Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz lovi27 #5239 üzenetére

    Hehe... Azt a magyar feliratot nem egyszer, nem kétszer olvastam el korábban, és csak sejtettem, hogy valami ilyesmit akar jelenteni :D

    Jogos a más rendszer alól érkezés, az ilyesmi sok inkonzisztenciát (még egy ilyen bonyolult, tudományos szó ilyen kora reggel...) tud okozni.

    Más: ha valakit érdekel, esetleg meg akarta már valósítani, csak nem volt még huzalma hozzá: ha már újrahúztam a rendszert, elvégeztem két fennálló feladatot:
    - a NAS-ban van egy DVD lejátszó, és nekem sok zeném és jó pár filmem van korábbról DVD-n. Meg lehet oldani (3.x-es OMV-n), hogy a DVD olvasóba berakott lemezt a samba share-en keresztül minden más eszköz is lássa. (A mount-ot és umount-ot még megpróbálom egyszerűbben megcsinálni, de így sem vészes.)
    - a laptop és a Google Drive szinkronizálódik egymással, ezen vannak a fontos cuccaim. De ha benyelek egy kriptovírust, akkor ez a szinkronizáció nem lesz kellemes. Megoldottam, hogy egy parancsra a GDrive (adott mappái, itt sem kell mind) lemásolódjon, szinkronizálódjon a NAS-sal, így mindig lesz egy backup-om. Ezt lehet cron job-bal rendszeresíteni, egyelőre kézi indítású. Mehetne persze a laptopról is a másolás/szinkronizáció, az kicsit más technika.

    Tehát ha valakit érdekelnek a lépések, leírom őket.

Új hozzászólás Aktív témák