W billentyűparancsot használom. De annak az oldalnak a faviconja, amin épp állok, annyira nem is érdekes, mert azt úgyis látom, hogy melyik oldal. :) A többi fülnél meg nem takarja el a favicont a bezáró iksz, mert az inaktívakon nincs rajta.

    "az új fül eszköztárak"
    Ez mi is? :B

    "menügomb elrejtése"
    Ez mondjuk nem elvetélt ötlet, de olyan jól néz ki. :DD
    Asszem amúgy ha eltüntetem, Alttal előhívható az ottani menü.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák