Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz jeges #48715 üzenetére

    Ha most a következő 4-5 évben semmi egyéb nem változik meg körülöttem, csak az, hogy több pénzem lesz, akkor közel 40 évesen leszek egy alig kevés pénzzel, meg semmi mással nem rendelkező, magányos, nőtlen, családnélküli valaki. Aztán akkor nekikezdeni élni, keresni, alapozni...
    Ha elmegyek ebből a kisvárosból egy másik kisvárosba több pénzért, akkor csak a vagyoni helyzetem változik, ami remek, de az egyéb lehetőségeim, hogy ne éljek, hogy azon kívül, hogy gyűjtöm a pénzt, mint egy konyhai mosogató szűrő más ne történjen velem, az nem túl jelentős előrelépés.
    Nem tenném le a nagyesküt, hogy teszemazt példaként ahova hívtak, Hatvan jobb környezet lenne mint ahol most élek. Persze biztos, az új munkahelyen rengeteg fiatal, szingli lány/nő lenne, akik csak rám várnak, de a helyzet az, hogy a jelenlegi munkahelyemen úgy 20-ból 20 nő/lány foglalt. És a házinyúl poén mellett a finomutalásféleségek is mind meddő talajra hullottak, szóval statisztikailag ez sem változna. Csak mondjuk pl. Hatvanban még dombok sincsenek...

    Teccikérteni?
    Szóval igen, mindenképp elmegyek innen oda ahol annyival többet tudnak ajánlani, amennyi a független lakhatást, utazást, étkezést fedezi, és ezen felül még esetleg esélyem is lehet félretenni. Mondjuk ha 33 évesen nincs félretett megtakarításom, mert az elmúlt 6 évben mindent feléltem, a bevételem meg gyakorlatilag a békasegge kitörlésére volt elegendő, akkor vajim kevéssé jó pozícióból indítom hátralévő életemet. De persze már az utolsó pillanat utánin is túl vagyok.

    És érdekes, hogy Hatvanban, Jászságban, meg Ózdon vannak munkalehetőségek, ajánlatok, és a cégek keresnek munkaerőt, addig a büszke Budapestről, a gazdag nyugatról, Győrből, Veszprémből még csak fejvadászok sem kerestek...Budapesten minden állás, pozíció be van töltve rokonokkal? Vagy vidéki parasztokat derogálna felvenni? Tapasztalat szerint igen.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák