Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz parandroid #60585 üzenetére

    Nem gondoltam volna hogy ennyire szar a helyzet. :( Azert az itten allami oktatas itt is nagyon mas.

    Iskolakezdesnel itt is a tanar vesz egy csomo mindent sajat penzbol, felesegem talan $600-800 dollaert vett ezt-azt a tantermebe iskolakezdesre, gyakorlatilag kapsz egy ablak nelkuli termet szurkere festve, szekekkel meg asztalokkal es ennyi.

    Fizetes emeles itt sem volt az elmult 4 eveben, berfagyasztas volt, iden kapott eloszor, holott minden evben jarna valami minimalis emeles ahogy a kozalkalmazotti bertablan lepeget.
    Tantermek nagyreszenek most nincs ablaka, 60-as evekben epult nagyreszuk kocka vagy tegla forma, mobil halozat nem jut be az epuletbe, wifi-re nincs penz, hangos bemondo van(egyiranyu) telefon sincs a termekbe. 10 eve dolgozik oktatasban, meg nem volt olyan terme ahol lett volna ablak.
    "Egyszeru" alltalanos iskolai tanar mondjuk 25-30 ev munkaval a hata mogott siman kereshet $90-120K/ev ok nyugdijjba meg nem mennek. Ez a vilag mar itt is elmult sajnos, az uj tanarok meg ugyan azert a meloert kapnak $35K-t es nincs nagyon penz emelesre.

    Gyerekek jok, a kornyek normalis, eleg sok gazdag csalad, viszont az iskolakorzet masik oldalan elok foldmuvelesbol elo szegeny csaladok laknak.
    Igy van, hogy a milliomos csalad sarja mellett egy tok szegenysegben elo gyerek ul vagy eppen az afrikai orszagokbol orokbe fogadott arva gyerekek, ami azert eleg nagy kontraszt. Itt ugye megy a "senkit sem hagyunk hatra program", ezekben az osztalyokban kozos tanteremben tanitjak az ertelmi fogyatekosokat, autistakat, barmilyen problemaval rendelkezoket a normal diakok mellett (van hozzajuk special ed. tanar, elmeletileg)

    Ez egy jo iskola jo kornyeken, van tanar ismeros a kozeli DC-ben meg Baltimore-ban a ahol 10 gyerekbol atlag 8-9 van elelmiszer jegyen, hat ok durvakat meselnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák